Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus stopt voor zakelijke klanten

Bekijk de mogelijkheden

Regelmatig heroverwegen wij onze beleggingsproducten voor onze (zakelijke) klanten. Dit levert soms een wijziging op in onze dienstverlening. Zo hebben wij besloten dat wij een aantal beleggingsvormen niet meer aanbieden aan actieve ondernemingen. Vanaf donderdag 28 september 2023 is het voor u als zakelijke klant daarom niet meer mogelijk om te beleggen in Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus. Op die datum wordt uw Deelovereenkomst van die beleggingsvorm beëindigd.

U heeft hierover een brief van ons ontvangen. Hierin informeren wij u over de andere mogelijkheden die er voor u zijn. Zo kunt u nu al beslissen welke beleggingsvorm het best bij uw situatie past nu Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus niet meer mogelijk zijn. Op deze pagina kunt u hierover meer informatie vinden.

 

Zelf Beleggen voor zakelijke klanten is alleen in sommige gevallen mogelijk

Per 28 september stopt Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus voor zakelijk klanten bij ABN AMRO. Uitzondering hierop zijn de Persoonlijke Holdings of Pensioen- en Stamrecht BV’s. Deze groep heeft géén andere actieve ondernemingsactiviteiten en heeft puur het doel tot het beheer van hun eigen vermogen, zoals het beleggen in effecten. Zakelijke klanten met hieronder genoemde SBI-codes kunnen, wanneer dat ook volgens de statuten is toegestaan en wanneer zij géén andere zakelijke producten afnemen blijven Zelf Beleggen. Stichtingen en verenigingen zijn uitgesloten van Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus. Uw SBI-code kunt u vinden op het uittreksel van de Kamer van Koophandel:

 • SBI 64301 - Beleggingsinstellingen in financiële activa 
 • SBI 64302 - Beleggingsinstellingen in vaste activa 
 • SBI 64303 - Beleggingsinstellingen met beperkte toetreding 
 • SBI 6420 - Financiële holdings 
 • SBI 6630 - Vermogensbeheer

Vallen uw bedrijfsactiviteiten niet onder de hierboven genoemde 5 SBI-codes, dan zijn er 2 beleggingsvormen beschikbaar: Begeleid Beleggen (vanaf € 50) en Vermogensbeheer (vanaf € 50.000).

 

Vermogensbeheer

Vermogensbeheer is mogelijk vanaf € 50.000 inleg:
 
 • Persoonlijke aandacht voor uw vermogen
 • Een team ervaren experts belegt voor u
 • Een vermogensspecialist
 • U belegt bij een betrouwbare bank
 • Inleg mogelijk vanaf € 50.000

Begeleid Beleggen

Wilt u beleggen, maar weet u niet precies waarin en hoe? Met Begeleid Beleggen kunt u op een gemakkelijke manier online beleggen:

 • Winnaar Gouden Stier publieksprijs
 • Finner beoordeling: 4 sterren
 • Onze experts beheren uw fonds
 • Inleggen vanaf €50
 

Geïnteresseerd of heeft u vragen? Maak snel een afspraak

Zakelijk beleggen kunt u alleen via beeldbankieren of fysiek aanvragen:
 
 
Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
We gebruiken de persoonsgegevens die u invult om uw aanvraag te verwerken. Meer weten over hoe we omgaan met persoonsgegevens? U leest het in onze privacyverklaring.

Ik heb een brief ontvangen dat mijn bedrijf niet meer mag beleggen in Zelf Beleggen Basis en/of Zelf Beleggen Plus

Regelmatig heroverwegen wij onze beleggingsproducten voor (zakelijke) klanten. Dit levert soms een wijziging op in onze dienstverlening. Zo hebben wij besloten dat we per 28 september 2023 Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus niet meer aanbieden aan ondernemers.

Zakelijke klanten mogen in principe niet beleggen in Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus bij ABN AMRO. Uitzondering hierop zijn de Persoonlijke Holdings of Pensioen- en Stamrecht BV’s. Deze groep heeft géén andere actieve ondernemingsactiviteiten en hebben puur het doel tot het beheer van hun eigen vermogen, zoals het beleggen in effecten. Zakelijke klanten met genoemde SBI-codes kunnen, wanneer dat ook volgens de statuten is toegestaan en wanneer zij géén andere zakelijke producten afnemen Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus aanvragen. Stichtingen en verenigingen zijn uitgesloten van Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus. Uw SBI-code kunt u vinden op het uittreksel van de Kamer van Koophandel:

 • SBI 64301 - Beleggingsinstellingen in financiële activa 
 • SBI 64302 - Beleggingsinstellingen in vaste activa 
 • SBI 64303 - Beleggingsinstellingen met beperkte toetreding 
 • SBI 6420 - Financiële holdings 
 • SBI 6630 - Vermogensbeheer
U kunt de SBI-code van uw onderneming terugvinden op het uittreksel uit de Kamer van Koophandel (KvK) van uw bedrijf. De KvK bepaalt uw SBI-code op basis van uw activiteitenbeschrijving.

U kunt uw SBI- code laten aanpassen via de Kamer van Koophandel. Zodra de SBI- code én activiteitenbeschrijving is aangepast én overeen komt met 1 van de 5 ondergenoemde SBI- codes, dan kunt u uw kvk uittreksel mailen naar zakelijkzelfbeleggen@nl.abnamro.com. Na ontvangst van uw mail bekijken we opnieuw naar de mogelijkheden voor uw situatie. Hierover ontvangt u dan zo snel mogelijk een reactie.

 • SBI 64301 - Beleggingsinstellingen in financiële activa 
 • SBI 64302 - Beleggingsinstellingen in vaste activa 
 • SBI 64303 - Beleggingsinstellingen met beperkte toetreding 
 • SBI 6420 - Financiële holdings 
 • SBI 6630 - Vermogensbeheer

Bij Begeleid Beleggen (vanaf € 50) kiest u een profielfonds dat het best bij u past. Begeleid Beleggen is geschikt als u online begeleiding zoekt in de keuze voor uw doel, hoelang u wilt beleggen en het risico dat u wilt nemen. Onze experts beheren vervolgens uw profielfonds en doen aanpassingen aan het fonds als het nodig is. Doordat u in een profielfonds belegt, zijn uw beleggingen automatisch breed gespreid. Met Begeleid Beleggen maakt u zelf uw keuzes -  zonder advies van ons -  en bepaalt u daarmee zelf uw risicogrenzen.

Lees meer over Begeleid Beleggen

Besluit u uw geld te laten beleggen met Vermogensbeheer (vanaf € 50.000)? Dan begeleidt een vermogensspecialist u bij het hele proces. U kijkt samen naar uw doelen en mogelijkheden en laat uw beleggingen daar zo goed mogelijk op aansluiten. U kunt kiezen uit drie verschillende vermogensbeheermandaten. Wanneer u kiest voor het ESG Fondsen Mandaat, dan belegt u met het oog op duurzaamheid en rendement. Wanneer u kiest voor het Multi Manager Mandaat, investeert u in wereldwijd gerenommeerde fondshuizen en thematische fondsen. Het Conform Inkomsten Mandaat heeft tot doel om extra inkomen te genereren, doordat het gericht is op beleggingsproducten met hoge dividenduitkeringen.

Lees meer over Vermogensbeheer

Het is in principe mogelijk om de effecten van uw onderneming over te boeken naar uw persoonlijke beleggingsrekening. Ons advies is wel om dit eerst te overleggen met uw eigen fiscalist of accountant. Hij kan u vertellen of dit voor u fiscale gevolgen heeft. We willen u erop wijzen dat ABN AMRO in geen enkel geval fiscaal advies zal verstrekken en wij dus ook niet aansprakelijk zijn voor eventuele gevolgen wanneer een dergelijke overboeking op uw verzoek wordt uitgevoerd.

Om u tegemoet te komen betalen wij de transactiekosten voor het verkopen van uw beleggingsportefeuille. Hier hoeft u niets voor te doen. Wanneer u zelf uw portefeuille verkoopt, worden de door u gemaakte transactiekosten voor eind oktober op uw betaalrekening bijgeschreven.

Ja, dat mag. De bank mag uw beleggingsportefeuille verkopen na de beëindiging van uw Deelovereenkomst Zelf Beleggen Basis en/of Zelf Beleggen Plus. Dit staat omschreven in artikel 12.3 (Kan de bank de Overeenkomst Beleggen opzeggen?) en artikel 12.4 (Wat zijn de gevolgen als de Overeenkomst Beleggen eindigt?) van de Algemene Voorwaarden Beleggen. De deelovereenkomst Zelf Beleggen Basis en/of Zelf Beleggen Plus eindigt op 28 september 2023.
U kunt uw beleggingen van Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus helaas niet meenemen naar Begeleid Beleggen of Vermogensbeheer. Dit komt doordat Begeleid Beleggen en Vermogensbeheer een ander beleggingsassortiment hebben dan uw Zelf Beleggen portefeuille. Vandaar dat u eerst uw beleggen moet verkopen, waarna u (een deel van) uw geld kunt inleggen in Begeleid Beleggen of Vermogensbeheer.

Als u met uw beleggingsportefeuille wilt overstappen, regelt u dit met de nieuwe bank van uw keuze. U kunt daarbij gebruikmaken van de Overstapservice die de meeste banken aanbieden om alles zo zorgvuldig mogelijk voor u af te handelen. Zoals u misschien weet, kan deze overstap soms enkele maanden duren. Het is daarom belangrijk dat u dit proces direct start, zodat uw nieuwe bank de overstap op tijd voor u kan regelen en uw portefeuille kan worden overgezet. De laatste dag waarop uw nieuwe bank bij ons kan aangeven dat zij uw beleggingsportefeuille overneemt is donderdag 14 september 2023.

Bij het overstappen naar een andere bank brengen wij kosten in rekening. In veel gevallen wordt dit vergoed door de bank die de beleggingen overneemt. Is dit niet bij u het geval, dan kunt u contact met ons opnemen via het volgende emailadres: zakelijkzelfbeleggen@nl.abnamro.com.

Als er op 28 september a.s. nog beleggingen op uw Zelf Beleggen Basis en/of Zelf Beleggen Plus rekening(en) staan, dan starten we vanaf die datum met de verkoop van uw beleggingen. Vanaf dat moment heeft u geen toegang meer tot uw beleggingen. We nemen hier maximaal een periode van 14 dagen voor. De opbrengst schrijven we bij op uw betaalrekening. Om u tegemoet te komen betalen wij de transactiekosten voor het verkopen van uw beleggingsportefeuille. Hier hoeft u niets voor te doen. Wanneer u zelf uw portefeuille verkoopt, worden de door u gemaakte transactiekosten voor eind oktober op uw betaalrekening bijgeschreven.

Wanneer u zelf uw beleggingsportefeuille verkoopt, behoudt u zelf de regie over het moment van verkoop van uw beleggingen.

Heeft uw onderneming alleen een SBI code die overeenkomt met 1 van de 5 ondergenoemde SBI- codes en geen andere omschrijvingen van bedrijfsactiviteiten in de Kamer van Koophandel, heeft u geen zakelijke producten én staan uw statuten beleggen toe? Dan kunt u uw kvk uittreksel mailen naar zakelijkzelfbeleggen@nl.abnamro.com. Na ontvangst van uw mail bekijken we opnieuw naar de mogelijkheden voor uw situatie. Hierover ontvangt u dan zo snel mogelijk een reactie.

 • SBI 64301 - Beleggingsinstellingen in financiële activa
 • SBI 64302 - Beleggingsinstellingen in vaste activa
 • SBI 64303 - Beleggingsinstellingen met beperkte toetreding
 • SBI 6420 - Financiële holdings
 • SBI 6630 - Vermogensbeheer