Naar de navigatie Naar de inhoud

Turbo's, Boosters en Traders

Turbo boosters en traders

Voor de ervaren belegger

Turbo’s: beleggen met een hefboom

  • Kans op veel winst of verlies
  • Automatisch winst of verlies beperken
  • Eenvoudig kopen en verkopen

 

Turbo: grote winsten of verliezen

Een Turbo is een hefboomproduct. Wat betekent dat? Belegt u in een Turbo op bijvoorbeeld aandelen, dan zorgt de hefboom ervoor dat uw winst of verlies hoger is dan wanneer u direct belegt in die aandelen. Door de hefboom reageert de koers van de Turbo sterker op een bepaalde ontwikkeling dan de koers van de aandelen zelf. U belegt met Turbo’s dus een kleiner bedrag, terwijl uw kansen op winst gelijk zijn.

Inspelen op de koers met Turbo’s

Verwacht u dat de beurs flink gaat stijgen of dalen? En wilt u daar maximaal rendement uit halen? Met een Turbo speelt u in op sterke koersschommelingen van beleggingen. Bijvoorbeeld van een aandeel, index, obligatie, valuta of grondstof. Dat is spannend maar ook risicovol. Daarom zijn Turbo’s alleen geschikt voor ervaren beleggers.

 

Welke soorten Turbo’s kunt u kopen?

Er zijn twee soorten Turbo’s.
  1. Turbo Long: inspelen op een verwachte stijging van de onderliggende waarde.
  2. Turbo Short: inspelen op een verwachte daling van de onderliggende waarde.

Belegen - soort Turbo

 

Turbo: uw verlies beperken

Heeft u een Turbo Long op bijvoorbeeld aandelen en daalt de koers van die aandelen plotseling erg hard? In elke Turbo is een vorm van bescherming ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat u nooit meer geld verliest dan u heeft belegd. Dit heet ‘stop loss’. Hoe werkt dat? Als de koers van de aandelen onder een bepaalde koers zakt, dan eindigt uw Turbo Long op die aandelen. Andersom geldt ook: een Turbo Short eindigt als de koers is gestegen tot een bepaalde grens.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )