Aandelen - Beleggers Academy

 

Wat zijn aandelen?

Bedrijven geven aandelen uit om geld te krijgen. Met dat geld kan een bedrijf activiteiten ondernemen en investeringen doen. Als u een aandeel in een bedrijf koopt, bent u deelnemer in het kapitaal van het bedrijf. Vaak heeft u daarmee ook stemrecht op de aandeelhoudersvergadering en ontvangt u dividend. Dat is het geld dat een bedrijf uitkeert aan de aandeelhouders als er winst is gemaakt. Aandelen kunnen aan de beurs genoteerd zijn, maar dat hoeft niet. Bij ABN AMRO belegt u in beursgenoteerde aandelen.

Aandelen kopen en verkopen: rendement?

De waarde van aandelen is afhankelijk van de prestaties van het bedrijf en de ontwikkelingen op de financiële markten. Het rendement op aandelen bestaat uit waardestijging van het aandeel en uit het dividend. Beleggen in aandelen is interessant als u kans wilt maken op een hoger rendement dan bij andere vermogenscategorieën, zoals obligaties.

Aandelen kopen en verkopen: de risico’s

Uw geld beleggen in aandelen brengt meer risico met zich mee dan beleggen in andere categorieën. Gaat het slecht met het bedrijf waarin u aandelen heeft? Dan daalt de waarde van uw aandelen. Bij een faillissement kan het zijn dat uw aandelen niets meer waard zijn. De koers van aandelen kan zeer beweeglijk zijn.

 

Beleggen in aandelen bij ABN AMRO

Om te kunnen beleggen in aandelen heeft u een beleggingsvorm nodig: Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus.

U kunt aandelen kopen en verkopen met de ABN AMRO app of in Internet Bankieren. Lees hoe u in een paar stappen een order opgeeft. Met Zelf Beleggen Plus heeft u ook de beschikking over Mijn Dealingroom.

 

Zelf Beleggen Basis

U heeft toegang tot aandelen en ETF’s van een aantal Nederlandse en internationale beurzen. Keuze uit ruim 100 beleggingsfondsen, die u kunt kopen en verkopen zonder transactiekosten.

Voor de geïnteresseerde belegger:

Zelf Beleggen Plus

Met ons professionele en betrouwbare platform Mijn Dealingroom kunt u 24/7 orders opgeven om beleggingen te kopen of verkopen. U heeft keuze uit een ruim assortiment beleggingsproducten.

Voor de actieve belegger:

  • Makkelijk en betrouwbaar platform
  • Professionele analysetools
  • Toegang tot beurzen wereldwijd
  • Ook handelen in complexe producten