Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurskenmerken Luxemburg

Beleggingsfondsen Luxemburg

De Luxembourg Stock Exchange is opgericht in 1927 en is in november 2000 een samenwerkingsverband aangegaan met Euronext. De beurs noteert een groot aantal internationale obligaties, aandelen en beleggingsfondsen. Momenteel kunnen er geen orders via internet worden opgegeven voor deze beurs vanwege een aantal beperkingen:

  • Voor een aantal fondsen zijn geen limietorders toegestaan, alleen bestens
  • Voor een aantal fondsen moet de order een dag van te voren aangeleverd worden
  • Een groot aantal fondsen geeft maar één keer per dag een koers       

U kunt wel orders opgeven voor ons giraal beleggingsfondsassortiment dat op deze beurs noteert. Orders in deze beleggingsfondsen moeten een werkdag van te voren tot uiterlijk 15.25 uur opgegeven worden. Deze orders worden de volgende werkdag tegen de openingskoers afgerekend in euro's.

Munteenheid Overwegend USD en EUR
Beursnaam Luxembourg Stock Exchange (LSE)
Openingstijden Maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.35 uur (lokale tijd)
Assortiment Luxemburgse beleggingsfondsen die goedgekeurd zijn door de AFM.
Koersnotatie In decimalen tot twee cijfers achter de komma
Voorwaarden Bij het opgeven van een order bepaalt de broker op welke beurs de order geplaatst wordt. Een uitgebreide uitleg van ons uitvoeringsbeleid leest u op de pagina over onze voorwaarden.
Valutaire verwerkingsduur Dit verschilt per beleggingsfonds, in de meeste gevallen 1 werkdag na het verwerken van uw opdracht (Trade + 1)
Beurs gesloten in 2018
  • 30 maart (Good Friday)
  • 2 april (Easter Monday)
  • 1 mei (Labour Day)
  • 25 en 26 december (Christmas)
Houd er rekening mee dat als u een dagorder plaatst voor een dag waarop de buitenlandse beurs gesloten is (weekend of feestdag), de order op de eerstvolgende beursdag wordt aangeboden.


Amerikaanse dollar
Dit is de tijd tussen het afhandelen van uw order en de valutaire bij- of afschrijving van het bedrag. Valutair of op de valutadatum houdt in dat de bank vanaf dat moment rente over het bedrag berekent. Dit wordt uitgedrukt in Trade +1, Trade +2 en Trade +3. Dit staat respectievelijk voor 1, 2 en 3 werkdagen na het verwerken van de order.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )