Bewind en curatele aanmelden

Beheerrekening en Leefgeldrekening beheren

Bent u bewindvoerder of curator? Meld het bewind of de curatele bij ons aan en vraag een Beheerrekening en Leefgeldrekening aan. De informatie op deze pagina is bedoeld voor of niet-professionele curatele.

 

Beheerrekening en Leefgeldrekening

Als bewindvoerder of curator kunt u een Beheerrekening aanvragen voor degene die onder bewind staat of onder curatele staat. Deze betaalrekening is onderdeel van het betaalpakket. U gebruikt de rekening voor het betalen en beheren van de vaste inkomsten en uitgaven van de betrokkene. Zoals loon en huur. U beheert de rekening in Internet Bankieren. Het is dus handig als u zelf een rekening heeft bij ABN AMRO.

Vanaf de Beheerrekening stort u leefgeld op de Leefgeldrekening. Degene die onder bewind of onder curatele staat, heeft geen toegang tot de Beheerrekening.

Bent u klant van ABN AMRO?

U kunt online een  Beheerrekening en Leefgeldrekening aanvragen . Stuur een kopie van de volledige beschikking van de rechter mee. Nadat we u als bewindvoerder of curator hebben geregistreerd, krijgt u toegang tot de Beheerrekening en de Leefgeldrekening. Degene die onder bewind of curatele staat, krijgt alleen toegang tot de Leefgeldrekening.

Bent u geen klant van ABN AMRO?

Het is handig als u een rekening opent bij ABN AMRO. Dan kunt u online de Beheerrekening en Leefgeldrekening beheren. 

Wilt u geen klant worden? Maak dan een afspraak bij een kantoor om het bewind of de curatele te regelen. Neem uw legitimatiebewijs en een kopie van de volledige beschikking van de rechter mee. Omdat er geen betaalpas aan de Beheerrekening gekoppeld kan worden, kunt u de bankzaken van degene die onder bewind of onder curatele staat helaas niet online beheren. Dit kan alleen via papieren overschrijvingsformulieren en rekeningafschriften.

Gegevens wijzigen of beëindigen

  • U kunt in Internet Bankieren makkelijk een rekening opheffen, een extra rekening aanvragen of een bestaande periodieke overboeking opzeggen.
  • U kunt de beheerrekening opheffen als het bewind is beëindigd, u de bewindvoering aan iemand anders wilt overdragen of wanneer degene die onder bewind of curatele staat, is overleden.
Tip