Naar de navigatie Naar de inhoud

Kinderen en kleinkinderen

Uitgelicht

-

Schenken aan uw kind

Schenken kan heel eenvoudig zijn, maar het is verstandig om bij een aantal zaken stil te staan. Wij zetten de belangrijkste zaken voor u op een rij.

 

Hulp bij schenken en erven

Voor de onderwerpen schenken en erven kunt u terecht bij ABN AMRO. Soms leidt dat tot verwondering. De reactie is dan: Daarvoor moet ik toch bij de notaris zijn? Vaak wel, maar niet altijd. En soms moet u bij beide zijn.

-
 
-

Schenken onder bewind

Stel, u wilt uw kinderen een financieel steuntje in de rug geven. Zodat ze bijvoorbeeld zonder schuld de studie kunnen afronden. Jaarlijks schenkt u een bedrag op een spaarrekening van uw kind. U profiteert zo steeds van de vrijstelling voor de schenkbelasting.

Vragen van klanten

Wanneer is er sprake van een schenking?

Uw kind is dertig geworden en u pakt eens flink uit. U doet dit jaar iets extra's in de verjaardagsenvelop. Uw kind reageert zoals gehoopt: aangenaam verrast. 'Dat hadden jullie niet hoeven doen zeg!'. Moet uw kind dit cadeau nu aangeven bij de Belastingdienst?

Ik ontvang een schenking. Wat nu?

U ontvangt een schenking, bijvoorbeeld van uw (groot)ouder. Hoe kunt u de schenking zo goed mogelijk besteden en waarmee moet u rekening houden als het gaat om de belasting?

Heb ik genoeg geld om te schenken?

Als u economen vraagt om een voorspelling over de toekomst te doen, dan doen zij dit vaak onder voorbehoud. Voorspellen is namelijk lastig. Dat geldt ook voor uw financiële toekomst. Denkt u maar aan de onzekerheden rondom pensioenen en zorgkosten.

Nu schenken of straks een erfenis nalaten?

Als uw kinderen uw vermogen erven, dan krijgen zij een groot bedrag ineens. Zij komen dan al snel in aanraking met erfbelasting die oploopt tot 20%. Om deze belasting te beperken, kunt u besluiten om een deel van uw vermogen tijdens uw leven aan uw kinderen te schenken.

Video's over schenken aan (klein)kinderen

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Verder praten over schenken


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Uw Financieel Jaaroverzicht

Het jaaroverzicht voor uw belastingaangifte

Het financieel jaarovericht voor uw belastingaangifte

Uw Financieel Jaaroverzicht over 2016 zetten wij tussen eind januari en eind februari voor u klaar in Internet Bankieren. U krijgt een Bankmail zodra u dit overzicht kunt downloaden.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief