Naar de navigatie Naar de inhoud

Rekeningen voor kinderen

De toekomst van uw kind start nu

Van de ouders met kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud heeft 77% een spaarrekening voor zijn kind (bron: Nibud.nl). Heeft u het spaardoel voor uw kind helder voor ogen? Volg het voorbeeld van de meeste ouders en start met sparen als uw kind nog een baby is. De video toont 3 manieren waarop u dat kunt doen: op de KinderToekomst Spaarrekening, de Royaal Rekening of uw eigen spaarrekening. In de tabel hieronder kunt u ze makkelijk met elkaar vergelijken.

Vergelijk onze kinderspaarrekeningen

KinderToekomst Spaarrekening Royaal Rekening U spaart voor het kind op uw eigen spaarrekening
  Onze meest aangevraagde kinderrekening
Wanneer openen? Tot en met 10 jaar Geen leeftijdsgrens Geen leeftijdsgrens
Wanneer kan het kind beschikken over het spaargeld? Als het kind 18 jaar wordt Dit bepaalt u zelf Dit bepaalt u zelf (door een schenking te doen)
Rente Tot 0,35% Tot 0,25% Bekijk alle spaarrentes
Kosten De rekening is gratis De rekening en bijbehorende akte zijn gratis De rekening is gratis 
Tussentijds opnemen mogelijk? Ja Ja Ja
Wie beheert de rekening? Wettelijk vertegenwoordiger* Bewindvoerder (u wijst deze zelf aan, dit is meestal een van de ouders) Uzelf
Is het spaargeld automatisch een schenking? Ja  Ja  Nee. U bepaalt zelf of u schenkt, en wanneer
Meer informatie  Meer informatie  Meer informatie   Bekijk alle spaarrekeningen
Aanvragen   button - aanvragen   button - aanvragen Bekijk alle spaarrekeningen
*ouder met wettelijke vertegenwoordiging of een voogd

Leer uw kind omgaan met geld

Leren sparen en betalen doet uw kind niet vanzelf. Met de Jongerengroeirekening ervaart uw kind zelf hoe je omgaat met geld. En u kunt instellen wat uw kind met de rekening mag. De Jongerengroeirekening is een betaalrekening met betaalpas. Op het saldo krijgt uw kind ook nog eens 0,10% rente.

De eerste betaalrekening van uw kind
 

Sparen voor uw kleinkind

Als opa en oma kunt u meesparen op de spaarrekening van uw kleinkind. Hebben de ouders nog geen spaarrekening aangevraagd? U kunt ook zelf een KinderToekomst Spaarrekening of Royaal Rekening aanvragen voor uw kleinkind.

  • Bij de KinderToekomst Spaarrekening sturen wij de overeenkomst naar de ouder(s) ter ondertekening. Na ontvangst van de getekende overeenkomst openen wij de rekening.

  • Bij de Royaal Rekening wijst u als schenker een bewindvoerder aan, bijvoorbeeld uzelf of de ouders. Bij het openen van de rekening op een bankkantoor moeten de bewindvoerder én de ontvanger van de schenking aanwezig zijn. Is de ontvanger minderjarig? Dan moet in elk geval één van de wettelijk vertegenwoordigers aanwezig zijn om toestemming te geven.

 

Lees ook onze blogs

Wat kost uw kind en hoe zorgt u ervoor dat het later zijn of haar dromen waar kan maken? Lees het in onze blogs. Raak geïnspireerd door anderen en pak meteen wat handige tips mee. Zo geeft u uw kind later een goede start met een studie, rijbewijs of reis.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Lees onze sparen blogs

Boordevol tips, nieuws en inspiratie

Lees alles over sparen in onze blogs

Wanneer is je financiële buffer groot genoeg? Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de spaarrentes? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u in onze blogs.