Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurskenmerken Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk

Handel in aandelen begon in Engeland reeds in de zeventiende eeuw. Een informeel handelscircuit ontwikkelde zich rond Londense koffiehuizen en in 1773 werd de Londense beurs opgericht op de plaats van het vorige handelscentrum, Jonathan's Coffee House. De London Stock Exchange is de enige beurs van het Verenigd Koninkrijk. Behalve in Londen zijn er vestigingen in Glasgow, Belfast, Manchester, Birmingham en Leeds.

Werkwijze VK-aandelenopties
De usance van de Engelse aandelenoptiebeurs is dat opties bij long-posities die één tick ( = 1 Pence ) of meer in-the-money zijn, altijd uitgeoefend worden door de beurzen zelf. ABN AMRO volgt het beleid van deze beurs. Dat betekent dat wij de gevolgen van uw optiepositie één-op-één doorverwerken in uw portefeuille. Vanwege de daaruit volgende kosten en eventuele short-posities in aandelen, raden we u aan om eventuele in-the-money en at-the-money short- en longposities tijdig voor de expiratiedatum te sluiten.
Let op: Dit geldt niet voor geldopties.

Munteenheid Britse Pond (GBP)
Beursnaam London Stock Exchange (EGBL)
Openingstijden Maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur (9:00 uur Nederlandse tijd) tot 16:30 uur (17:30 uur Nederlandse tijd)
Assortiment Aandelen die onderdeel zijn van de volgende index: FTSE100
Uiterste tijdstip voor order opgave dezelfde dag: Internet Bankieren: tot vijf minuten voor beurssluiting.
Dagorders opgegeven ná sluitingstijd van de beurs, worden de volgende beursdag verhandeld. Uitgevoerde optie orders worden de volgende dag voorbeurs bekoerst. U moet dus in de regel 1 dag langer wachten (tot de volgende ochtend) om te zien of betreffende orders zijn uitgevoerd.
Voorwaarden Bij het opgeven van een order bepaalt de broker op welke beurs de order geplaatst wordt. Een uitgebreide uitleg van ons uitvoeringsbeleid leest u op de pagina over onze voorwaarden.
Koersnotatie In decimalen tot twee cijfers achter de komma. 
Valutaire verwerkingsduur 2 werkdagen na het verwerken van uw opdracht (Trade + 2)
Beurs gesloten in 2018
 • 30 maart (Good Friday)
 • 2 april (Easter Monday)
 • 7 mei (Early May Bank Holiday)
  28 mei (Spring Bank Holiday)
 • 27 augustus (Summer Bank Holiday)
 • 24 december (Christmas Eve, gesloten om 13:30 uur)
  25 december (Christmas)
  26 december (Boxing Day)
 • 31 december (New Year's Eve, gesloten om 13:30 uur)
Houd er rekening mee dat als u een dagorder geeft voor een dag dat de buitenlandse beurs gesloten is (weekend of feestdag), de order op de eerstvolgende beursdag wordt aangeboden.  
Stamp duty Bij de koop of ontvangst van aandelen en obligaties met een primaire beursnotering in Londen betaalt u stamp duty van 0,5%.


Britse pond
Dit is de tijd tussen het afhandelen van uw order en de valutaire bij- of afschrijving van het bedrag. Valutair of op de valutadatum houdt in dat de bank vanaf dat moment rente over het bedrag berekent. Dit wordt uitgedrukt in Trade +1, Trade +2 en Trade +3. Dit staat respectievelijk voor 1, 2 en 3 werkdagen na het verwerken van de order.
Alle dagen behalve zaterdag, zondag, 1 januari, Goede Vrijdag, 2e Paasdag, 1 mei, 25 en 26 december.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )