Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Beleggen en duurzaamheid

Beleggen voor de toekomst

Als belegger kijk je altijd vooruit. Want de kansen en risico’s van morgen hebben invloed op het rendement van je beleggingen. Daarom kiezen steeds meer beleggers voor duurzamere beleggingsinstrumenten. Een keuze die belangrijk is voor de toekomst van onze wereld én onze portemonnee.

Illustratie aarde

Wat is duurzaam beleggen precies?

Bij duurzaam beleggen draait het niet alleen om financieel rendement, maar ook om de impact van uw portefeuille. Bij het samenstellen van uw portefeuille gaat u dan op zoek naar bedrijven die goed presteren op menselijk, milieu- of maatschappelijk vlak. 
 
Wij noemen een belegging pas duurzaam als:
  1. De belegging bijdraagt aan het bereiken van een milieudoelstelling of een sociale doelstelling.
  2. De belegging daarnaast geen negatief effect heeft op andere milieudoelstellingen of maatschappelijke doelen.
  3. De onderneming achter de belegging moet bovendien verantwoord bestuurd worden. 
Naast duurzame beleggingen hebben wij ook ESG beleggingen. ESG staat voor environmental (milieu), social (maatschappij) en governance (bestuur). Deze beleggingen voldoen aan een aantal duurzaamheidscriteria, maar niet aan alle criteria.

Duurzaamheid en beleggen bij ABN AMRO

Begeleid Beleggen

Wanneer u kiest voor Begeleid Beleggen, kiest u een Profielfonds dat het beste bij u past. ABN AMRO Profielfondsen bestaan uit zorgvuldig geselecteerde en goed gespreide beleggingsproducten.

Vermogensbeheer

Heeft u een vermogen van € 50.000 of meer? Dan kunt u uw beleggingsportefeuille met vermogensbeheer duurzaam laten beleggen door een team van beleggingsexperts.

Zelf Beleggen

U heeft toegang tot duurzame aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF's. Duurzame beleggingsfondsen en ETF’s kunt u met één klik selecteren en vergelijken met de Fondsselector.

Lees meer over duurzaamheid en beleggen

3 redenen om duurzaam te beleggen

Uw geld duurzaam beleggen is een goede manier om een positieve invloed te hebben. Zo kunt u invulling geven aan uw normen en waarden. Duurzaam beleggen is de nieuwe standaard. Maar waarom eigenlijk? 3 door beleggers vaak genoemde redenen op een rij.

De 4 trends in duurzaam beleggen

Meer dan ooit kunt u uw vermogen aanwenden om positieve invloed te hebben op milieu, maatschappij en bestuur. Zo levert uw potentiële winst ook winst op voor anderen. We zetten de 4 belangrijkste trends in duurzaam vermogensbeheer op een rij.

ESG beleggen in 5 punten

ESG beleggen is de norm voor ABN AMRO. Het is een goede manier om met uw vermogen een positievere impact te maken op mens, milieu en maatschappij. Deze 5 punten zijn belangrijk om te weten als u overweegt om te gaan beleggen.
Illustratie gesprek met een adviseur

In gesprek met (beursgenoteerde) bedrijven over duurzaamheid

Doordat heel wat klanten via ons beleggen, wordt er door (beursgenoteerde) bedrijven vaak naar onze mening geluisterd. We kunnen zo invloed uitoefenen op hun besluitvorming. Dit doen we zo omdat we denken dat een constructieve samenwerking meer effect heeft op duurzame veranderingen dan het uitsluiten van bedrijven. We noemen dit engagement. In 2022 hebben we gesprekken gevoerd met 747 bedrijven op verschillende ESG onderwerpen, waarvan klimaatverandering en genderdiversiteit van besturen twee belangrijke thema's zijn.

Illustratie beleggings analyse

Duurzame beleggingsstrategie

ABN AMRO staat voor een goed beleggingsbeleid, waarbij rekening gehouden wordt met duurzaamheid. Hiervoor maakt ABN AMRO gebruik van de onderzoeksresultaten van externe onderzoeksbureaus. Zo ontstaat een goed beeld van de ESG-prestaties van een onderneming. Vervolgens weegt ABN AMRO zorgvuldig af of en in welke mate deze bedrijven passen binnen de kaders van duurzaam beleggen.

Waarom beleggen bij ABN AMRO?

1. Expertise op het gebied van duurzaam beleggen

ABN AMRO heeft veel expertise op het gebied van duurzaam beleggen, met zo’n €46 miljard aan investeringen in ESG wereldwijd.

2. U belegt met prijswinnende producten

We zijn er trots op dat we regelmatig in de prijzen vallen met de beleggingsproducten waarmee we onze klanten van dienst zijn.

3. U belegt met het grootst mogelijke gemak

We begeleiden u online, helpen u zelfstandig keuzes te maken of we ontzorgen u door uw beleggingen te beheren. Lees meer over onze beleggingsvormen.

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Komt u er niet uit?

Heeft u een vraag over beleggen? Of wilt u contact opnemen met één van onze ervaren beleggingsexperts? Kijk voor de antwoorden en alle contactmogelijkheden op de pagina Veelgestelde vragen over beleggen. We helpen u graag verder.