Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

mensen op strand

Ga goed voorbereid op reis

Gebruik onze handige checklist

Wat voor vakantie u ook op de planning heeft staan, het begint allemaal met een goede voorbereiding. Dan kunt u straks zorgeloos genieten van uw reis. We hebben een checklist met 8 handige tips voor u gemaakt.

 1. Denk aan uw paspoort of ID-kaart

  Check voordat u op reis gaat of uw reisdocument (paspoort of ID-kaart) nog geldig is. Gaat u buiten Europa op vakantie? Zorg er dan voor dat u een paspoort heeft. Voor sommige landen moet uw paspoort verplicht nog een bepaalde tijd geldig zijn. Meer informatie over reizen met een Nederlands paspoort of ID-kaart, vindt u op de website Nederland Wereldwijd van de Rijksoverheid.
 2. Controleer of u een visum nodig heeft

  Reis buiten Europa geboekt? Bekijk dan het reisadvies van de Rijksoverheid voor de landen die u bezoekt. Daar leest u ook of u een visum nodig heeft, waar u een visum kunt aanvragen en hoe lang uw paspoort er geldig moet zijn.
 3. Stel uw betaalprofiel goed in

  Het betaalprofiel van uw betaalpas staat standaard op 'Europa'. Bekijk voordat u weggaat of u uw betaalprofiel moet instellen op 'Wereld'. Voor sommige landen die binnen Europa vallen heeft u ook een wereldprofiel nodig. Uw betaalprofiel wijzigen is heel eenvoudig. Daarnaast kan het handig zijn om uw betaallimiet tijdelijk aan te passen. Dit doet u via de ABN AMRO app of Internet Bankieren via 'Zelf regelen'.
 4. Neem op reis contant geld, een betaalpas en een creditcard mee

  Het is belangrijk dat u goed voorbereid bent op onverwachte situaties zoals een vertraging van uw vlucht. Zorg daarom dat u contant geld en een betaalpas bij u heeft. Als u verder weg gaat, is het goed om te weten dat u met een creditcard wereldwijd kunt betalen. Bij het huren van een huurauto is een creditcard noodzakelijk, ook in Europa.
 5. Toestemming voor het reizen met een kind

  Gaat er een vriendje of vriendinnetje van uw kinderen mee op vakantie? De ouders of verzorgers van een kind onder de 18 moeten u daar schriftelijk toestemming voor geven. En ook uw partner moet u schriftelijk toestemming geven als u alleen een reis maakt met uw kind(eren).
 6. Weet waarvoor u bent verzekerd op reis

  Als u een doorlopende reisverzekering heeft: weet u welke aanvullende dekkingen u nodig heeft voor uw komende vakantie? Bijvoorbeeld: Europa- of werelddekking? En voor het geval u met uw kinderen reist, of ze met u meeverzekerd zijn? Check dit nog even voordat u op reis gaat. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd op reis gaat.
 7. Vergeet uw medicijnen niet

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen? Vraag uw apotheker of u een medische verklaring nodig heeft om deze mee te nemen op reis. Denk ook voor vertrek nog aan de standaard pijnstillers en middelen tegen bijvoorbeeld reisziekte, diarree of uitdroging.

  Medische kosten
  Medische kosten in het buitenland worden vergoed door uw zorgverzekering tot het in Nederland geldende tarief. In sommige gevallen is deze vergoeding te laag en moet u alsnog een gedeelte van de kosten zelf betalen. Deze medisch noodzakelijke kosten zijn standaard meeverzekerd in de kortlopende reisverzekering. Bij de doorlopende reisverzekering als u kiest voor de dekking Geneeskundige Kosten
 8. Sla belangrijke telefoonnummers alvast op

  Zoek voordat u op reis gaat alvast wat belangrijke telefoonnummers op. Bijvoorbeeld het nummer van de Nederlandse ambassade op uw reisbestemming. Of het noodnummer van uw verzekeraar. Handig als u schade heeft op reis. 
  Verzekering bij ABN AMRO? Sla ons noodnummer alvast op in uw telefoon: +31 26 400 23 45.

Nog geen reisverzekering?

Heeft u uw vakantie al geboekt, maar nog geen reisverzekering afgesloten? Bereken dan uw premie.

10 veelgestelde vragen reisverzekering

U gaat bijna op reis en heeft uw reisverzekering al afgesloten. Maar als u schade op reis heeft, wat moet u dan doen? Goede vraag! Daarom heb we de 10 veelgestelde vragen even op een rij gezet.

Tips om schade en diefstal op reis te voorkomen

Kunt u ook niet wachten om op reis te gaan? Het is belangrijk om u goed voor te bereiden voordat u op reis gaat. We hebben wat tips voor u opgesomd om diefstal en schade aan uw spullen te voorkomen.