Naar de navigatie Naar de inhoud

Buitenlandse beleggingsfondsen

De kenmerken van de belangrijkste beurzen:

Heeft u Zelf Beleggen of Zelf Beleggen Plus? Dan heeft u toegang tot de volgende beurzen.

Australië* Frankrijk Nederland Verenigd Koninkrijk
België Hong Kong* Noorwegen Verenigde Staten
Canada Ierland Oostenrijk* Zweden
Denemarken Italië Portugal Zwitserland
Duitsland Japan* Singapore*
Finland Luxemburg Spanje
Beleggingsfondsen Nederland Beleggingsfondsen via de beleggersgiro van ABN AMRO Beleggingsfondsen Buitenland Obligaties

* Op deze beurs kunt u niet handelen via Internet Bankieren, de Mobiel Bankieren app en Mijn Dealingroom. U kunt wel telefonisch orderen. Neem contact op met de Beleggingslijn via 0900 - 92 15 (gebruikelijke belkosten).

Beleggingsfondsen Buitenland

ABN AMRO faciliteert de handel in ruim 2500 klassieke beleggingsfondsen. Deze worden verhandeld via Euroclear Fundsettle (ECF). U kunt dagelijks orders inleggen tot het door het fondshuis gehanteerde afslagmoment. U dient uzelf te vergewissen van dit afslagmoment dat u over het algemeen op de websites van de betreffende fondshuizen kunt vinden.

Orders die vóór het afslagmoment zijn opgegeven, worden over het algemeen één, maar soms   meerdere beursdagen later uitgevoerd. Dit aantal dagen is afhankelijk van het aantal dagen forward pricing dat voor het betreffende fonds is gedefinieerd.

Op basis van de slotstand van de dag wordt de Net Asset Value (NAV, de intrinsieke waarde) van het beleggingsfonds vastgesteld. Dit vormt de uitvoeringskoers van het fonds voor de volgende beursdag.

Alle orders voor een fonds worden één keer per dag verwerkt, waarbij uitsluitend het fonds als tegenpartij optreedt.

MunteenheidNoteringsvaluta van het fonds
BeursnaamEuroclear FundSettle (Luxemburg)
OpeningstijdenEuroclear FundSettle is dagelijks geopend, met uitzondering van 1 januari en 25 december. Orders opgegeven voor het afslagmoment worden diezelfde dag doorgegeven aan het fondshuis
AssortimentBuitenlandse beleggingsfondsen die geregistreerd zijn bij de AFM.
Voor buitenlandse beleggingsfondsen die niet geregistreerd zijn bij de AFM bestaat het assortiment uit:
- Beleggingsfondsen met een registratie voor verkoop aan consumenten in de Europese Unie, of de Kanaaleilanden.
- Beleggingsfondsen en ETF's zonder hefboomwerking en die een beursnotering hebben op de reguliere sectie van een beurs in de Europese Unie, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Zwitserland, de Kanaaleilanden, Japan, Hong Kong of Singapore.
Uiterste tijdstip voor orderopgave dezelfde dag:Internet Bankieren: tot vijf minuten vóór het afslagmoment van het betreffende beleggingsfonds. Raadpleeg uw orderstatus zorgvuldig. Orders die u opgeeft ná het afslagmoment van het fonds worden de eerstvolgende beursdag aangeboden.
KoersnotatieIn decimalen tot twee of drie cijfers achter de komma
Koersbepaling
De NAV (de koers) voor een beleggingsfonds wordt bepaald o.b.v. de slotkoers(en) van de onderliggende markten. Als de onderliggende markten, waar het beleggingsfonds hoofdzakelijk in belegd, gesloten zijn, wordt de uitvoeringsdatum verschoven naar de beursdag volgend op de eerstvolgende NAV-bepaling.


Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 22 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )