Ben jij een baas of een dwaas?

Leer slim met geld omgaan

Ben jij een baas of een dwaas?

Wij vinden dat iedereen een baas moet zijn met zijn of haar geldzaken. Maar een baas word je niet vanzelf. Kijk maar naar Bruno en Tara, zij zijn allebei dwazen in geld uitgeven. En jij? Ben jij een baas of een dwaas...?

Is Bruno een Baas of Dwaas?

Je kent Bruno Prent misschien van Spangas; hij speelt de hoofdrol Dylan King. Dylan is een wildebras, houdt niet van regels. Maar is Bruno hetzelfde als Dylan? En gaat hij ook zo met zijn geld om? Bekijk de video!

Is Levi een Baas of Dwaas?

Levi van Kempen is acteur, stemacteur en misschien ken je hem nog wel als jurylid van The Voice Of Holland. Hoe gaat hij met zijn geld om?

Sparen voor een camera of laptop

Oefen jij al aan je fotografieskills? Of heb je ambities om vlogger te worden? Of bekijk je foto’s en video’s toch het liefste op je eigen laptop? Lees snel verder om erachter te komen hoe je dit slim aanpakt.

Spaardoel instellen

Als jij een rekening hebt bij ABN AMRO, kun je een spaardoel instellen. Een spaardoel is heel handig en slim, want je ziet hoe ver je van je spaardoel verwijderd bent.

Ik wil een gameconsole 🎮

Consoles of spelcomputers zijn best wel duur. De populairste consoles kosten rond de € 200. Dat geld heb je meestal niet in een paar weken bij elkaar gespaard.

Is Ridder een Baas of Dwaas?

Ridder is zanger, acteur en stemacteur. Toen we hem vroegen of hij een Baas of een Dwaas was met geld, vond hij zichzelf een baas. Nieuwsgierig? Kijk snel!

Ik spaar voor later 💭

Wauw, jij bent goed bezig. Sparen voor later is heel slim! Sparen voor je studie, omdat je nu al weet dat je straks op kamers wilt bijvoorbeeld. Of sparen voor een huis, omdat je hebt geleerd dat het goed is om zelf geld te hebben als je later je droomhuis wilt kopen.

Weet jij wat er met je geld gebeurt?

Uitgaan, kleding kopen, muziek downloaden, sporten, je bepaalt zelf wat je met je eigen geld doet. Je geldzaken helemaal onder controle? Dat begint met een eigen bankrekening!

Sparen voor een scooter

Wauw! Sparen voor een scooter is heel knap, want scooters zijn super duur. Weet jij al of je een nieuwe scooter wilt, of ga je op zoek naar een goede tweedehands scooter? Een tweedehands scooter kan je veel geld schelen.

Is Tara een Baas of Dwaas?

Tara Hetharia acteert al van kinds af aan. Zij verdiende op jonge leeftijd al meer dan haar leeftijdsgenootjes. Hoe gaat zij nu met geld om?
Spaardoel instellen

Spaardoel instellen

Als jij een rekening hebt bij ABN AMRO, kun je een spaardoel instellen. Een spaardoel is heel handig en slim, want je ziet hoe ver je van je spaardoel verwijderd bent.

Geld verdienen met een bijbaantje?

Geld verdienen met een bijbaantje

Als je graag geld wilt verdienen, bijvoorbeeld omdat sparen met zakgeld te lang duurt, kun je op zoek naar een bijbaan. Maar waar vind je een leuke bijbaan?