Naar de navigatie Naar de inhoud

Veilig Mobiel Bankieren

Veilig Mobiel Bankieren

Met de Mobiel Bankieren app doet u uw bankzaken op uw smartphone of tablet, waar en wanneer u wilt. Wij doen er alles aan om u veilig te laten bankieren. Maar het is net zo belangrijk dat u zelf weet hoe u veilig omgaat met uw toestel en uw gegevens. We helpen u hier graag bij. Daarom zetten we hieronder veiligheidstips voor u op een rij.

 

10 tips voor veilig bankieren op uw mobiel

1.

Houd uw identificatiecode geheim, net als uw pincode. Met deze codes beschermt u uw bankzaken en dus uw geld.

2. Stel schermvergrendeling in op uw toestel. Alleen u kunt dan het scherm ontgrendelen met een code, patroon of uw vingerafdruk. Zo kan niemand zomaar bij uw gegevens, als u er even niet bij bent.
3.
Gebruik geen 'open' draadloos wifi-netwerk, zoals in een café of in een winkel. Een open wifi-netwerk is een verbinding die u zonder wachtwoord kunt gebruiken. Hoewel uw gegevens via de app versleuteld worden verstuurd, weet u niet of de wifi-verbinding wel goed beveiligd is.
4.
Controleer uw bankrekening regelmatig. Eventuele vreemde of onterechte afschrijvingen heeft u dan snel in de gaten.
5.
Trap niet in phishing-mails. In zo'n mail wordt u gevraagd op een link te klikken, zodat u op een nepwebsite komt die erg lijkt op de site van de bank. Op die website wordt u meestal gevraagd om uw gegevens en uw beveiligingscodes in te vullen. Leer fraude herkennen.
6.
Stel een daglimiet in. Hiermee bepaalt u zelf welk bedrag u per dag met uw identificatiecode kunt overboeken naar rekeningen van anderen. U kunt een daglimiet instellen tot maximaal € 5.000.
7.

Log altijd uit als u klaar bent met mobiel bankieren via de app.

8.
Installeer altijd direct de updates van de Mobiel Bankieren app en het besturingssysteem van uw toestel (iOS of Android). Of geef deze apps toestemming om updates automatisch uit te voeren. U weet dan zeker dat u de meest recente beveiligingen gebruikt.
9.
Installeer een antivirus-app op uw toestel. Hiermee worden alle apps op uw toestel gecontroleerd op malware.
10.
Installeer nieuwe apps alleen via de App Store of Google Play Store. Installeer altijd een app van een officiële of betrouwbare uitgever.
 

Zo zorgen wij dat u veilig mobiel bankiert

  • Als u de app installeert, laten we u eenmalig uw toestel registreren. Zo herkennen we u niet alleen aan uw identificatiecode of uw vingerafdruk als u vingerafdruk heeft ingeschakeld, maar ook aan het toestel waarmee u bankiert.  

  • Om in te loggen of geld over te boeken via de app, vragen we om uw identificatiecode. Zo kan iemand die uw toestel in handen krijgt, dit niet zomaar doen.

  • Alle gegevens tussen de Mobiel Bankieren app en ABN AMRO worden versleuteld verstuurd via een beveiligde verbinding.

  • Als u de Mobiel Bankieren app 5 minuten niet gebruikt, wordt u automatisch uitgelogd. Zo kan iemand niet zomaar in uw gegevens kijken of geld overboeken.

  • Wij zijn alert op afwijkende betalingen en onderzoeken deze.

 

Telefoon of tablet kwijt?

Is uw mobiele telefoon of uw tablet kwijt of gestolen? Blokkeer dan uw Mobiel Bankieren app. Zo voorkomt u dat er zonder uw toestemming bijvoorbeeld geld van uw rekening wordt gehaald. Denkt u dat iemand anders uw code gebruikt? Blokkeer ook dan de app.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Krijg elke maand voordeel

Geld terug, veel extra's &Meer

Voordeel voor klanten

Maandelijks tot 20% van de kosten voor uw betaalpakket terugkrijgen. Dat laat u toch niet liggen? En meedoen met &Meer levert u nog veel meer op: wekelijks korting bij aansprekende winkels en voordeel op uw bankzaken.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief