Naar de navigatie Naar de inhoud

Spaarrekeningen voor kinderen

De toekomst van uw kind start nu!

klik hier voor de video sparen voor uw kind of kleinkind

Heeft u al een spaarrekening voor uw kind? U kunt nu de basis leggen voor een mooie toekomst. Als u nu begint met sparen, heeft u straks voor uw kind een mooi bedrag opgebouwd. Bekijk in de tabel hieronder welke spaarrekening het beste past bij uw wensen: de KinderToekomst Spaarrekening, de Royaal Rekening of een andere spaarrekening. Wanneer uw kind dan over het geld kan beschikken? Dat verschilt per spaarrekening. Het is goed om van tevoren te bedenken wat uw voorkeur heeft. De video helpt u bij uw keuze.

Vergelijk onze spaarrekeningen voor kinderen

KinderToekomst Spaarrekening Royaal Rekening U spaart voor het kind op uw eigen spaarrekening
  Onze meest aangevraagde kinderrekening
Wanneer openen? Tot en met 10 jaar Geen leeftijdsgrens Geen leeftijdsgrens
Wanneer kan het kind beschikken over het spaargeld? Als het kind 18 jaar wordt Dit bepaalt u zelf Dit bepaalt u zelf (door een schenking te doen)
Rente Tot 0,70% Tot 0,65% Bekijk alle spaarrentes
Kosten De rekening is gratis De rekening en bijbehorende akte zijn gratis De rekening is gratis 
Tussentijds opnemen mogelijk? Ja Ja Ja
Wie beheert de rekening? Wettelijk vertegenwoordiger* Bewindvoerder (u wijst deze zelf aan, dit is meestal een van de ouders) Uzelf
Is het spaargeld automatisch een schenking? Ja  Ja  Nee. U bepaalt zelf of u schenkt, en wanneer
Meer informatie  Meer informatie  Meer informatie   Bekijk alle spaarrekeningen
Aanvragen  button - aanvragen  button - aanvragen Bekijk alle spaarrekeningen
*ouder met wettelijke vertegenwoordiging of een voogd

Leer uw kind omgaan met geld

Leren sparen en betalen doet uw kind niet vanzelf. Met de jongerengroeirekening ervaart uw kind zelf hoe je omgaat met geld. En u kunt instellen wat uw kind met de rekening mag. De jongerengroeirekening is een betaalrekening met betaalpas. Op het saldo krijgt uw kind ook nog eens 0,45% rente.

De eerste betaalrekening van uw kind
 

Sparen voor kind populair

Veel ouders sparen om hun kind later een goede start te geven. Ongeveer 77% van de ouders met kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud heeft een spaarrekening voor zijn kind (bron: Nibud.nl). Vaak openen zij deze vlak na de geboorte van hun kind. Begin nu ook met sparen. Uw kind heeft dan later een fijn extra bedrag voor rijbewijs, studie of op kamers gaan.

 

Spaarrekening voor uw kleinkind

Als opa en oma kunt u meesparen op de spaarrekening van uw kleinkind. Hebben de ouders nog geen spaarrekening aangevraagd? U kunt ook zelf een KinderToekomst Spaarrekening of Royaal Rekening aanvragen voor uw kleinkind.

  • Bij de KinderToekomst Spaarrekening sturen wij de overeenkomst naar de ouder(s) ter ondertekening. Na ontvangst van de getekende overeenkomst openen wij de rekening.

  • Bij de Royaal Rekening wijst u als schenker een bewindvoerder aan, bijvoorbeeld uzelf of de ouders. Bij het openen van de rekening op een bankkantoor moeten de bewindvoerder én de ontvanger van de schenking aanwezig zijn. Is de ontvanger minderjarig? Dan moet in elk geval één van de wettelijk vertegenwoordigers aanwezig zijn om toestemming te geven.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Nibud adviseert een buffer

Ontdek de voordelen van zo'n reserve

Het nut van sparen voor een financiële buffer

Het Nibud adviseert elke maand 10% van uw netto inkomen opzij te zetten voor een financiële reserve. Zo vult u 'm na gebruik weer aan. Ontdek in welke situaties een buffer goed van pas komt.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief