Naar de navigatie Naar de inhoud

Nalatenschap regelen

Uitgelicht

-

Zelf regelen voor uw overlijden

Wanneer u volop geniet van het leven, staat u waarschijnlijk liever niet stil bij de dood. Hoewel er wettelijke regelingen bestaan, is het toch verstandig om een aantal zaken op papier te zetten. Dan maakt u het voor uw nabestaanden makkelijker om uw nalatenschap goed én volgens uw wensen af te wikkelen.

Iemand die overlijdt, laat bezittingen na. Bijvoorbeeld een huis, auto en bank- en spaartegoeden. En soms ook schulden. Zoals een hypotheek en een lening. Alle bezittingen en schulden behoren tot de nalatenschap.
 

Nalaten aan anderen als u geen kinderen heeft

Als u geen kinderen heeft, wilt u misschien nalaten aan anderen. Hoe zit het dan eigenlijk? Welke mogelijkheden heeft u, waar moet u aan denken en waar liggen kansen?

-
 
-

Wanneer een overlijdensrisicoverzekering?

Het is verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als u niet wilt dat uw partner erop achteruit gaat na uw overlijden. Of als u uw zakenpartner wilt uitkopen bij zijn overlijden.

Vragen van klanten

Wat moet ik regelen om mijn nabestaanden verzorgd achter te laten?

U denkt er misschien liever niet over na, maar hoe laat u uw nabestaanden achter? Moeten zij uw uitvaart betalen? En kunnen uw partner en eventuele kinderen in het huis blijven wonen als u eerder komt te overlijden? Wie krijgt uw persoonlijke eigendommen? Als u het nu regelt, geeft dat u rust en uw dierbaren zekerheid.

Hoe zorg ik ervoor dat de afwikkeling van mijn nalatenschap geen ruzieboedel wordt?

Het laatste wat u wilt, is dat er na uw overlijden ruzie ontstaat over de erfenis. U bent er zelf niet meer bij om in te grijpen. Door op voorhand een aantal zaken goed te regelen, wordt de kans op ruzie tussen uw erfgenamen verkleind. Een aantal aandachtspunten.

Verlies ik mijn huis als mijn partner overlijdt?

In veel huishoudens regelt vaak één persoon de financiën. Misschien is dat in uw geval uw partner en heeft u geen idee hoe u er financieel voorstaat als uw partner overlijdt. U kunt vooraf een aantal zaken regelen zodat u bijvoorbeeld in uw huis kunt blijven wonen. Twee van die opties zijn het opstellen van een testament of het afsluiten een ABN AMRO Risicoverzekering.

Wat doe ik met het Facebook-account van mijn overleden naaste?

Het is op z'n zachtst gezegd niet leuk als een overleden naaste volgend jaar als 'jarig' in uw timeline verschijnt. 
Lees wat u kunt doen met Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter bij een sterfgeval.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.