Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Periodiek beleggen

Kleine stapjes naar meer vermogen

Wist u dat het niet nodig is om in 1 keer een groot bedrag in te leggen als u wilt starten met beleggen? Het is ook mogelijk om over een langere periode telkens een kleiner bedrag in te leggen. Dat noemen we periodiek beleggen. Op de langere termijn kan periodiek beleggen zelfs een beter rendement opleveren. Waarom? Dat leggen we graag uit. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Periodiek Beleggen bij ABN AMRO

Gespreid risico

Beleg gespreid in de tijd, zo vangt u beter koersrisico’s op.

Kleine stapjes

Gespreid beleggen kan al vanaf € 20 per maand.

Altijd goed belegd

Door iedere maand in te leggen bent u altijd goed belegd.
ABN AMRO

Risico gespreid over tijd

Een goede belegger weet dat spreiding belangrijk is om op de lange termijn een beter rendement te behalen. Dit kan door gespreid te beleggen in verschillende producten, maar ook door gespreid in tijd te beleggen. Wanneer u periodiek belegt, is uw rendement beter bestand tegen de pieken en dalen op de beurs. Zo komt een eventuele dip minder hard aan. Door gespreid in te stappen voorkomt u ook dat u op het verkeerde moment instapt.

Illustratie planten watergeven met een gieter

Rustig aan beginnen

Het is een grote misvatting dat u veel geld moet hebben om te kunnen beleggen. Met periodiek beleggen kunt u met kleine stapjes starten met beleggen. Zo bouwt u met kleine bedragen aan uw vermogen voor later. Natuurlijk is het ook met kleine bedragen belangrijk dat u alleen belegt met geld dat u niet direct nodig heeft. U kunt namelijk een deel van uw inleg verliezen.

ABN AMRO

Profiteer van de goede beursdagen

Om een beter rendement te behalen is het echt niet nodig om iedere dag de beurskoersen te volgen en veel aan- of verkopen te doen. Het rendement in een jaar wordt vooral bepaald door een combinatie van goede en slechte beursdagen in dat jaar. Met periodiek beleggen bent u altijd belegd en bouwt u wellicht een beter rendement op.

Ook periodiek beleggen brengt risico’s met zich mee

Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.


Ook als u met kleine bedragen belegt, is het belangrijk dat u nagaat of u dit geld wel kunt missen. Daarnaast is het belangrijk dat u af en toe kijkt of het risico dat u neemt wel bij u past. U kunt altijd stoppen met beleggen of binnen het assortiment van uw beleggingsvorm overstappen op een ander beleggingsfonds met minder risico.

Komt u er niet uit?

Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna.

Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk alle telefoonnummers en openingstijden.
Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.

Komt u er niet uit?

Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna.

Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk alle telefoonnummers en openingstijden.
Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.