Naar de navigatie Naar de inhoud

Wanneer en hoe vaak krijgt u spaarrente?

Wanneer en hoe vaak ontvangt u rente?

Als u bij ons spaart, wilt u ook weten welke rente u ontvangt. De rente die we vergoeden wordt uitgedrukt in een percentage. Bij een deposito is dit percentage de hele looptijd hetzelfde: vaste rente. Bij spaarrekeningen kan de rente gewijzigd worden: variabele rente. Het hangt af van uw spaarrekening wanneer en hoe vaak u het rentebedrag uitgekeerd krijgt.

Vaste rente betekent dat de rente niet verandert tijdens de looptijd van de lening.
Een variabele rente betekent dat de hoogte van de rente dagelijks kan wijzigen. De rente is onder meer afhankelijk van ontwikkelingen op de geldmarkt en kapitaalmarkt.
 

 Variabele rente of vaste rente

Spaart u op een spaarrekening? Dan kan de rente veranderen terwijl u spaart. Dit heet variable rente. Heeft u een Spaardeposito? Dan zet u uw geld voor een afgesproken tijd vast en blijft de rente de hele looptijd hetzelfde. Dit heet vaste rente. Tijdens de looptijd kunt u niet aan uw geld komen.  Hoe vaak en wanneer uw rente wordt bijgeschreven verschilt per spaarrekening.

Rente per jaar of per kwartaal

Op de meeste spaarrekeningen ontvangt u het rentebedrag jaarlijks of per kwartaal. Wat voor uw spaarrekening geldt, leest u op deze site. Bij de kenmerken van uw spaarrekening.
Bij Spaardeposito's wordt de rente eens per jaar bijgeschreven. Bij een inleg vanaf € 5.000,- kunt u ook kiezen voor maandelijkse rente-uitkering. 

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Sparen én beleggen?

Combineer het beste van beide werelden

Sparen en beleggen

Een spaarbuffer is belangrijk. Maar hoe haalt u meer uit de rest van uw spaargeld? Met beleggen maakt u kans op een hoger rendement. U bepaalt zelf uw wensen en grenzen. Is beleggen iets voor u?

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief