Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Lees de fraudeverhalen van Shanti, Johnny en Gina

Heeft u de persoonlijke fraudeverhalen van Marjanne, Oman, Heidi, Els, Joop, Larissa en Marianne gelezen? Wij mochten ook de fraudeslachtoffers Shanti, Johnny en Gina interviewen. Ze zijn allemaal op een andere manier opgelicht, maar hebben één ding gemeen: ze willen u helpen om fraude te leren herkennen én om te voorkomen dat u óók slachtoffer wordt. Lees ook hun verhalen.

ABN AMRO

"Pas na die € 2.200 viel het kwartje"

Shanti is een 19-jarige studente. Ze heeft meerdere bijbaantjes om geld te verdienen. Voor een student is een extraatje natuurlijk mooi meegenomen. Daarom mag ze de jas van haar oma op Marktplaats verkopen. Al snel heeft Shanti contact met een potentiële koper. Of ze alleen nog even haar gegevens wil verifiëren. Shanti is opgelicht via Marktplaats.

ABN AMRO

"In één keer was m’n rekening leeg"

Johnny is 32 jaar, single en woont in Den Haag. Hij wil via een datingapp nieuwe mensen leren kennen. Al snel heeft hij contact met een leuke jongen. Eerst via de app en later via WhatsApp. Het voelt allemaal heel vertrouwd en er is echt een klik. Toch? Johnny is slachtoffer van phishing.

ABN AMRO

"Ik dacht echt dat het mijn zoon was"

Gina is 56 jaar, werkt in de zorg en woont in Rotterdam. Tijdens een drukke dag op haar werk krijgt ze een appje van haar zoon. 'Hoi mam, raad eens wat er is gebeurd?' Hij vraagt of z’n moeder hem wil helpen. Hij is onderweg en moet met spoed een rekening betalen. Wat schattig dat hij mij op hulp vraagt, dacht ze nog. Gina is opgelicht via WhatsApp.

Gloeilamp