Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Scheiding en hypotheek

Uw huis en hypotheek als u gaat scheiden

Een scheiding is meestal een verdrietige beslissing. Een koophuis met een hypotheek kan de situatie nog ingewikkelder maken. Misschien wil u of uw partner in de gezamelijke woning blijven wonen. Maar is dat financieel haalbaar? Er is vaak meer mogelijk dan u misschien denkt. Maak gerust een afspraak met een gespecialiseerde adviseur via  0900 - 92 10 (gebruikelijke belkosten)  om uw situatie samen te bespreken. 

 

U of uw partner blijft in de woning wonen?

Blijft een van de partners in de   wonen en wordt een van hen volledig eigenaar? Bel  0900 - 92 10 (gebruikelijke belkosten)  en maak een afspraak met onze collega's van de afdeling Hypotheken. 

Degene die de woning verlaat, moet doorgaans ontslagen worden uit de   van de hypotheek. U kunt in het echtscheidingsconvenant vastleggen dat degene die de woning verlaat, recht heeft op een deel van een mogelijke waardevermeerdering van de woning. Dit heet  . De regels voor het overnemen van de woning als gevolg van een scheiding of relatiebeëindiging zijn anders dan de regels voor aankoop van een woning. Hierdoor is er vaak meer mogelijk dan u denkt. Meestal kan degene die de woning overneemt dit bedrag meefinancieren in de hypotheek. Dan neemt hij of zij het aandeel in de hypotheek van de partner volledig over.

Wordt de woning verkocht?

  • Wordt de woning verkocht? Lees meer over het wijzigen van uw bankproducten, bijvoorbeeld uw verzekeringen of uw betaalrekeningen.

  • Heeft u in het echtscheidingsconvenant afgesproken dat u de woning gaat verkopen? Dan lost u de hypotheek af uit de verkoopopbrengst van de woning. 

  • Verkoopt u de woning voor een lager bedrag dan de bestaande hypotheek? Dan heeft u misschien een restschuld. 

  • Er zijn verschillende mogelijkheden om een mogelijke restschuld te financieren. Kijk voor meer informatie op onze site of maak een afspraak met een adviseur.

Wat zijn de mogelijkheden voor een nieuwe koopwoning?

Wordt de woning verkocht? Als u op zoek bent naar een koopwoning, overleg dan met onze adviseurs. Zij vertellen u graag welke mogelijkheden u heeft voor de financiering van uw nieuwe koopwoning.

Tip