Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

twee mannen bekijken autoschade

4 tips bij een auto-ongeluk

Hoe voorzichtig u ook doet, een auto-ongeluk is helaas zo gebeurd. Weet u al wat u moet doen bij een auto-ongeluk? U leest het hieronder.
 1. Veiligheid is het belangrijkste

  Breng eerst uzelf en anderen in veiligheid. Bedenk ook goed of u de politie moet bellen. Dit doet u als: 

  • Iemand gewond is 
  • Er flinke schade aan de voertuigen is 
  • Iemand is doorgereden 
  • U denkt dat er sprake is van een misdrijf. Zoals drankgebruik of bellen achter het stuur 

  Is iedereen veilig? Probeer dan vooral rustig en beleefd te blijven. Zorg ook dat de voertuigen veilig staan. Wordt het verkeer niet geblokkeerd? Laat de voertuigen dan staan. En gebruik een gevarendriehoek.

 2. Verzamel bewijs van de schade

  Maak foto’s van de situatie en leg belangrijke details vast. Zoals slipsporen of glas. Moeten de voertuigen verplaatst worden? Zorg dan voor genoeg foto’s voordat u dit doet.

  Ook de verklaring van getuigen is bewijs. Schrijf namen en adressen van alle getuigen op. Vergeet niet dat passagiers en inzittenden ook getuigen zijn.

 3. Verzekering en schade melden

  Verzekering

  Vul samen met de tegenpartij(en) het schadeformulier in. Probeer vlak na het ongeluk nog geen uitspraken te doen over wie er voor de schade aansprakelijk is. Ga ook niet in op een voorstel om de schade direct af te handelen. Dat lijkt misschien een goed idee, maar de situatie is achteraf altijd beter te beoordelen. Laat dit daarom aan de verzekeraar over.

  Schade melden

  Bent u verzekerd voor uw schade? En is uw tegenpartij aansprakelijk? Dan zullen we uw schade op de tegenpartij of zijn verzekeraar proberen te verhalen. Wilt u snel uw schade laten herstellen? Ga meteen naar schadegarant.nl .

  Bent u niet verzekerd voor uw schade? En is uw tegenpartij aansprakelijk? In sommige gevallen kan de verzekeraar u dan proberen te helpen om uw schade te verhalen. Hoe dat werkt leest u hier.

 4. Schade afhandelen

  Vergeet in alle stress niet om uw gegevens achter te laten. Doorrijden zonder gegevens achterlaten is strafbaar. En als laatste: ga niet in op het voorstel om de schade direct af te handelen. Dat lijkt misschien een goed idee. Maar de situatie is altijd makkelijker te beoordelen achteraf.

Autoverzekering

 • Binnen 2 minuten verzekerd
 • Aantrekkelijke premie
 • Uitstekende schadeafhandeling

Nieuwe auto kopen? 6 tips

Spannend, een nieuwe auto kopen. U heeft waarschijnlijk al in uw hoofd welke auto u wilt kopen. Of aan welke eisen deze moet voldoen. Maar weet u ook wat u moet controleren als u een nieuwe auto koopt? Lees onze tips.

7 tips voor een snelle verkoop van uw auto

Uw auto verkopen doet u waarschijnlijk niet dagelijks. Een beetje hulp kan daarom geen kwaad. We geven u 7 tips die u helpen om uw auto snel en soepel te verkopen.