Naar de navigatie Naar de inhoud

Kinderen en kleinkinderen

Schenken aan uw kinderen of kleinkinderen

Schenken aan uw kind

Schenken kan heel eenvoudig zijn, maar het is verstandig om bij een aantal zaken stil te staan. Weet u bijvoorbeeld zeker dat uw kind verstandig met de schenking kan omgaan? Wij zetten deze en andere belangrijke vragen en antwoorden op een rij.

 

Nu schenken of wachten?

Als u wilt schenken, kan het nog best lastig zijn om het juiste moment te bepalen. Want u heeft te maken met allerlei onzekerheden. Denk maar aan uw pensioenen en zorgkosten. Wat kunt u dan het beste doen: nu schenken of pas later?

Nu schenken of nog wachten?

Vragen van klanten

Ik ontvang een schenking. Wat nu?

U ontvangt een schenking, bijvoorbeeld van uw (groot)ouder. Hoe kunt u de schenking zo goed mogelijk besteden en waarmee moet u rekening houden als het gaat om de belasting?

Schenken aan uw kinderen of aan een goed doel?

Denkt u erover een schenking te doen? Aan uw kinderen of kleinkinderen? Of misschien aan een goed doel. En aan wie er geschonken wordt ook. Lees aan wie en waaraan het meest geschonken wordt.

Moet ik al mijn kinderen een gelijk bedrag schenken?

Als u meerdere kinderen heeft, is het aan u of u uw kinderen gelijke bedragen schenkt. Het is niet verplicht om al uw kinderen een (gelijk) bedrag te schenken.

Kan ik schenken aan mijn kleinkind?

Een steuntje in de rug voor uw kleinkind, zodat hij of zij later kan studeren of vast op weg helpen voor een rijbewijs. Wilt u schenken aan een minderjarig kleinkind? Houd dan rekening met een aantal zaken.

Verder praten over schenken

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.