Naar de navigatie Naar de inhoud

Beleggen in aandelen

beleggen in aandelen van bedrijven

Wat zijn aandelen?

Bedrijven geven aandelen uit om geld te krijgen. Met dat geld kan een bedrijf activiteiten ondernemen en investeringen doen. Als u een aandeel in een bedrijf koopt, bent u deelnemer in het kapitaal van het bedrijf. Vaak heeft u daarmee ook stemrecht op de aandeelhoudersvergadering en ontvangt u dividend. Dat is het geld dat een bedrijf uitkeert aan de aandeelhouders als er winst is gemaakt. Aandelen kunnen aan de beurs genoteerd zijn, maar dat hoeft niet. Bij ABN AMRO belegt u in beursgenoteerde aandelen.

 

Aandelen kopen en verkopen: rendement?

De waarde van aandelen is afhankelijk van de prestaties van het bedrijf en de ontwikkelingen op de financiële markten. Het rendement op aandelen bestaat uit waardestijging van het aandeel en uit het dividend. Beleggen in aandelen is interessant als u kans wilt maken op een hoger rendement dan bij andere vermogenscategorieën, zoals obligaties. 

Aandelen kopen en verkopen: de risico’s

Uw geld beleggen in aandelen brengt meer risico met zich mee dan beleggen in andere categorieën. Gaat het slecht met het bedrijf waarin u aandelen heeft? Dan daalt de waarde van uw aandelen. Bij een faillissement zijn uw aandelen zelfs niets meer waard. De koers van aandelen kan zeer bewegelijk zijn.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )