Inboedelverzekering gezin

Inboedelverzekering afsluiten

Krijg nu € 50 cashback én 25% premiekorting

Inboedelverzekering

 • Voor uw koop of huurwoning
 • Meest aangevraagde woonverzekering
 • Garantie tegen onderverzekering

Daarom een inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering zijn uw spullen in huis in de meeste gevallen goed verzekerd. Zoals uw gloednieuwe meubels. Of uw fiets die in de schuur staat. Tegen schade door bijvoorbeeld diefstal, brand of storm. Inboedelverzekering afsluiten? Bekijk nog even de unieke eigenschappen van de inboedelverzekering. En wat er wel én niet verzekerd is.

Tot 5% korting bij 3 of meer verzekeringen!

Man stofzuigt in woonkamer

€ 50 cashback én 25% premiekorting

Het is fijn om te weten dat uw huis en spullen goed verzekerd zijn. Als u 2 of meer woonverzekeringen afsluit voor 14 november 2022, krijgt u € 50 terug. Mooi, toch? 

En sluit u een nieuwe inboedelverzekering en/of opstalverzekering af? Dan krijgt u de eerste 12 maanden ook 25% korting op deze premie(s).

Wat is wel en niet verzekerd?

Wel verzekerd voor schade door onder andere:

 • Brand, rook, roet en ontploffing 
 • Storm en bliksem 
 • Diefstal 
 • Vandalisme 
 • Neerslag of uitstromend water

Niet verzekerd voor schade door onder andere:

 • Opzet of ernstige nalatigheid 
 • Bewerken of schoonmaken 
 • Neerslag via openstaande deuren of ramen 
 • Slecht of achterstallig onderhoud 
 • Slijtage, verrotting of roest

Verzeker glas met de allriskdekking

Met de basisdekking van de inboedel wordt schade aan glas niet gedekt. Glas meeverzekeren? Kies dan voor de inboedelverzekering met allriskdekking. Bekijk hieronder wat er wordt gedekt. 

Allriskdekking
Brand, bliksem of ontploffing
 
(Poging tot) diefstal of vandalisme
 
Storm en neerslag
 
Aanrijding door een motorrijtuig
 
Vallende boom, hijskraan of een deel hiervan
 
Schade die u zelf per ongeluk veroorzaakt
 
Kinderen die per ongeluk een bal door de ruit schieten
 
Schade door andere gebeurtenissen die plotseling of onverwacht gebeuren
 

Ook een overzicht van wat er niet is gedekt? Bekijk de voorwaarden .

Aansprakelijkheidsverzekering

Al uw woonverzekeringen onder één dak

Ook meteen uw huis goed verzekeren? Al onze woonverzekeringen sluiten perfect op elkaar aan. Bijvoorbeeld de inboedel- en opstalverzekering. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent. En betaalt u nooit te veel.

Vraag uw inboedelverzekering zo aan

Stap 1

Bekijk de voorwaarden

Bekijk eerst wat er allemaal wel én niet is verzekerd. Vertel ons daarna meer over uw situatie.
Stap 2

Bereken uw premie

Op basis van uw persoonlijke situatie wordt uw premie berekend. Zoals uw gezinssituatie of uw type huis. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent.
Stap 3

Vraag aan

Alles gelukt? Dan ziet u uw premie. Daarna kunt u direct inloggen en aanvragen.

Vraag uw inboedelverzekering zo aan

Stap 1

Bekijk de voorwaarden

Bekijk eerst wat er allemaal wel én niet is verzekerd. Vertel ons daarna meer over uw situatie.
Stap 2

Bereken uw premie

Op basis van uw persoonlijke situatie wordt uw premie berekend. Zoals uw gezinssituatie of uw type huis. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent.
Stap 3

Vraag aan

Alles gelukt? Dan ziet u uw premie. Daarna kunt u direct inloggen en aanvragen.
man met zonnepanelen

Stormschade aan uw huis, inboedel of auto

Een storm kan vervelende gevolgen hebben. Net als de meeste verzekeraars dekken wij stormschade vanaf windkracht 7. In uw polisvoorwaarden staat waar u precies tegen verzekerd bent. Meer weten? Lees ons blog over stormschade.

Man tilt verhuisdoos

Ik ga verhuizen!

Een nieuw huis is altijd spannend. En dan denkt u misschien niet direct aan uw verzekeringen. Gelukkig: dat doen wij voor u. Lees snel verder en bekijk wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken.

Meer informatie en voorwaarden

Eigen risico

U heeft standaard geen eigen risico, behalve bij: 

 • Schade door neerslag of uitstromend water, zoals een waterleiding die lekt: € 220 
 • Schade door storm: € 220 bij huurders- of eigenaarsbelang. Bijvoorbeeld als u uw huis huurt. Of als u een eigen appartement heeft. Dan heeft u een eigen risico bij alles wat u zelf aan uw huis heeft verbeterd. Maar die u bij een verhuizing niet mee kunt nemen 

Na uw aanvraag kunt u zelf nog kiezen voor een eigen risico. U krijgt dan korting op uw premie, maar krijgt bij een schade ook minder uitgekeerd. U leest hier meer over in de bankmail die u krijgt na het afsluiten.

Kiest u tijdens uw aanvraag voor allrisk? Dan heeft u een eigen risico van € 100 bij allriskschade, ook bij de extra allriskdekkingen voor mobiele apparaten en de buitenshuisdekking.

Extra kosten die vergoed worden

In Nederland zijn uw spullen in de woning verzekerd met een garantie tegen onderverzekering. Het maakt niet uit wat de waarde van uw inboedel is op het moment van schade. Bij sommige gebeurtenissen gelden er andere bedragen in de woning:

 • Diefstal of vandalisme van kunst, verzamelingen van zeldzame spullen en antiek: tot € 35.000 
 • Diefstal van sieraden en horloges: tot € 7.500 
 • Mobiele apparaten: tot € 7.500

Kijk in de polis en in de voorwaarden welke maximale bedragen voor bepaalde spullen en gebeurtenissen van toepassing zijn.

Als uw schade is gedekt, zijn er nog meer kosten die vergoed worden. Zoals de redelijke kosten voor een deskundige. Of kosten die u maakt om directe schade te verminderen of voorkomen. Wilt u weten welke kosten hieronder vallen? Neem dan vooraf contact met ons op.  Bekijk de voorwaarden voor een volledig overzicht .

Wilt u weten hoeveel u krijgt uitgekeerd bij schade? In de afschrijvingslijst ziet u per product wat de gemiddelde levensduur is en het afschrijvingspercentage per jaar.

Kosten

Premie
De premie hangt af van uw situatie. Zoals het type huis dat u wilt verzekeren. Of uw gezinssituatie. 

Bereken mijn premie online>

Provisie
ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgen we een vergoeding van 20% van de premie. Lees meer over onze dienstverlening: Informatieblad Schadeverzekeringen .

Poliskosten 
U krijgt één polis per verzekering. U betaalt voor deze verzekering geen poliskosten.

Administratiekosten 
Is dit de eerste verzekering die u bij ons afsluit? Dan betaalt u € 0,69 (inclusief assurantiebelasting) voor het afschrijven van de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Heeft u al een andere schadeverzekering bij ons? Dan hoeft u geen extra administratiekosten te betalen. 

Assurantiebelasting
Over de premie van de ABN AMRO Inboedelverzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening.

Basis of allrisk

Online bieden we de meest gekozen dekking aan. Zo sluit u uw woonverzekering(en) snel en zonder gedoe af. Na uw aanvraag kunt u uw woonverzekering(en) altijd nog wijzigen (bijvoorbeeld van basisdekking naar allrisk) of uitbreiden (bijvoorbeeld met een buitenshuisdekking).

Als u uw inboedelverzekering aanvraagt, kunt u kiezen voor een basis- of allriskdekking. De meeste klanten hebben genoeg aan de basisdekking, maar u kunt altijd extra's afsluiten. Vraagt u naast uw inboedelverzekering ook meteen uw opstalverzekering aan? Dan geldt voor allebei dezelfde dekking: basis of allrisk.  

Wilt u toch liever per verzekering een andere dekking? Voor een persoonlijk aanbod kunt u contact met ons opnemen.

Bekijk eerst nog even de voorwaarden. Dan heeft u alle informatie om te kiezen.

Voorwaarden inboedelverzekering

Heeft u uw ABN AMRO Inboedelverzekering afgesloten voor 4 september 2006? Lees dan  de voorwaarden die voor u gelden .

Heeft u uw ABN AMRO Inboedelverzekering afgesloten tussen 4 september 2006 en 29 april 2012? Lees dan  de voorwaarden die voor u gelden .

Heeft u uw ABN AMRO Inboedelverzekering afgesloten tussen 29 april 2012 en 19 mei 2019? Lees dan  de voorwaarden die voor u gelden .

Extra dekkingen

Als u uw inboedelverzekering aanvraagt, kunt u kiezen voor extra’s: 

Mobiele apparaten dekking (bij basis en allrisk)
Kiest u voor een allriskdekking? Dan heeft u alleen een basisdekking in de woning voor mobiele apparaten. Met de mobiele apparaten dekking zijn uw mobiele telefoon, tablet, laptop en smartwatch allrisk verzekerd bij onder andere vallen, stoten of diefstal in Nederland. Zowel binnen als buiten uw huis. Tot € 7.500 per gebeurtenis. 

Buitenshuisdekking (alleen bij allrisk) 
Uw muziekinstrumenten, sieraden en horloges ook goed verzekeren buiten uw woning in Nederland? Of uw sportuitrusting, zoals uw golfset of kiteboard? Met de allrisk buitenshuisdekking zijn deze spullen in Nederland allrisk verzekerd tegen onder andere verlies en diefstal. Tot € 7.500 per gebeurtenis.

Glasdekking (alleen bij allrisk, voor eigenaren van appartementen en huurders) 
Als u kiest voor de allrisk glasdekking is de schade ook gedekt als uw kind bijvoorbeeld een bal door uw raam gooit. Bijzonder glas, zoals een glas in loodraam of bewerkt glas is gedekt tot € 1.000.

Kiest u tijdens uw aanvraag voor allrisk? Dan heeft u een eigen risico van € 100 bij allriskschade.

Bekijk nog even voor wat u wel en niet verzekerd bent

Verzekeringskaart

Wilt u de meest relevante dekkingsinformatie zien? Bekijk dan de verzekeringskaart. Deze is opgesteld volgens de Europese richtlijnen. Zo heeft u een handig overzicht dat u helpt om verzekeringen te vergelijken.

Meer informatie en voorwaarden

Eigen risico

U heeft standaard geen eigen risico, behalve bij: 

 • Schade door neerslag of uitstromend water, zoals een waterleiding die lekt: € 220 
 • Schade door storm: € 220 bij huurders- of eigenaarsbelang. Bijvoorbeeld als u uw huis huurt. Of als u een eigen appartement heeft. Dan heeft u een eigen risico bij alles wat u zelf aan uw huis heeft verbeterd. Maar die u bij een verhuizing niet mee kunt nemen 

Na uw aanvraag kunt u zelf nog kiezen voor een eigen risico. U krijgt dan korting op uw premie, maar krijgt bij een schade ook minder uitgekeerd. U leest hier meer over in de bankmail die u krijgt na het afsluiten.

Kiest u tijdens uw aanvraag voor allrisk? Dan heeft u een eigen risico van € 100 bij allriskschade, ook bij de extra allriskdekkingen voor mobiele apparaten en de buitenshuisdekking.

Extra kosten die vergoed worden

In Nederland zijn uw spullen in de woning verzekerd met een garantie tegen onderverzekering. Het maakt niet uit wat de waarde van uw inboedel is op het moment van schade. Bij sommige gebeurtenissen gelden er andere bedragen in de woning:

 • Diefstal of vandalisme van kunst, verzamelingen van zeldzame spullen en antiek: tot € 35.000 
 • Diefstal van sieraden en horloges: tot € 7.500 
 • Mobiele apparaten: tot € 7.500

Kijk in de polis en in de voorwaarden welke maximale bedragen voor bepaalde spullen en gebeurtenissen van toepassing zijn.

Als uw schade is gedekt, zijn er nog meer kosten die vergoed worden. Zoals de redelijke kosten voor een deskundige. Of kosten die u maakt om directe schade te verminderen of voorkomen. Wilt u weten welke kosten hieronder vallen? Neem dan vooraf contact met ons op.  Bekijk de voorwaarden voor een volledig overzicht .

Wilt u weten hoeveel u krijgt uitgekeerd bij schade? In de afschrijvingslijst ziet u per product wat de gemiddelde levensduur is en het afschrijvingspercentage per jaar.

Kosten

Premie
De premie hangt af van uw situatie. Zoals het type huis dat u wilt verzekeren. Of uw gezinssituatie. 

Bereken mijn premie online>

Provisie
ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgen we een vergoeding van 20% van de premie. Lees meer over onze dienstverlening: Informatieblad Schadeverzekeringen .

Poliskosten 
U krijgt één polis per verzekering. U betaalt voor deze verzekering geen poliskosten.

Administratiekosten 
Is dit de eerste verzekering die u bij ons afsluit? Dan betaalt u € 0,69 (inclusief assurantiebelasting) voor het afschrijven van de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Heeft u al een andere schadeverzekering bij ons? Dan hoeft u geen extra administratiekosten te betalen. 

Assurantiebelasting
Over de premie van de ABN AMRO Inboedelverzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening.

Basis of allrisk

Online bieden we de meest gekozen dekking aan. Zo sluit u uw woonverzekering(en) snel en zonder gedoe af. Na uw aanvraag kunt u uw woonverzekering(en) altijd nog wijzigen (bijvoorbeeld van basisdekking naar allrisk) of uitbreiden (bijvoorbeeld met een buitenshuisdekking).

Als u uw inboedelverzekering aanvraagt, kunt u kiezen voor een basis- of allriskdekking. De meeste klanten hebben genoeg aan de basisdekking, maar u kunt altijd extra's afsluiten. Vraagt u naast uw inboedelverzekering ook meteen uw opstalverzekering aan? Dan geldt voor allebei dezelfde dekking: basis of allrisk.  

Wilt u toch liever per verzekering een andere dekking? Voor een persoonlijk aanbod kunt u contact met ons opnemen.

Bekijk eerst nog even de voorwaarden. Dan heeft u alle informatie om te kiezen.

Voorwaarden inboedelverzekering

Heeft u uw ABN AMRO Inboedelverzekering afgesloten voor 4 september 2006? Lees dan  de voorwaarden die voor u gelden .

Heeft u uw ABN AMRO Inboedelverzekering afgesloten tussen 4 september 2006 en 29 april 2012? Lees dan  de voorwaarden die voor u gelden .

Heeft u uw ABN AMRO Inboedelverzekering afgesloten tussen 29 april 2012 en 19 mei 2019? Lees dan  de voorwaarden die voor u gelden .

Extra dekkingen

Als u uw inboedelverzekering aanvraagt, kunt u kiezen voor extra’s: 

Mobiele apparaten dekking (bij basis en allrisk)
Kiest u voor een allriskdekking? Dan heeft u alleen een basisdekking in de woning voor mobiele apparaten. Met de mobiele apparaten dekking zijn uw mobiele telefoon, tablet, laptop en smartwatch allrisk verzekerd bij onder andere vallen, stoten of diefstal in Nederland. Zowel binnen als buiten uw huis. Tot € 7.500 per gebeurtenis. 

Buitenshuisdekking (alleen bij allrisk) 
Uw muziekinstrumenten, sieraden en horloges ook goed verzekeren buiten uw woning in Nederland? Of uw sportuitrusting, zoals uw golfset of kiteboard? Met de allrisk buitenshuisdekking zijn deze spullen in Nederland allrisk verzekerd tegen onder andere verlies en diefstal. Tot € 7.500 per gebeurtenis.

