Scheiding en hypotheek

Uw huis en hypotheek als u gaat scheiden

Bent u samen eigenaar van de Woning waar gehuwden wonen.? Kunt u of uw partner in de woning blijven wonen? Wordt de woning verkocht of koopt u of uw partner een andere woning? Maak een afspraak met een adviseur om de situatie te bespreken.

image not availabale

Wordt de woning verkocht?

  • Heeft u in het echtscheidingsconvenant afgesproken dat u de woning gaat verkopen? Dan lost u de hypotheek af uit de verkoopopbrengst van de woning. 
  • Verkoopt u de woning voor een lager bedrag dan de bestaande hypotheek? Dan heeft u misschien een restschuld. 
  • Er zijn verschillende mogelijkheden om een mogelijke restschuld te financieren. Kijk voor meer informatie op onze site of maak een afspraak met een adviseur.
image not availabale

U of uw partner blijft in de woning wonen?

Als een van de partners in de woning wil blijven wonen én volledig eigenaar wordt, moet de ander ontslagen worden uit de Iemand is persoonlijk aansprakelijk voor de gehele schuld. Wanneer bijvoorbeeld meerdere personen gezamenlijk een schuld aangaan, dan kan de schuldeiser het volledige bedrag bij elk van hen opeisen. De schuldeiser heeft tegenover ieder van hen recht op nakoming van het geheel. van de hypotheek. Leg in het echtscheidingsconvenant vast dat degene die de woning verlaat, recht heeft op een deel van een mogelijke waardevermeerdering van de woning. Dit heet Wanneer de ene echtgenoot qua waarde meer krijgt dan de andere echtgenoot. Door het betalen van een geldbedrag wordt de overbedeling zodanig gecompenseerd dat ieder gelijke waarde ontvangt.. Meestal kan degene die de woning overneemt dit bedrag meefinancieren in de hypotheek. Dan neemt hij of zij het aandeel in de hypotheek van de partner volledig over.

image not availabale

Wat zijn de mogelijkheden voor een nieuwe koopwoning?

Wordt de woning verkocht? Of blijft een van de partners in de woning wonen? U heeft hoe dan ook een woning nodig. Als u op zoek bent naar een koopwoning, overleg dan met onze adviseurs. Zij vertellen u graag welke mogelijkheden u heeft voor de financiering van uw nieuwe koopwoning.

Tip

Vragen of advies?

Maak een afspraak

Wilt u advies over wat een echtscheiding betekent voor uw bankzaken? Maak een afspraak.

U belt ons

Bel ons op 020 628 00 07. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt teruggebeld wanneer het u uitkomt.