Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Zakelijk contactloos betalen

Kleine zakelijke betalingen rekent u snel en makkelijk af zonder gebruik van uw pincode. Dit kan tot en met € 50 per keer tot een totaalbedrag van € 100.

Als dit totaalbedrag wordt bereikt, vraagt de betaalautomaat om uw pincode. Na een zakelijke betaling of geldopname mét pincode kunt u weer contactloos betalen. In het buitenland zijn er soms andere limieten.

 

Zo werkt contactloos betalen

  1. Houd uw betaalpas, mobiele telefoon of wearable tegen de betaalautomaat aan. Dit kan aan de zijkant of aan de bovenkant, afhankelijk van het type betaalautomaat.
  2. Zodra de betaling akkoord is, ziet u een bevestiging op het scherm van de betaalautomaat.
  3. U ziet de betaling meteen in Internet Bankieren Zakelijk en de ABN AMRO app.

Nadat u een nieuwe of vervangende betaalpas heeft geactiveerd, kunt u er ook contactloos mee betalen. Contactloos betalen is actief nadat u uw pincode heeft ingetoetst bij een eerdere transactie. U kunt contactloos betalen niet uitzetten.

 

Contactloos betalen is veilig

Veilig betalen vinden we erg belangrijk. Contactloos betalen is dan ook net zo veilig als een 'normale' pinbetaling en wordt op dezelfde manier verwerkt. 

Bij verlies of diefstal van uw betaalpas vergoeden we het eventuele bedrag dat is afgeschreven. Dit doen we niet als er sprake is van opzet of nalatigheid. Blokkeer zo snel mogelijk uw betaalpas bij verlies of diefstal. Dit doet u gemakkelijk via de ABN AMRO app.

 

Betalen met uw telefoon of wearable

Handig en snel betalen zonder pas op zak? Dat kan met een telefoon of wearable. U kunt zakelijke en privérekeningen koppelen aan Google- of Apple Pay.

ABN AMRO

Waar kunt u contactloos betalen?

U kunt al op meer dan 145.000 plekken contactloos betalen en dat worden er steeds meer. U herkent een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen aan het logo hiernaast.

  • Alleen zakelijke passen met het logo hiernaast kunnen contactloos betalen. 
  • Heeft uw pas dit logo maar kunt u niet meer contactloos betalen? Vraag dan een nieuwe pas aan.