Naar de navigatie Naar de inhoud

Overboekingen doen

Geld overmaken

Met een overboeking kunt u geld overmaken naar een andere rekening in elk land ter wereld. Als er extra veel haast achter zit, gebruik dan een spoedoverboeking. Voor regelmatig terugkerende betalingen gebruikt u de vaste of variabele periodieke overboeking. Naar het buitenland geld overmaken kan ook in vreemd geld.

Overboeking met IBAN

Voor een overboeking in euro's binnen het SEPA-gebied heeft u het IBAN van de ontvanger nodig. 

IBAN staat voor International Bank Account Number. Het Nederlandse IBAN is als volgt opgebouwd: NL is de landcode, 2 cijfers als controlegetal, 4 letters die de bank aanduiden en 10 cijfers. De 10 cijfers bestaan uit het oude rekeningnummer (meestal 9 cijfers), voorafgegaan door nullen. Bijvoorbeeld: NL99ABNA0123456789

Periodiek, vast of variabel

Betaalt u elke maand dezelfde rekening, bijvoorbeeld voor energie of hypotheek? Met een periodieke overboeking heeft u er geen omkijken naar. U kiest een vaste periodieke overboeking als u geld overmaakt naar dezelfde begunstigde op een vast tijdstip, zoals uw energierekening. Bij een variabele periodieke overboeking laat u een bepaald saldo op uw rekening staan en boekt de rest automatisch over naar een andere rekening, bijvoorbeeld uw spaarrekening.

Spoedoverboeking

Regel uw spoedoverboeking via internet of bij een van onze bankkantoren. Uw binnenlandse betaling in euro's staat tijdens openingstijden betalingsverkeer binnen 1,5 uur op de rekening van de begunstigde. Doet u bij een bankkantoor een spoedoverboeking? Vanaf € 4.500 bent u verplicht zich te legitimeren.

Overboeking naar buitenland

U kunt ook naar landen buiten het SEPA-gebied geld overmaken in euro's of in vreemd geld. Dat kan op eenvoudig via Internet Bankieren. Of ga naar een bankkantoor bij u in de buurt.

FiNBOX

In deze 'financiële brievenbus' kunt u digitaal uw rekeningen en andere financiële post ontvangen, bijvoorbeeld uw salarisstrookje. U kunt vanuit de FiNBOX direct de ontvangen acceptgiro's betalen. De FiNBOX is ook uw digitale archief van rekeningen en documenten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe wijzig of annuleer ik een periodieke overboeking?

  Kies in Internet Bankieren in de navigatie voor 'Rekeningen', en klik vervolgens op de rekening waarvan de periodieke betaling wordt afgeschreven. In het rekeningoverzicht kiest u vervolgens voor het tabblad 'Gepland en periodiek'. Daar ziet u alle aankomende periodieke overboekingen. Klik vervolgens op de periodieke opdracht die u wil wijzigen of annuleren.

  • Wilt u de opdracht aanpassen? Klik dan op de knop 'wijzig'.

  • Wilt u de periodieke opdracht verwijderen? Klik dan op de knop 'annuleren'.

  Let op: u maakt de wijziging definitief als u de opdracht via de takenlijst heeft verzonden en ondertekent via uw identificatiecode of e.dentifier.

 • Hoe regel ik een spoedoverboeking zonder Internet Bankieren?

  Voor een spoedoverboeking gaat u naar een bankkantoor. Een medewerker maakt de spoedoverboeking voor u in orde. Hiervoor heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig.

 • Wordt een periodieke overboeking ook in het weekend uitgevoerd?

  Wilt u een periodieke overboeking doen op een zaterdag of zondag en die dag is:

  • de laatste kalenderdag van de maand? Dan wordt de overboeking op de vrijdag ervoor van uw rekening afgeschreven én doorgestuurd naar de bank van de begunstigde.

  • een andere kalenderdag dan de laatste kalenderdag van de maand? Dan wordt de overboeking op zaterdag of zondag van uw rekening afgeschreven en op de maandag erna doorgestuurd naar de bank van de begunstigde. In dat geval wordt in uw elektronische rekeningafschrift (in het MT940- of CAMT.053-formaat) als boekdag maandag vermeld. Bankiert de begunstigde ook bij ABN AMRO? Dan ontvangt de begunstigde het bedrag op dezelfde dag dat het van uw rekening is afgeschreven.

  Voordat uw periodieke overboeking wordt uitgevoerd, wordt uw saldo gecontroleerd. Hierbij wordt uw saldo van de vorige werkdag rond 22:00 uur gecontroleerd. Dat betekent dat als de periodieke overboeking op zaterdag, zondag of maandag van uw rekening moet worden afgeschreven, uw saldo van vrijdag rond 22:00 uur wordt gecontroleerd.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.