Waarom beleggen bij ABN AMRO?

De voordelen van ruim 200 jaar ervaring

Ieder mens heeft dromen. Maar hoe krijgt u genoeg geld bij elkaar om deze dromen te realiseren? Op dit moment staat sparen voor zekerheid, maar u krijgt weinig rente. Daarnaast staat beleggen voor risico's, maar u heeft kans op meer rendement, zeker op de langere termijn. 

Beleggen kan een optie zijn als u een financiële buffer heeft voor uitgaven op korte termijn en u weet dat beleggen meer risico’s met zich meebrengt dan sparen. 

Maar waarom zou u bij ABN AMRO gaan beleggen? Wij hebben 8 goede redenen op een rij gezet.

8 goede redenen om te beleggen bij ABN AMRO

 1. Beleggen op verschillende manieren

  Moet u een kenner zijn om te beleggen? Absoluut niet. Bij ABN AMRO kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw geld in fondsen te beleggen met Begeleid Beleggen. De 6 Profielfondsen van Begeleid Beleggen zijn met zorg samengesteld door een expert en worden actief beheerd. U heeft er minder omkijken naar dan wanneer u zelf aandelen of obligaties koopt. De inleg voor beleggen hoeft niet hoog te zijn, dat kan al vanaf € 50. Het kan interessant zijn om aanvullend periodiek een vast bedrag in te leggen, bijvoorbeeld elke maand € 50. U bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak. Deze automatische inleg kunt u op ieder moment aanpassen of stopzetten. Zo bouwt u vanzelf aan het vermogen voor uw doel. Wilt u wel zelf aandelen of obligaties kopen en verkopen op de beurzen? Dat kan met ABN AMRO Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus.
 2. Altijd op uw manier

  Bent u een beginnende of juist ervaren belegger? U bepaalt altijd zelf de wensen en grenzen als het gaat over het beleggen van uw geld. Wilt u weten welke beleggingsvorm van ABN AMRO bij u past? Vul de keuzehulp in en u ziet de uitkomst direct.
  afbeelding_Altijd op uw manier
 3. Er wacht een wereldteam op u

  Een deskundig team van analisten, verspreid over de hele wereld, voorzien onze adviseurs en beleggers dagelijks van informatie. Beleggen bij ABN AMRO betekent dat één van de grootste en deskundigste partijen van Nederland u helpt.
 4. Prijswinnend beleggen

  Wij zijn best een beetje trots... om 4 redenen.
  • ABN AMRO heeft 2 Gouden Stieren gewonnen. Onze Profielfondsen zijn door de vakjury verkozen tot ‘Beste Keuze 2018’ in de categorie Mixfondsenrange. En door de particuliere belegger zijn we verkozen tot de beste beleggingsinstelling.
  • De bezoekers van de beleggingsvergelijker finner.nl waarderen ons. Alle beleggingsvormen van ABN AMRO in 2018 zijn beoordeeld met de maximale 5 sterren.
  • Finner.nl heeft in mei 2018 onderzoek gedaan naar 'Beleggen met vakantiegeld'. Gebleken is dat Begeleid Beleggen van ABN AMRO in de afgelopen 3, 5 en 7 jaar het hoogste rendement heeft behaald.
  • Het ABN AMRO Profielfonds 4 van Begeleid Beleggen won dit jaar de Thomson Reuters Lipper Fund Award. Net als in 2017. Dat betekent dat dit Profielfonds het beste mixfonds in Nederland is met een uitstekend rendement over een periode van 3 jaar.
 5. Duurzaam beleggen

  Bent u geïnteresseerd in beleggen en heeft u mensenrechten, milieu en maatschappij hoog in het vaandel voor nu én in de toekomst? Dan is het logisch dat u kiest voor duurzaam beleggen in ondernemingen die duurzaamheid voorop hebben staan. 
  Natuurlijk kunt u ook duurzaam beleggen bij ABN AMRO. We streven ernaar om een betere bank te zijn die bijdraagt aan een betere wereld. We zoeken naar duurzame oplossingen, investeringen en initiatieven om zo een duurzame waarde te creëren voor u, onze aandeelhouders, de bank en de samenleving als geheel. 
  U kunt zelf duurzaam beleggen door te kiezen uit 1 van de duurzame beleggingsfondsen. Deze vindt u eenvoudig met de beleggingsfondszoeker en de Duurzaamheidsindicator. Hoe meer groene blaadjes, hoe beter de bedrijven in het fonds gemiddeld scoren op hun impact op het milieu, mensenrechten, onderwijs en sociaal ondernemerschap.
 6. Op elk moment starten en stoppen

  Beleggen bij ABN AMRO betekent dat u zelf bepaalt wanneer u start, hoe u gaat beleggen en wanneer u stopt. Wilt u één keer een groot bedrag inleggen of liever een klein bedrag? Dat kan. Wilt u elke maand een vast bedrag inleggen en dat regelmatig kunnen veranderen? Ook dat kan. U bent vrij om te starten, aan te passen en te stoppen wanneer u dat wilt. 

  Bedenk wel dat hoe langer u geld belegt, hoe groter de kans is dat uw vermogen groeit. Zorg daarnaast dat u een financiële buffer heeft voor onvoorziene uitgaven. Check hiervoor de Nibud Bufferberekenaar.

  afbeelding_Op elk moment starten en stoppen
 7. Altijd en overal online en via app beschikbaar

  Als u bij ons belegt kunt u altijd en overal de waarde van uw beleggingen bekijken en orders opgeven. 24/7, waar ook ter wereld. Zowel via Internet Bankieren als via de Mobiel Bankieren app.
 8. Platform voor de actieve belegger

  Bent u begonnen met beleggen en vindt u het leuk? En wordt u steeds meer een ervaren belegger? Dan kunt u ook kiezen voor Zelf Beleggen Plus bij ABN AMRO. Dat betekent dat u alles zelf doet met een ruime keuze uit beschikbare beleggingsproducten. Maar een goede ruiter is kansloos zonder krachtig paard. Daarom hebben we speciaal voor onze ervaren beleggers een platform ontwikkeld: Mijn Dealingroom. Met deze online beleggerstool krijgt u beurskoersen, kerncijfers, opinies, beursnieuws en inzicht in uw orderstatus. Ook kunt u een koersalert instellen zodat u automatisch bericht krijgt als de koers stijgt of daalt.

Lees ook andere artikelen over beginnen met beleggen

Periodiek vast bedrag inleggen

Beleg een vast bedrag op één of meer momenten per jaar.

Alles over beginnen met beleggen

Vind informatie op vragen voordat u begint met beleggen.

Checklist beginnen met beleggen

Bekijk onze checklist voor meer informatie over beleggen.

Keuzehulp

Komt u er niet uit?

Bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 0900-9215
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 0900-9215
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk opgebeld.
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.