Uw dealingroom via Internet Bankieren

Het complete pakket en de modules

Mijn Dealingroom is er voor iedereen die via Zelf Beleggen Plus bij ABN AMRO belegt en zelfstandig orders plaatst. Het basispakket van Mijn Dealingroom is verrassend compleet. U krijgt koersen, kerncijfers, opinies, beursnieuws en inzicht in uw orderstatus. Is dit nog niet genoeg? Breid dan uit met een extra module, bijvoorbeeld de gratis Technische Analyse of Optie Analyse. 

Gebruikt u Mijn Dealingroom al en heeft u een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen onderaan deze pagina. Of stel direct een vraag aan een medewerker.

 

Het basispakket

 • Realtime streaming koersen van aandelen, opties en Turbo's en indices van Euronext.
 • Realtime streaming koersen van de grote indices en de euro-dollarkoers.
 • Orders opgeven in meer dan 25.000 beleggingsproducten uit het ABN AMRO assortiment. Zoals aandelen,obligaties, beleggingsfondsen, opties en Turbo's.
 • Kerncijfers en consensus van andere banken en handelshuizen over meer dan 8.500 fondsen.
 • Versneld orders opgeven en inzicht in orderstatus.
 • Combinatie- optieorders en stop loss orders.
 • Simpele technische analyse maken met indicatoren, trendlijnen en grafiekstijlen.
 • Schaduwportefeuille maken.
 • Duidelijk overzicht van call- en putopties.
 • Technische ondersteuning.

Technische analyse

Maak uw eigen technische analyse met  koersinformatie tot 10 jaar terug. U regelt het eenvoudig in Mijn Dealingroom.

 • Cyclische en trendanalyse
 • Aandelen vergelijken met elkaar of met de index
 • Intradaygrafieken met indicatoren van de technische analyse

Optie Analysepakket

Met het Optie Analysepakket kiest u eenvoudig de opties die volgens u het hoogste rendement gaan geven. 

 • Rendementskansen en risico´s per optie bekijken
 • Grafieken van de opties zien
 • Compleet met 2d- en 3d-grafieken!
 

Ondersteuning bij het gebruik van Mijn Dealingroom

Systeemeisen

Bekijk het overzicht van de besturingssystemen en browsers die ABN AMRO adviseert te gebruiken.

Voor deze versie Mijn Dealingroom heeft u ook Java nodig. Wij adviseren het gebruik van de meest recente versie van Java die compatibel is met uw besturingssysteem.

Weet u niet of Java geïnstalleerd is op uw computer, dan kunt u dit testen. Ziet u een scherm met koersgegevens van de AEX- en de AMX-index? Dan is Java geïnstalleerd. Krijgt u een foutmelding? Dan is Java niet geïnstalleerd. Neem dan contact op met de Mijn Dealingroom Servicedesk via telefoonnummer 0900 - 92 15 (gebruikelijke belkosten).

Veelgestelde vragen over Mijn Dealingroom

Mijn Dealingroom biedt vooraf ingestelde koerslijsten voor de AEX, AMX, ASCX, World Indices, Dow Jones, NASDAQ, DAX, FTSE, CAC40, BEL20 en SMI. U heeft zo snel toegang tot de beleggingsproducten die daarin zijn opgenomen. 

Er is op dit moment nog geen vooringestelde lijst met de lokale aandelen. U kunt wel zelf een lijst samenstellen met de zoekfunctie.

Nadat u Mijn Dealingroom heeft gestart, staat er nog een wit scherm open. Als u binnen 20 minuten via dit witte scherm op 'vorige' klikt, bent u terug in Internet Bankieren.

U kunt uw abonnement voor Mijn Dealingroom wijzigen of eindigen via de knop 'instellingenmenu' rechtsboven in het scherm van Mijn Dealingroom. In het wijzigingsscherm kunt u een keuze maken uit de verschillende pakketten. U kunt een abonnement nemen of eindigen door vinkjes te plaatsen of weg te halen bij de verschillende pakketten.

Mijn Dealingroom heeft een online helpfunctie. U opent de helpfunctie door in Mijn Dealingroom op de functietoets 'F1' te drukken. Of kies voor 'help' in de menubalk.

Heeft u een alert ingesteld? Als Mijn Dealingroom actief is, krijgt u een waarschuwing dat de ingestelde alerts zijn bereikt. U krijgt de waarschuwing via een geluidsignaal of een popup. U kunt ook een alert instellen voor sms of e-mail.

Bij een stop loss order geeft u een zogenoemde stopprijs op. Bijvoorbeeld bij een order in aandelen. Bereikt de prijs van het aandeel de opgegeven stopprijs of gaat de prijs van het aandeel over de stopprijs heen. Dan verandert uw stop loss order in een bestensorder. Vervolgens wordt uw order op de eerstvolgende prijs uitgevoerd. Deze koers kan anders zijn dan uw stopprijs. Met een stop loss verkooporder beschermt u uw belegging tegen een (verdere) koersdaling. 

Met een stop loss kooporder profiteert u van een (verdere) koersstijging. 

Let op: 

Bij een stop loss verkooporder moet de stopprijs lager zijn dan de laatst verhandelde prijs. Bij een kooporder moet de stopprijs hoger zijn dan de laatst verhandelde prijs. Is dit niet het geval? Dan accepteert de beurs de order niet en vervalt de order. U kunt stop loss orders opgeven voor beleggingsproducten die noteren in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

U kunt alle tweevoudige combinatie-optieorders opgeven op Euronext Liffe. Dit zijn: de spread, straddle, strangle, guts, combo en synthetic optieorders.

