Ik spaar voor later 💭

Wauw, jij bent goed bezig. Sparen voor later is heel slim! Sparen voor je studie, omdat je nu al weet dat je straks op kamers wilt bijvoorbeeld. Of sparen voor een huis, omdat je hebt geleerd dat het goed is om zelf geld te hebben als je later je droomhuis wilt kopen.

 

Gaat dat nog een beetje te snel, een eigen huis? Je kunt natuurlijk ook gewoon sparen voor de zekerheid. Voor als je fiets, je scooter of je telefoon kapot gaat. Dan ben jij goed voorbereid. Lekker bezig!

Waar sparen andere jongeren voor?

Volgens het Nibud (dat is een instituut gespecialiseerd in advies over geldzaken) spaart maar liefst 93% van de scholieren! Daarvan sparen de meeste jongeren voor:

    📚 Studie
    🏡 Huis
    💼 Eigen bedrijf 

Slim: spaardoel instellen 🎯

Weet je al hoeveel je wilt sparen? Stel dan een spaardoel in. Je ziet dan in je Jongerengroeirekening hoe ver je al bent. Je kunt een spaardoel heel gemakkelijk in de ABN AMRO app instellen. Heb je nog geen toegang tot de app, vraag dan je ouders om je toegang te geven. Dit moeten ze instellen via hun eigen ABN AMRO app.

Is Bruno een Baas of Dwaas?

Je kent Bruno Prent misschien van Spangas; hij speelt de hoofdrol Dylan King. Dylan is een wildebras, houdt niet van regels. Maar is Bruno hetzelfde als Dylan? En gaat hij ook zo met zijn geld om? Bekijk de video!
Spaardoel instellen

Spaardoel instellen

Als jij een rekening hebt bij ABN AMRO, kun je een spaardoel instellen. Een spaardoel is heel handig en slim, want je ziet hoe ver je van je spaardoel verwijderd bent.

-

Sparen voor een scooter

Wauw! Sparen voor een scooter is heel knap, want scooters zijn super duur. Weet jij al of je een nieuwe scooter wilt, of ga je op zoek naar een goede tweedehands scooter? Een tweedehands scooter kan je veel geld schelen.