Naar de navigatie Naar de inhoud

Wisselkoers buitenlands geld

Buitenlands geld opnemen of contant geld omwisselen

Als u buitenlands geld wilt opnemen krijgt u te maken met een omwisselkoers. Deze koers wordt iedere dag opnieuw bepaald. De omwisselkoers van een contante opname is anders dan de girale middenkoers. Daarnaast zit er is er verschil in de koers als u buitenlands geld wilt aankopen of verkopen aan de bank. Het is belangrijk dat u rekening houdt met de juiste koers voor uw bestelling.

De juiste koers

Het wisselen van euro's naar buitenlands geld is iets wat u niet elke dag doet en kan daarom best lastig zijn. Als u buitenlands geld bestelt, hanteert de bank een andere koers dan voor het terugwisselen van naar euro's.

Verkoopkoers
Dit is de koers waartegen ABN AMRO uw euro's omwisselt naar buitenlands geld.

Aankoopkoers
Dit is de koers waartegen ABN AMRO uw buitenlands geld omwisselt naar euro's.

Koers contant geld

Bij een contante opname van buitenlands geld worden aan- en verkoopkoersen gebruikt. Deze wijken af van de girale middenkoers. De prijs die u betaalt is hoger door extra kosten als: loon, risico, transport, voorraad en andere operationele kosten. ABN AMRO bepaalt de koersen elke dag opnieuw.

ABN AMRO buitenlands geld calculator (contant)

Soms is het handig om bij aankomst in het buitenland contant geld op zak te hebben. Bijvoorbeeld als u niet zeker weet of u bij aankomst in het buitenland direct geld op kunt nemen. Bij ABN AMRO kunt u op verschillende manieren van tevoren buitenlands geld opnemen of omwisselen.

Actuele wisselkoers

Hieronder ziet u de recente koers voor het wisselen van en naar buitenlandse valuta.

Wilt u bijvoorbeeld in Nederland een aantal Australische dollars opnemen, dan moet u rekening houden met de koers die vermeldt staat in de kolom 'Verkoop'. ABN AMRO verkoopt u de buitenlandse valuta.

Pas kwijt op vakantie?

U kunt 'm eenvoudig zelf blokkeren

Pas kwijt op vakantie? Blokkeer 'm via de app of Internet Bankieren

Als u tijdens uw vakantie uw pas kwijtraakt, hoeft u ons daarvoor niet meer te bellen. Want u blokkeert ‘m dan zelf via de app of Internet Bankieren. Vindt u de pas later terug? Deblokkeren gaat net zo snel.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief