Hypotheek afspraak maken

Wat is uw situatie?

Hypotheekvraag? Snel en makkelijk via de chat

Hypotheekvraag? Snel en makkelijk via de chat

Kunt u het antwoord op uw hypotheekvraag niet helemaal vinden? Of heeft u gewoon een korte hypotheekvraag? Dat snappen we. Stel daarom uw vraag via de chat. Zo heeft u snel antwoord.

Vragen van andere klanten, mét de antwoorden.

Uw inkomen bepaalt hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Vul de online berekentool in en u weet snel uw maximale hypotheek. Ook als u nog geen vast contract heeft of zzp’er bent.

Zoekt u een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons actuele renteaanbod.

De hoogte van de 'kosten koper' hangt af van de hoogte van de aankoop- en financieringskosten. Bij het berekenen van uw maximale hypotheek, ziet u de kosten koper staan als 'Kosten kopen woning'.

U betaalt advieskosten voor persoonlijk advies van een adviseur en het adviesrapport. De kosten staan vast en hangen dus niet af van de hoogte van uw hypotheek. Tijdens het eerste oriëntatiegesprek krijgt u nog geen advies. Daarom betaalt u daarvoor ook geen advieskosten.

Dit is niet mogelijk bij ABN AMRO.

Een overbruggingshypotheek kan een oplossing zijn als u een nieuw huis wilt kopen en uw oude huis nog niet verkocht is. Er zijn dan 2 situaties mogelijk: 

1. De woning is al verkocht en de ontbindende voorwaarden zijn verstreken. Zo berekent u uw maximale overbruggingshypotheek:Neem de verkoopprijs van uw woning en trek daar uw huidige hypotheekschuld én de verkoopkosten vanaf (bijvoorbeeld de makelaarscourtage. We rekenen met 2% van de verkoopprijs als u geen nota heeft).

2. De woning is nog niet verkocht en/of de ontbindende voorwaarden zijn niet verstreken. Zo berekent u uw maximale overbruggingshypotheek:
Neem 90% van de marktwaarde van uw woning en trek daar uw huidige hypotheekschuld vanaf.

Bespreek samen met een adviseur uw mogelijkheden voor een 2e hypotheek. Als u een tweede hypotheek neemt, verandert uw eerste hypotheek niet. Soms is het voordeliger om uw eerste hypotheek over te sluiten.