Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Flexibel Hypotheek Krediet

Geld lenen kost geld

Wat is het Flexibel Hypotheek Krediet?

Een Flexibel Hypotheek Krediet is een doorlopende lening. U heeft hiervoor een aparte rekening. Van deze rekening kunt u tot een bepaald bedrag geld opnemen. Als u geld opneemt, begint u direct met terugbetalen. U kunt het geld dat u heeft terugbetaald later gewoon weer opnemen. Uw eigen woning is het onderpand.

Voorwaarden

Voor een  Flexibel Hypotheek Krediet gelden de productvoorwaarden Flexibel Hypotheek Krediet (pdf, 12kB).

Hoeveel geld kan ik lenen?

U spreekt met ons een limiet af. De hoogte van dit bedrag hangt af van uw wensen en uw persoonlijke situatie. Het bedrag ligt tussen € 10.000,- en € 250.000,-.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Een speciale rekening en pas

Voor het Flexibel Hypotheek Krediet krijgt u een nieuw rekeningnummer en een gratis kredietpas. Dit is een betaalpas waarmee u geld kunt opnemen en betalen.

Hoe neem ik geld op?

U kunt op verschillende manieren geld opnemen, bijvoorbeeld:

 • Overboeken via Internet Bankieren.

 • Pinnen in alle winkels (ook in het buitenland bij geldautomaten met een Maestro-logo).

 • Geld opnemen bij alle pinautomaten.

Hoe betaal ik terug?

U betaalt maandelijks een bedrag. Dit maandbedrag kan bestaan uit alleen rente of uit een deel rente en een deel terugbetaling. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u leent.

Dit is het bedrag dat u elke maand moet betalen.

Meer terugbetalen?

U kunt altijd meer terugbetalen dan uw maandbedrag. Dit kost u niets. U maakt dan geld over naar het rekeningnummer van de lening.

Dit is het bedrag dat u elke maand moet betalen.

Wanneer moet ik alles hebben terugbetaald?

Het opgenomen bedrag moet helemaal zijn terugbetaald als u uw woning verkoopt.

Hypothecaire inschrijving

 • Er moet overwaarde zijn op uw woning én de ABN AMRO hypothecaire inschrijving van uw woning moet ruimte bieden voor uw kredietlimiet.

 • Heeft u geen overwaarde op uw woning? Dan kunt u een Flexibel Krediet of Persoonlijke Lening afsluiten. Heeft u wel overwaarde, maar geen ruimte in uw hypothecaire inschrijving? Dan kunt u een Flexibel Krediet, een 2e hypotheek, of een Persoonlijke Lening afsluiten.

Hypothecaire inschrijving is de vermelding in het hypotheekregister aan wie en voor welk bedrag een recht van hypotheek is verleend. Op het moment van inschrijving komt de hypotheek tot stand.
Kredietlimiet is hetzelfde als limiet. Dit is het maximale bedrag dat u mag rood staan bij een Privélimiet Plus of het bedrag dat u mag opnemen bij een doorlopend krediet.

Overige kosten

Geen. U betaalt geen afsluitkosten.

Onderpand

Uw eigen woning is onderpand voor deze lening. Dit betekent dat u de bank het recht van hypotheek geeft op uw woning. Dit houdt in dat de bank uw woning mag verkopen als u uw afspraken niet nakomt.

Rente

ABN AMRO kan de variabele rente op ieder moment wijzigen. Als we de rente vaststellen kijken we onder andere naar onze kosten, de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt en onze concurrentiepositie van onze leningen.

De rente is variabel. Dit betekent dat de rente kan wijzigen.

 • Stijgt de rente? Dan wordt uw lening duurder omdat u meer rente betaalt. Uw maandbedrag blijft gelijk. Terugbetalen van uw lening duurt dan wel langer.

 • Daalt de rente? Dan wordt uw lening goedkoper omdat u minder rente betaalt. Uw maandbedrag blijft gelijk. U heeft uw lening dan wel eerder terugbetaald.

 • Bekijk het overzicht met de rentetarieven.

Dit is het bedrag dat u elke maand moet betalen.

Is de rente aftrekbaar?

De rente is aftrekbaar van uw inkomen voor de belasting, als u uw Flexibel Hypotheek Krediet gebruikt voor onderhoud of verbetering van uw eigen koopwoning. En als u het bedrag heeft opgenomen vóór 2013.

Na overlijden

Bij overlijden moeten uw erfgenamen de lening terugbetalen. Dit hoeft niet in een keer, maar kan ook met de afgesproken maandbedragen.

Bureau Krediet Registratie

De bank is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, in het kort 'BKR'. De bank meldt dit krediet bij het BKR. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat u niet teveel krediet krijgt. En om krediet- en betaalrisico's voor andere bedrijven te beperken. Als u meer dan 90 dagen achterloopt met betalen, meldt de bank dit aan het BKR.

Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet

Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk.

Goed om te weten

 • Als u vaker geld opneemt van uw lening, duurt het langer voordat u uw lening heeft terugbetaald. De lening wordt dan duurder omdat u rente betaalt.

 • Gebruikt u uw lening 1 keer? Bijvoorbeeld om een auto te kopen? Dan is het misschien verstandiger als u kiest voor een Persoonlijke lening. U weet dan precies wanneer u de lening heeft terugbetaald

 • Leen niet meer dan u nodig heeft.

Productwijzer

Voor het Flexibel Hypotheek Krediet is een productwijzer (pdf, 684kB) beschikbaar. Hierin vindt u meer informatie over het Flexibel Hypotheek Krediet.

Vragen over Lenen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0800 - 024 07 19 (gratis)

Uw bestaande lening wijzigen?

U regelt het zelf via Internet Bankieren

lening aanpassen kan eenvoudig online

Wilt u wat meer kunnen lenen? Bijvoorbeeld omdat uw verbouwing duurder uitvalt? Of wilt u uw lening juist verlagen, beëindigen of op een andere manier wijzigen? U regelt het eenvoudig zelf via Internet Bankieren.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief