Naar de navigatie Naar de inhoud

Overlijden melden

Bankzaken afhandelen bij overlijden

Het verlies van een dierbare is een aangrijpende gebeurtenis. Als nabestaande moet u veel regelen. Wij helpen u graag om de bankzaken stapsgewijs zorgvuldig af te handelen. Het afhandelen van de bankzaken van de overledene verloopt in 4 stappen. De eerste stap is het melden van het overlijden.

Stappenplan

Aan de hand van de stappen informeren wij de nabestaanden over de afwikkeling van de bankzaken en geven wij advies over de bankzaken.

De nalatenschap

Is er een testament opgesteld bij de notaris? En hoe zit het met eventuele belastingheffing en successierecht? Allemaal financiële zaken waarover wij u graag informeren.

Dit is een document waarin iemand verklaart wat er na het overlijden met zijn of haar nalatenschap moet gebeuren. Met een testament kan iemand dus afwijken van het wettelijk erfrecht. Een notaris stelt een testament op en meldt dit bij het Centraal Testamentenregister. Weet u niet of de overledene een testament had? U kunt dit navragen bij een notaris of bij het Centraal Testamentregister in Den Haag.

Grip op uw geld

Komt u na het overlijden van uw partner mogelijk in betalingsproblemen? Kijk wat u kunt doen om dat te voorkomen.

Overal en altijd kunnen inloggen

Geen e.dentifier? Toch inloggen!

Snel Bankieren

Soms heeft u geen e.dentifier bij de hand maar wilt u toch uw saldo weten. Met Internet Bankieren logt u dan in met een 5-cijferige identificatiecode. Deze code kunt u ook gebruiken voor de Mobiel Bankieren app.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief