gezin pakt spullen voor vakantie in

Ga goed voorbereid op reis

Met onze handige checklist

Wat voor reis u ook op de planning heeft staan, het begint allemaal bij een goede voorbereiding. Dan kunt u straks zorgeloos genieten van uw reis. We hebben alvast een handige checklist voor u gemaakt.

 1. Denk aan uw reisdocument en visum

  Check voordat u op reis gaat nog even of uw reisdocument nog geldig is. Gaat u buiten Europa op vakantie? Zorg er dan voor dat u een paspoort heeft.

  Vergeet voor uw reis niet te checken hoe het zit met een visum op uw reisbestemming.

 2. Kies uw reisverzekering

  Kies welke reisverzekering het beste bij u past. Gaat u langer dan 2 weken op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Ook bent u dan het hele jaar verzekerd. Dus ook als u een weekendje weggaat in eigen land. 

 3. Sluit een annuleringsverzekering af

  Er kan altijd iets gebeuren waardoor u uw reis moet annuleren of na een paar dagen onverwachts terug moet naar huis. Met een annuleringsverzekering krijgt u uw reissom in veel gevallen terug. Sluit 'm wel 7 dagen na het boeken van uw reis af. 

  Liever alles in één verzekering? Kies de dekking Annuleringskosten bij de Doorlopende Reisverzekering .

 4. Weet waarvoor u bent verzekerd

  Weet u welke bagage is verzekerd? Of u Europa- of werelddekking heeft? En voor het geval u met uw kinderen reist, ze met u meeverzekerd zijn? Check dit nog even voordat u op reis gaat. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd op reis gaat.

 5. Creditcard aanvragen?

  Als u naar het buitenland gaat, is het handig om te weten hoe u daar moet betalen. Kunt u uw betaalpas gebruiken of wordt er altijd met contant geld betaald? Met een creditcard op zak weet u zeker dat u in het buitenland kunt betalen. Handig voor als u bijvoorbeeld een auto wilt huren. 

 6. Vergeet uw medicijnen niet

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen? Vraag uw apotheker of u een medische verklaring nodig heeft om deze mee te nemen op reis. Denk ook voor vertrek nog aan de standaard pijnstillers en medicijnen, zoals paracetamol of reistabletten.

  Medische kosten
  Medische kosten in het buitenland worden vergoed door uw zorgverzekering. In sommige gevallen is deze vergoeding te laag en moet u alsnog een gedeelte van de kosten zelf betalen. Deze kosten kunt u meeverzekeren via de dekking Geneeskundige Kosten. Zo bent u alsnog goed verzekerd.

 7. Sla belangrijke telefoonnummers alvast op

  Zoek voordat u op reis gaat alvast wat belangrijke telefoonnummers op. Bijvoorbeeld het nummer van de Nederlandse ambassade op uw reisbestemming. Of het noodnummer van uw verzekeraar. Handig als u schade heeft op reis. 

  Verzekering bij ABN AMRO? Sla ons noodnummer alvast op in uw telefoon: +31 26 400 23 45.