Zoek met de zoekfunctie op DUSDEUR.TGT.

Zoek met de zoekfunctie op de naam of het symbool van de onderliggende waarde. Kies vervolgens in het zoekresultaat de categorie 'Turbo's'. U krijgt dan alle Turbo's van deze onderliggende waarde te zien. Zoekt u long of short Turbo's, voeg dan 'tl' of 'ts' toe aan de zoekterm.

Dit verschilt per beurs. De meest voorkomende afkortingen vindt u hieronder.

Algemeen

 • n/a: 'Not available', geen koers aanwezig, komt vooral voor als de beurs gesloten is.
 • INV: 'Invalid', ongeldige koers, komt vooral voor bij out-of-the-money-opties.

Euronext

 • ATP: 'At Best', 'A Tous Prix', Bestens.
 • PM: 'Prix' 'Prix Marche'.

London Stock Exchange

 • AT: 'Automatic Trade', een verhandeling gegenereerd door een automatische uitvoering door het systeem.
 • O: 'Ordinary', een transactie die niet voldoet aan de eisen van de standaardtransactietypes.
 • UT: 'Uncrossing Trade', gebruikt voor een uncrossing transactie waarbij het totaal uitgevoerde volume en de corresponderende koers worden getoond.
 • VW: 'Volume Weighted Average Price', slotkoers gebaseerd op de volumegewogen gemiddelde prijs.

De bid- en ask-gegevens hebben altijd betrekking op het beleggingsproduct.

 • Groen - Als de actuele tick* van een bid/ask hoger is dan de vorige tick
 • Rood -  Als de actuele tick van een bid/ask lager is dan de vorige tick
 • Geel - Als de actuele tick gelijk is aan de vorige tick.
 • Grijs - Zodra een nieuwe laatste prijs is vastgesteld, zijn de bids en asks die tot deze prijs hebben geleid, verouderd. Behalve als er een aanbod- of vraagoverschot was. Deze worden in dat geval dan ook grijs weergegeven.  

De waarde in het grijs werkt vervolgens weer als referentiewaarde voor de kleuren voor nieuwe ticks. De 'laatste' tick beschrijft bij bid en ask telkens de beste in het orderboek.

* De 'tick size' is de kleinst mogelijke toegelaten prijsbeweging.

 • Groen
  Een groene verbindingsstatus geeft aan dat de verbinding tussen Mijn Dealingroom op uw systeem en onze computers via internet perfect werkt. U kunt de realtime-data dus onbeperkt gebruiken.
 • Geel
  Een gele verbindingsstatus betekent dat de verbinding van uw Mijn Dealingroom met onze systemen niet snel genoeg is. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Eén mogelijke oorzaak is de internetinfrastructuur. Mijn Dealingroom probeert automatisch de verbinding te verbeteren. Om dit proces handmatig te beïnvloeden, klikt u op de oranje statusweergave.
 • Rood
  Een rode verbindingsstatus geeft aan dat er geen verbinding bestaat tussen uw Mijn Dealingroom en de systemen van ABN AMRO. Kunt u dit probleem niet oplossen door te klikken op de rode statusweergave? Sluit Mijn Dealingroom dan af. Start het programma vervolgens opnieuw op. Lukt het niet om verbinding met ABN AMRO te krijgen terwijl u Mijn Dealingroom geopend heeft en er een actieve internetverbinding is, controleer dan de volgende punten:
 • Is er tussen u en het internet een bedrijfsfirewall geïnstalleerd, en levert deze problemen op?
 • Gebruikt u een proxy server, en levert deze problemen op? 

U logt veilig in Mijn Dealingroom in door eerst via de URL www.abnamro.nl in te loggen in Internet Bankieren. U kiest daarna voor Mijn Dealingroom in het menu Beleggen. Het is niet veilig om Mijn Dealingroom via een bookmark, link of op een andere manier te starten.

U stopt met Mijn Dealingroom door te klikken op de knop met het kruisje rechtsboven in het Mijn Dealingroomscherm.

Als u 20 minuten geen gebruikmaakt van Internet Bankieren, wordt u automatisch uitgelogd. Dit gebeurt om u te beschermen tegen onveilig gebruik van Internet Bankieren.

In Mijn Dealingroom wordt de hefboom berekend met de koers van de onderliggende waarde die ouder is dan vijftien minuten. Op de BNP site wordt de hefboom berekend met actuele koers van de onderliggende waarde. Dit kan soms een verschil veroorzaken.

Maakt u binnen Mijn Dealingroom gebruik van versneld orderen? Dan heeft u in de volgende gevallen de e.dentifier nodig:

 • Als u de voorwaarden voor versneld orderen niet meer accepteert.
 • Bij elke eerste order die u opgeeft tijdens een actieve handelssessie.
 • Als u een verlopen handelssessie opnieuw start. Een handelssessie verloopt nadat u een uur niet meer actief bent geweest binnen Mijn Dealingroom.

Maakt u binnen Mijn Dealingroom geen gebruik van versneld orderen? Dan heeft u de e.dentifier alleen nodig als u teruggaat naar Internet Bankieren als uw sessie verlopen is.

Meer informatie over het gebruik van de e.dentifier bij Mijn Dealingroom vindt u in de Handleiding Mijn Dealingroom (pdf, 2.3MB). Hierin vindt u ook een exacte beschrijving van versneld orderen via het Instellingenscherm en meer informatie over de actieve handelssessie.