Zakelijk Beleggen

Zakelijk beleggen bij ABN AMRO

Bekijk de mogelijkheden

Wilt u als zakelijke klant beleggen bij ABN AMRO? Of u nou starter bent of ervaren mkb’er: wij helpen u graag met de kans om meer uit uw vermogen te halen. Belegt u met uw bedrijfsvermogen, dan zijn er 2 beleggingsvormen beschikbaar: Begeleid Beleggen (vanaf € 50) en Vermogensbeheer (vanaf € 50.000). Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus zijn alleen in sommige gevallen mogelijk, bijvoorbeeld als u een pensioen BV of een persoonlijke holding heeft.
 
Let op: Zakelijk beleggen kunt u alleen telefonisch of via beeldbankieren aanvragen.
 
Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
 

Vermogensbeheer

Vermogensbeheer is mogelijk vanaf € 50.000 inleg:
 
 • Persoonlijke aandacht voor uw vermogen
 • Een team ervaren experts belegt voor u
 • Een vermogensspecialist
 • U belegt bij een betrouwbare bank
 • Inleg mogelijk vanaf € 50.000

Begeleid Beleggen

Wilt u beleggen, maar weet u niet precies waarin en hoe? Met Begeleid Beleggen kunt u op een gemakkelijke manier online beleggen:

 • Winnaar Gouden Stier publieksprijs
 • Finner beoordeling: 4 sterren
 • Onze experts beheren uw fonds
 • Inleggen vanaf €50
 

Zelf Beleggen: alleen in sommige gevallen

Zakelijke klanten mogen in principe niet beleggen in Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus bij ABN AMRO. Uitzondering hierop zijn bijvoorbeeld persoonlijke holdings of pensioen- en stamrecht BV’s. Deze groep bedrijven heeft geen ondernemingsactiviteiten en hebben tot doel het beheer van vermogen, zoals het beleggen in effecten. Zakelijke klanten met de volgende SBI-codes mogen, wanneer dat ook volgens de statuten mag en geen zakelijke producten afnemen, Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus aanvragen. Stichtingen en verenigingen zijn uitgesloten van Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus. Uw SBI-code kunt u vinden op het uittreksel van de Kamer van Koophandel:

 • SBI 64301 - Beleggingsinstellingen in financiële activa 
 • SBI 64302 - Beleggingsinstellingen in vaste activa 
 • SBI 64303 - Beleggingsinstellingen met beperkte toetreding 
 • SBI 6420 - Financiële holdings 
 • SBI 6630 - Vermogensbeheer
 

Geïnteresseerd of heeft u vragen? Maak snel een afspraak

Zakelijk beleggen kunt u alleen telefonisch of via beeldbankieren aanvragen:
 
Wanneer u start met beleggen, heeft u een LEI-code nodig. De LEI-code kunt u hier aanvragen.
 

Wat moet u verder weten om te gaan beleggen?

 • Of u kunt beleggen, is afhankelijk of dit duidelijk is vastgelegd in de oprichtingsakte of statuten van uw onderneming. Is dit niet het geval? Dan kan het zijn dat u met uw onderneming niet kunt beleggen. Zakelijk beleggen kunt u alleen telefonisch of via beeldbankieren aanvragen. Wanneer u start met beleggen, heeft u een LEI-code nodig. De LEI-code kunt u hier aanvragen.
 • Wilt u weten wat beleggen u kan opleveren, wanneer u moet beginnen of wilt u ontdekken welke kennis u nodig heeft? Kijk dan bij 'Beleggen voor beginners'.
 
Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
We gebruiken de persoonsgegevens die u invult om uw aanvraag te verwerken. Meer weten over hoe we omgaan met persoonsgegevens? U leest het in onze privacyverklaring.

Ik heb een brief ontvangen dat mijn bedrijf niet meer mag beleggen in Zelf Beleggen Basis en/of Zelf Beleggen Plus

Regelmatig heroverwegen wij onze beleggingsproducten voor (zakelijke) klanten. Dit levert soms een wijziging op in onze dienstverlening. Zo hebben wij besloten dat we per 1 september 2022 Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus niet meer aanbieden aan ondernemers.
Zakelijke klanten mogen niet meer Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus bij ABN AMRO. Uitzondering hierop zijn bijvoorbeeld financiële holdings of pensioen- en stamrecht BV’s. Deze groep bedrijven heeft geen ondernemingsactiviteiten en hebben vaak alleen tot doel het beheer van vermogen, zoals het beleggen in effecten. En daarom mogen deze groep zakelijke klanten wél Zelf Beleggen.
Zakelijke klanten met de volgende SBI-codes van de Kamer van Koophandel mogen, wanneer dat ook volgens de statuten mag, Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus aanvragen. Stichtingen en verenigingen zijn uitgesloten van Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus.
 • SBI 64301 - Beleggingsinstellingen in financiële activa
 • SBI 64302 - Beleggingsinstellingen in vaste activa
 • SBI 64303 - Beleggingsinstellingen met beperkte toetreding
 • SBI 6420 - Financiële holdings
 • SBI 6630 - Vermogensbeheer 
U kunt de SBI-code van uw onderneming terugvinden op het uittreksel uit de Kamer van Koophandel (KvK) van uw bedrijf. De KvK bepaalt uw SBI-code op basis van uw activiteitenbeschrijving.

Bij Begeleid Beleggen (vanaf € 50) kiest u een profielfonds dat het best bij u past. Begeleid Beleggen is geschikt als u online begeleiding zoekt in de keuze voor uw doel, hoelang u wilt beleggen en het risico dat u wilt nemen. Onze experts beheren vervolgens uw profielfonds en doen aanpassingen aan het fonds als het nodig is. Doordat u in een profielfonds belegt, zijn uw beleggingen automatisch breed gespreid. Met Begeleid Beleggen maakt u zelf uw keuzes -  zonder advies van ons -  en bepaalt u daarmee zelf uw risicogrenzen.

Lees meer over Begeleid Beleggen

Besluit u uw geld te laten beleggen met Vermogensbeheer (vanaf € 50.000)? Dan begeleidt een vermogensspecialist u bij het hele proces. U kijkt samen naar uw doelen en mogelijkheden en laat uw beleggingen daar zo goed mogelijk op aansluiten. U kunt kiezen uit drie verschillende vermogensbeheermandaten. Wanneer u kiest voor het Duurzaam Fondsen Mandaat, dan belegt u met het oog op duurzaamheid en rendement. Wanneer u kiest voor het Multi Manager Mandaat, investeert u in wereldwijd gerenommeerde fondshuizen en thematische fondsen. Het Conform Inkomsten Mandaat heeft tot doel om extra inkomen te genereren, doordat het gericht is op beleggingsproducten met hoge dividenduitkeringen.

Lees meer over Vermogensbeheer

Het is in principe mogelijk om de effecten van uw onderneming over te boeken naar uw persoonlijke beleggingsrekening. Ons advies is wel om dit eerst te overleggen met uw eigen fiscalist of accountant. Hij kan u vertellen of dit voor u fiscale gevolgen heeft. We willen u erop wijzen dat ABN AMRO in geen enkel geval fiscaal advies zal verstrekken en wij dus ook niet aansprakelijk zijn voor eventuele gevolgen wanneer een dergelijke overboeking op uw verzoek wordt uitgevoerd.
Om u tegemoet te komen betalen wij de transactiekosten voor het verkopen van uw beleggingsportefeuille. Hier hoeft u niets voor te doen. Wanneer u zelf uw portefeuille verkoopt, verrekenen we de door u gemaakte transactiekosten achteraf. Deze afrekening loopt via uw laatste kwartaalnota. Servicekosten (voor de administratie van uw beleggingsproducten en de informatie die wij daarover verstekken) betaalt u wel.
Ja, dat mag. De bank mag uw beleggingsportefeuille verkopen na de beëindiging van uw Deelovereenkomst Zelf Beleggen Basis en/of Zelf Beleggen Plus. Dit staat omschreven in artikel 12.3 (Kan de bank de Overeenkomst Beleggen opzeggen?) en artikel 12.4 (Wat zijn de gevolgen als de Overeenkomst Beleggen eindigt?) van de Algemene Voorwaarden Beleggen. De deelovereenkomst Zelf Beleggen Basis en/of Zelf Beleggen Plus eindigt op 1 september 2022.
U kunt uw beleggingen van Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus helaas niet meenemen naar Begeleid Beleggen of Vermogensbeheer. Dit komt doordat Begeleid Beleggen en Vermogensbeheer een ander beleggingsassortiment hebben dan uw Zelf Beleggen portefeuille. Vandaar dat u eerst uw beleggen moet verkopen, waarna u (met een deel van) uw geld kunt inleggen in Begeleid Beleggen of Vermogensbeheer.
Als u met uw beleggingsportefeuille wilt overstappen, geeft u dit zelf door aan de bank die uw portefeuille overneemt. Uw nieuwe bank regelt de overstap. Overstappen kan veel tijd kosten. Het is daarom belangrijk dat u dit proces op tijd in gang zet. De laatste dag waarop uw nieuwe bank bij ons kan aangeven dat zij uw beleggingsportefeuille overneemt is 29 augustus 2022.
Als er op 1 september 2022 nog beleggingsproducten op uw Zelf Beleggen Basis en/of Zelf Beleggen Plus rekening(en) staan, dan doen we ons uiterste best om ze vanaf die datum te verkopen. De opbrengst ervan schrijven we bij op uw betaalrekening.
Wanneer u zelf uw beleggingsportefeuille verkoopt, bepaalt u zelf wanneer het beste moment is om dit te doen. Wanneer u wacht tot wij uw portefeuille verkopen, kan dat op een voor u mogelijk minder gunstig moment zijn.

Ik heb een brief ontvangen dat ik de gegevens van mijn onderneming moet bijwerken

Op 1 september 2022 moet uw dossier compleet en correct zijn. Daarom vragen we u om vóór 1 augustus a.s. uw gegevens aan te passen. Dan hebben we tijd om ze te controleren en te verwerken. Wanneer u niet op tijd uw gegevens hebt aangevuld, zijn wij helaas genoodzaakt uw beleggingsportefeuille te verkopen. Als bank zijn wij verplicht om uw belangen in de gaten te houden en er voor te zorgen dat u de juiste financiële beslissingen neemt. Wanneer wij niet over de juiste gegevens beschikken, kunnen wij niet controleren of Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus een geschikt product voor uw onderneming is.

De LEI is een wereldwijde unieke code om een onderneming of rechtspersoon te identificeren. Ga naar de website van de Kamer van Koophandel en vraag uw LEI aan. Houd er rekening mee dat de Kamer van Koophandel kosten in rekening brengt voor uw LEI. Het duurt gemiddeld 10 werkdagen na ontvangst van uw betaling voor u de LEI per e-mail ontvangt. U hoeft de LEI niet aan ons door te geven. Wij halen uw LEI automatisch op bij de Kamer van Koophandel.

Lees meer over de LEI

Het is van belang dat alle naar de bank handelende bestuurders bij ons bekend zijn en dat deze bestuurders ook bij de KvK staan geregistreerd. Van deze bestuurders hebben wij ook geldige ID-bewijzen nodig en ze moeten de juiste rechten toegekend hebben gekregen. Al deze gegevens brengen wij samen met u op orde tijdens het bestuurswijziging-proces.

Lees meer over het doorgeven van een bestuurswijziging bij ABN AMRO