Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Krijg jij al zakgeld?

Lees hoe je je ouders kunt overhalen

Zakgeld is niet alleen leuk om dingen mee te kopen. Het is ook goed om te leren met geld om te gaan. De meeste kinderen krijgen zakgeld vanaf 6 jaar. Want dan leer je rekenen op school. En kun je geld een beetje snappen. 

 

Hoeveel zakgeld krijgen anderen?

Het ligt aan een heleboel dingen hoeveel zakgeld je krijgt. Maar hieronder vind je een lijstje van het met het gemiddelde bedrag wat kinderen krijgen.

Zakgeld op de basisschool
Leeftijd Wekelijks bedrag in euro's
5 jaar 0,50
6 jaar 1 - 2
7 jaar 1 - 2
8 jaar 1 - 2
9 jaar 1,20 - 2
10 jaar 1,60 - 2
11 jaar 2 - 2,30

Bron: Nibud

Wat ga jij met je zakgeld doen?

Zoals in het lijstje ziet krijgt niet iedereen evenveel zakgeld. Dat heeft soms te maken met wat iemand van zijn zakgeld moet betalen. Of misschien omdat hij of zij een deel moet sparen bijvoorbeeld. Spreek daarom af met je ouders wat jij van je zakgeld moet sparen en wat jij mag uitgeven. Je kunt dat makkelijk doen met behulp van het zakgeldcontract

Een zakgeldcontract

In een zakgeldcontract spreek je af hoeveel zakgeld je krijgt. Op welke dag, of je het in of op je bankrekening krijgt? Maar ook wat jij allemaal van je zakgeld moet betalen en welk deel je moet sparen. Download hier je zakgeldcontract .

Hoe haal je je ouders over?

Krijg jij nog geen zakgeld maar wil je dat wel? Dan hebben wij wel wat nuttige informatie voor je ouders om te lezen. Misschien dat je ze daarmee wel over kan halen. Laat ze daarom deze artikelen maar eens lezen. 

ABN AMRO

Ben jij een baas of een dwaas?

Wij vinden dat iedereen de baas moet zijn over zijn of haar geldzaken. Maar een baas word je niet vanzelf. Lees hier meer over alles wat met geldzaken te maken heeft. Dan ben jij binnen 'no time' een baas over je eigen geld!