Naar de navigatie Naar de inhoud

Beleggers academy

Kennis voor betere keuzes

Investeer in uw kennis voordat u gaat beleggen. Kennis om betere keuzes te kunnen maken. Welk beleggingsproduct u ook gebruikt, het is belangrijk dat u weet waar u op moet letten. In de Beleggers academy leert u wat de mogelijkheden en risico’s van al deze producten zijn.

Beleggers academy

leer meer over beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen zijn er in vele soorten en maten. Er zijn een aantal dingen die u moet weten voordat u in een beleggingsfonds gaat beleggen.

lees meer
leer meer over hedgefunds

Hedge funds

Anders dan bij ‘gewone’ beleggingsfondsen, gebruiken hedge funds meer en risicovollere strategieën om rendement te halen.

lees meer
lees meer over opties

Opties

Als u weet wat u doet, biedt handelen in opties veel mogelijkheden voor uw beleggingsstrategie. Begin hier met de basiskennis.

lees meer
lees meer over warrants

Warrants

Een warrant is een maatwerkcontract. Net als bij een optie kunt u met een relatief klein bedrag veel verdienen of loopt u het risico veel te verliezen.

lees meer
lees meer over vastrentende waarden

Vastrentende waarden

Vastrentende waarden categorie 2 zijn complexe beleggingsproducten met een vaste rente. Het gaat hier dan met name over speciale obligaties.

lees meer
lees meer over structured products

Gestructureerde producten

Gestructureerde producten zijn gecombineerde producten die bestaan uit derivaten met aandelen, obligaties of een index.

lees meer

Test uw kennis met een toets

Wilt u beleggen in complexe beleggingsproducten? Dan is het belangrijk dat u er voldoende kennis van heeft. En dat u bewust bent van de financiële risico’s. Voordat u bij ons kunt handelen in beleggingsfondsen, opties, warrants, vastrentende waarden en structured products vragen wij u om eerst een kennis- en ervaringstoets te maken. Slaagt u voor een toets, dan heeft u voldoende kennis van zo’n complex beleggingsproduct om er in te mogen beleggen. Ervaring komt met de jaren. Hoe meer ervaring u heeft met beleggen, hoe beter u voor uzelf kunt bepalen of de risico’s van een complex beleggingsproduct bij u passen.

Naar de Kennis- en ervaringstoetsen
kennis en ervarings toets

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )