Contactloos betalen

Snel kleine bedragen afrekenen

Zo werkt het!

U rekent snel en makkelijk kleine bedragen af zonder pincode. Dit kan tot en met € 25 per keer. Boven dit bedrag betaalt u contactloos mét uw pincode.

Er geldt een maximaal bedrag van € 50 dat u achter elkaar contactloos kunt betalen. Als dit totaalbedrag wordt bereikt , wordt er op de betaalautomaat om uw pincode gevraagd. Na een betaling of geldopname mét pincode kunt u weer contactloos betalen. In het buitenland zijn er soms andere limieten.

image not availabale

Hoe werkt contactloos betalen?

  1. Houd uw betaalpas, mobiele telefoon of wearable kort tegen de betaalautomaat aan. Dit kan aan de zijkant of aan de bovenkant, afhankelijk van het type betaalautomaat
  2. Zodra de betaling akkoord is, ziet u een bevestiging op het scherm van de betaalautomaat
  3. U ziet de betaling meteen in Internet Bankieren en de Mobiel Bankieren App
image not availabale

Waar kunt u contactloos betalen?

U kunt al op meer dan 145.000 plekken contactloos betalen en dat worden er steeds meer. U herkent een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen aan het logo hiernaast.

image not availabale

Contactloos betalen is veilig

Veilig betalen vinden we erg belangrijk. Contactloos betalen is dan ook net zo veilig als een 'normale' pinbetaling en wordt op dezelfde manier verwerkt.

Bij verlies of diefstal van uw betaalpas vergoeden we het eventuele bedrag dat is afgeschreven. Dit doen we niet als er sprake is van opzet of nalatigheid. Blokkeer zo snel mogelijk uw betaalpas bij verlies of diefstal. Dit doet u gemakkelijk via de Mobiel Bankieren App.