Verhuizen

Verhuizen zonder zorgen

Met onze handige verhuistips en verzekeringscheck

Verhuizen heeft vaak invloed op de verzekeringen. Omdat uw nieuwe huis groter is, of omdat u meer nieuwe spullen koopt. En wist u dat de regio waar u woont soms invloed heeft op uw verzekeringspremie?
 1. Verhuis uw verzekeringen mee

  Bij een verhuizing komt er veel op u af. Spullen inpakken, de verhuisdag zelf en uw nieuwe huis inrichten. Tijdens deze drukke periode kan het zijn dat u vergeet uw woonverzekeringen te regelen. Gaat u verhuizen en heeft u een opstal-, inboedel-, of autoverzekering bij ons? Geef dan telefonisch uw nieuwe adres door. Zo blijft u goed verzekerd.

  Verhuist u naar het buitenland?
  Dan worden uw schadeverzekeringen beëindigd. Voorkom dat u straks niet of niet meer goed verzekerd bent. Neem contact met ons op.

 2. Controleer uw dekking

  Controleer of u uw verzekeringen moet aanpassen aan uw nieuwe woonsituatie. Bijvoorbeeld omdat u een nieuwe inboedel aanschaft of omdat u groter gaat wonen. Hoe groter het huis, hoe hoger de herbouwkosten bij een grote schade. Door de dekking aan te passen blijft u goed verzekerd en voorkomt u dubbele verzekeringen of onderverzekering. In Internet Bankieren kunt u snel checken welke verzekeringen u nu heeft.

 3. Tijdelijk twee woningen

  Uw nieuwe woning moet zodra u de sleutel ontvangt, verzekerd zijn. Heeft u tijdelijk twee woningen? Bijvoorbeeld als nog in uw oude huis woont tijdens het klussen in uw nieuwe huis? Neem dan contact met ons op.

 4. Verhuizen en uw autoverzekering

  Gaat u verhuizen en heeft u een autoverzekering van ABN AMRO? Geef uw nieuwe adres dan aan ons door. De regio waar u woont is bepalend voor uw premie. Als u minder gaat rijden, kunt u vaak besparen op de premie door het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt aan te passen. Neem contact met ons op.

 5. Schade aan uw inboedel tijdens de verhuizing?

  Tijdens een verhuizing kan uw inboedel beschadigen. Gelukkig zijn spullen voor, tijdens en na uw verhuizing met een inboedelverzekering verzekerd tegen incidenten. Zo kunt u met een gerust hart verhuizen.

Verzekeringschecks verhuizen

Een aankoop van een nieuwe woning, verhuizen en verbouwen betekent veel geregel met veel verschillende partijen. Een rechtsbijstandverzekering is daarom verstandig. Want wat als u op verborgen gebreken stuit? Of als u ruzie met de aannemer krijgt? De Rechtsbijstandverzekering helpt u dit regelen en vergoedt juridische hulp.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Heeft u een andere woning gekocht? Dan moet u hiervoor altijd een nieuwe opstalverzekering afsluiten. Zo bent u verzekerd voor schade aan uw huis en spullen die in en aan uw huis vastzitten, door bijvoorbeeld inbraak, brand en storm. 

Koopt u een nieuwbouwhuis? Zolang de woning in aanbouw is, vallen bijvoorbeeld een nog te plaatsen CV-ketel, keuken of badkamer van het woonhuis meestal onder de verzekering van de bouwer. Vanaf het moment van oplevering van de woning  moet u zelf de woning verzekeren.  

Gaat u verhuizen van een koophuis naar een huurhuis? Dan heeft u geen opstalverzekering meer nodig. Zeg deze op zodra u de woning heeft verkocht.
 

Misschien koopt u met de verhuizing ook andere spullen voor in huis. Controleer daarom altijd of de dekking van uw inboedelverzekering na de verhuizing nog klopt. U kunt dit zien op uw polis, of u controleert dit heel makkelijk online.

Bent u aan het verhuizen en woont u nog in de oude woning? Dan is uw inboedel in de nieuwe woning ook gedekt. Maar alleen als u de verhuizing binnen 14 dagen aan ons meldt. Verhuist u naar de nieuwe woning? Dan is de achtergebleven inboedel in uw afgesloten woning gedekt tot € 5.000.

Heeft u voor uw verhuizing in de leegstaande nieuwe woning een losse badkamer of keuken staan? Dan kunt u deze voor maximaal 21 dagen verzekeren voor diefstal onder uw ABN AMRO Inboedelverzekering. Het eigen risico is 10% van de eventuele schade.

Neem contact met ons op.

Inboedelverzekering afsluiten

We zijn steeds mobieler. Vooral sportuitrusting, horloges, laptops en smartphones worden vaak buitenshuis gebruikt. Met de buitenshuisdekking en/of mobiele dekking zijn deze spullen niet alleen thuis maar ook onderweg allrisk verzekerd. Dit is een uitbreiding van uw inboedelverzekering. Bij ABN AMRO sluit u de buitenshuisdekking telefonisch of op een bankkantoor af. Neem contact met ons op om de dekking op uw inboedelverzekering bij ABN AMRO aan te passen.

Bekijk de buitenshuisdekking

Bij het kopen van een huis is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Zeker als uw woonlasten zijn gestegen en er jonge kinderen zijn. Met een overlijdensrisicoverzekering blijven de nabestaanden niet achter met een hypotheekschuld die ze niet kunnen betalen. Zo kunnen een partner en kinderen in het huis blijven wonen.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Bekijk ook onze andere verzekeringschecks

Gezinsuitbreiding

Kinderen

Kind gekregen of gaat uw (laatste) kind de deur uit? Geef altijd de aanpassingen in uw gezinssamenstelling door zodat u goed verzekerd blijft. En zorg dat uw kind meeverzekerd is of zichzelf goed verzekert.
Verzekeringen en kinderen Uw kind wordt 18 jaar
Samenwonen

Samenwonen of trouwen

Check welke verzekeringen u dubbel heeft en welke u wilt aanhouden. Geef hier ook de wijziging van uw gezinssamenstelling door.
Meer over verzekeringen en samenwonen
Autorijden

Autorijden

Auto gekocht? Check of de dekkingen niet overlappen met uw reisverzekering of pechhulp via de ANWB. En is een allriskdekking nog wel nodig? Bij oudere auto's hoeft dat vaak niet meer.
Verzekeringen en autorijden

Veelgestelde vragen

De woonverzekeringen van ABN AMRO zijn: inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Een woonverzekering afsluiten kan gemakkelijk en snel online. 

Bekijk onze woonverzekeringen

Met een inboedelverzekering zijn uw spullen voor, tijdens en na uw verhuizing verzekerd tegen schade. Zo kunt u met een gerust hart verhuizen. Meld de schade.

Wanneer u verhuist naar het buitenland worden uw schadeverzekeringen beëindigd. Neem contact met ons op en voorkom dat u straks niet of niet meer goed verzekerd bent.