Naar de navigatie Naar de inhoud

Wat is een goed instapmoment?

Het beste instapmoment

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het ideale instapmoment bestaat niet. Beleggen is een kwestie van uithoudingsvermogen. Koersen zullen altijd dalen en stijgen. Vooral bij dalende koersen is het soms spannend, maar uiteindelijk kan beleggen meer opleveren dan sparen. Benieuwd naar wat beleggen u kan opleveren?

Dit kan beleggen opleveren

Zo stapt u in

De koersen heeft u dus niet in de hand, maar het kiezen van uw instapmoment wel. Wat is gunstig? Gebleken is dat het loont om uw geld niet in één keer in te leggen maar te profiteren van verschillende instapmomenten (spreiden). Daarmee heeft u ook de rust dat u niet op het verkeerde moment instapt.

Checklist: beginnen met beleggen

Voordat u gaat beleggen wilt u vast en zeker weten waar u aan begint. Want beleggen brengt risico met zich mee. Dan is het fijn om te weten dat u dat risico zo groot kunt maken als u zelf wilt. Wat u nog meer kunt doen? Bekijk de checklist voor beginnen met beleggen en kom goed beslagen ten ijs.

Sparen of beleggen? U hoeft niet te kiezen

U weet dat de spaarrente extreem laag is en dat u met beleggen een mogelijkheid heeft om uw geld te laten groeien. Combineer het beste van beide werelden: dat kan bijvoorbeeld door het bedrag dat u maandelijks spaart te splitsen. Als u €200 spaart, kunt u €100 blijven sparen en €100 automatisch gaan beleggen.

Lees meer