Naar de navigatie Naar de inhoud

Schenken aan kinderen en kleinkinderen

Vader zit met zoon en kleinzoon op steiger om te vissen, gaat over schenken aan kinderen en kleinkinderen

Heeft u nu geld over dat u niet zelf nodig heeft om van te leven? En wilt u dat graag schenken aan uw (klein)kinderen? Als u rekening houdt met een aantal zaken is het misschien nóg leuker om te schenken.

Verschillend of gelijk bedrag schenken?

Wilt u aan uw kinderen verschillende bedragen schenken maar vindt u dat lastig? Deze tips maken het misschien makkelijker.

Schenken aan kinderen

Uw schenking heeft gevolgen voor de eventuele belasting die u en uw kinderen betalen. Net als voor een uitkering of toeslag. Ontdek wat het nog meer betekent.

Schenken aan kleinkinderen

Zijn uw kleinkinderen minderjarig, dus nog geen 18? Dan is het goed afspraken te maken met hun ouders - uw kinderen. Dan weet iedereen wat hun te wachten staat.

Nu schenken of nog even wachten?

Ziet u dat uw (klein)kinderen een schenking goed kunnen gebruiken? Dan is de keuze misschien snel gemaakt. Maar is het voor uzelf wel het juiste moment om te schenken?

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.