Glasdekking (alleen bij allrisk, voor eigenaren van appartementen en huurders) 
Als u kiest voor de allrisk glasdekking is de schade ook gedekt als uw kind bijvoorbeeld een bal door uw raam gooit. Bijzonder glas, zoals een glas in loodraam of bewerkt glas is gedekt tot € 1.000.

Kiest u tijdens uw aanvraag voor allrisk? Dan heeft u een eigen risico van € 100 bij allriskschade.

Bekijk nog even voor wat u wel en niet verzekerd bent

Verzekeringskaart

Wilt u de meest relevante dekkingsinformatie zien? Bekijk dan de verzekeringskaart. Deze is opgesteld volgens de Europese richtlijnen. Zo heeft u een handig overzicht dat u helpt om verzekeringen te vergelijken.

Veel gestelde vragen

Een inboedelverzekering vangt financiële tegenvallers op bij schade aan uw inboedel in Nederland. Denk hierbij aan schade door bijvoorbeeld brand, rook, roet, storm, diefstal of vandalisme.
Helaas is schade aan uw inboedel niet altijd te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een grote storm waardoor uw huis blank komt te staan, of schade door brand. Alles moet dan vervangen worden en dat kost een boel geld. Ook is het fijn dat uw schade wordt gedekt wanneer uw kind bijvoorbeeld een dure vaas omstoot.
Het is in Nederland niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. U bepaalt zelf of u uw spullen wilt verzekeren. Het is echter wel verstandig om een inboedelverzekering te nemen. Mocht er toch iets gebeuren dan kunnen de financiële gevolgen groot zijn.
Wanneer u een inboedelverzekering afsluit bij ABN AMRO krijgt u een premie op maat. Deze premie wordt berekend aan de hand van uw gezinssituatie of het type huis dat u heeft.
Het afsluiten van een inboedelverzekering is zo gedaan! Bekijk eerst goed de voorwaarden . Bereken vervolgens uw premie . Tevreden? Dan kunt u meteen uw inboedelverzekering aanvragen.
U heeft mogelijk een eigen risico op uw verzekering. Het eigen risico is het bedrag dat u bij een schade zelf moet betalen. Log in in Internet Bankieren en kijk bij ‘zelf regelen’ of u een eigen risico heeft op uw verzekering(en).
Heeft u een gezamenlijke rekening? Dan is één van u beiden de verzekeringsnemer. Alleen de verzekeringsnemer kan de verzekeringen bekijken in Internet Bankieren. Log in in Internet Bankieren en bekijk uw verzekeringen in uw productoverzicht.
Vanaf 1 juli 2022 is het hebben van rookmelders in uw huis verplicht. Zo bent u op tijd op de hoogte als er brand is en kunt u direct overgaan tot actie. Lees ons blog over rookmelders.
Heeft u schade en geen rookmelders in uw huis? Dan zijn er geen gevolgen voor een eventuele schadeclaim. ABN AMRO Verzekeringen doet bij schade geen beroep op het ontbreken van rookmelders. Wel is het voor uw eigen veiligheid, uw huis en uw spullen een goed idee om rookmelders te plaatsen.
Bent u verhuurder? Dan bent u wel aansprakelijk voor de gevolgen en ook strafrechtelijk vervolgbaar als na een woningbrand blijkt dat de rookmelders niet aanwezig waren.
De overheid en uw verzekeraar controleren niet of u rookmelders in uw woning heeft. Komt er iemand bij u aan de deur die zich voordoet als rookmelder-inspecteur? Laat deze persoon dan niet binnen. Dit is een babbeltruc van een oplichter die toegang tot uw woning wil om geld of spullen te stelen.
Pakketkorting

Meerdere verzekeringen? Meer korting

Al uw verzekeringen onder één dak

Tot 5% korting bij meer dan 3 verzekeringen

Alles voor uw huis perfect op elkaar afgestemd