Het Geheim van Succesvol Beleggen

Programmamaker Jordy Hubers wil weten wat hij het beste met zijn geld kan doen. Is Jordy gek dat hij zijn spaargeld nog niet belegd heeft? Is beleggen iets voor hem? En zo ja: hoe belegt hij zonder dat het hem zijn nachtrust kost? Zo gaat Jordy in 6 video's op zoek naar het geheim van succesvol beleggen.

Bekijk hier de afleveringen van ‘Het Geheim van Succesvol Beleggen’

Sparen of beleggen: wat levert het meeste op?

Wat zou 100 euro (220 gulden) nu waard zijn als je het in 1960 had belegd in aandelen, of obligaties, of op een spaarrekening had gezet? Jordy hoort het van bijzonder hoogleraar Mary Pieterse-Bloem.

Een lesje beleggen voor beginners

Jordy gaat op bezoek bij beleggersclub ‘Tegen beter weten in’. Waar beleggen zij in en hoe maken zij hun keuze? Hij leert over risicospreiding en wordt gewaarschuwd voor een beleggersvalkuil.

Wat is het toch, met Nederlanders en beleggen?

Waarom belegt maar 1 op de 7 Nederlandse huishoudens een deel van het eigen vermogen? Filosoof Bas Haring heeft wel  een idee over waarom wij Nederlanders nogal wantrouwend tegenover beleggen staan.

Kost beleggen veel tijd?

Om dat uit te zoeken spreekt Jordy in deze aflevering af met Peter Bosz, voetbaltrainer bij Bayer Leverkusen. Peter is, ondanks zijn drukke leven, al sinds het begin van de jaren '90 een enthousiast belegger.

Waarom vinden zoveel mensen beleggen eng?

In deze aflevering voelt Jordy Alyt Damstra, mediaonderzoekster aan de UvA, aan de tand. Zij onderzocht hoe de economie, de publieke opinie en berichtgeving over de economie samenhangen.

Wat is het geheim van succesvol beleggen?

Jordy sluit zijn zoektocht af bij Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie bij ABN AMRO MeesPierson. Wat als je geen stalen zenuwen hebt? Zijn er dan ook mogelijkheden om te beleggen.