Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Uw dagelijkse bankzaken bij een scheiding

Uw gezamenlijke betaalrekeningen, verzekeringen en leningen

Welke gezamenlijke betaalrekeningen, verzekeringen en leningen heeft u bij ons afgesloten? Wat wilt u dat daarmee gaat gebeuren?

 

Uw gezamenlijke betaalrekeningen

Waar moet u allemaal aan denken als u gaat scheiden?

Check uw verzekeringen

  • Zet verzekeringen met gezinsdekking om naar dekking voor alleenstaanden of eenoudergezin.

  • Hebben u en uw partner samen in dezelfde auto gereden, maar heeft alleen uw partner schadevrije jaren opgebouwd? In dat geval is het mogelijk voor u om de schadevrije jaren over te nemen. Uw partner moet zijn of haar schadevrije jaren dan overdragen aan u. Gebruik daarvoor de afstandsverklaring .

  • Controleer bij een overlijdensrisicoverzekering of uitvaartverzekering aan wie de verzekering na overlijden wordt uitgekeerd en pas dit eventueel aan.

  • Ontvangt u alimentatie of zorgt uw partner voor de kinderen? Overweeg dan een overlijdensrisicoverzekering op het leven van uw partner.

  • Heeft u een gezamenlijke zorgverzekering? Dan wilt u die misschien splitsen. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Uw verzekeringen na een verhuizing

  • Gaat u of uw partner verhuizen naar een andere woning? Dan is het verstandig om een nieuwe inboedel-, rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

  • Blijft u of uw partner alleen in de huidige woning wonen? Overleg samen wie de nieuwe verzekeringsnemer wordt van de lopende verzekeringen en wijzig die. Bijvoorbeeld de woon- inboedel- of autoverzekering.

Uw gezamenlijke leningen

  • Los de lening af. Lukt dit niet? Bespreek met uw partner hoe u samen de lening terugbetaalt. U kunt de lening misschien oversluiten naar een nieuwe lening.

  • U kunt de lening ook splitsen. U en uw partner krijgen dan beiden een nieuwe lening en lossen die af. De lening wordt opnieuw beoordeeld.

  • Heeft u betalingsachterstanden? Blijf er niet mee rondlopen. U hoeft het niet alleen op te lossen. Neem contact met ons op. Samen met u zoeken we een oplossing om uw betalingen weer op orde te krijgen.

Heeft u een creditcard?

ABN AMRO

Stel vrijblijvend uw geldvragen

Wilt u vrijblijvend over uw financiële situatie praten? Bijvoorbeeld omdat u zich afvraagt of u na uw scheiding rond kunt komen? U hoeft het niet alleen op te lossen. Onze budgetcoaches helpen u graag om een passende oplossing te vinden. Maak een gratis afspraak.

Tip