Verhuizen

Regel uw verzekeringen goed

Verhuizen heeft vaak invloed op de verzekeringen. Omdat uw nieuwe huis groter is, of omdat u meer spullen heeft. En wist u dat de regio waar u woont invloed heeft op uw verzekeringspremie?
 

Geef uw nieuwe adres door

Bent u verhuisd of gaat u verhuizen? Geef dan uw nieuwe adres door. Dit heet het 'risico-adres'. Anders bent u straks niet meer verzekerd . Dit kunt u online doen. Bel voor de inboedelverzekering  0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Rechtsbijstandverzekering

Een verhuizing betekent veel geregel met veel verschillende partijen. Een rechtsbijstandverzekering is daarom verstandig. Want wat als u op verborgen gebreken stuit? Of als u  ruzie met de aannemer krijgt? De Rechtsbijstandverzekering helpt u dit regelen en vergoedt juridische hulp.

Opstalverzekering

Heeft u een eigen woning gekocht? Dan moet u uw bestaande opstalverzekering aanpassen of een nieuwe afsluiten. Zo bent u verzekerd voor schade aan uw huis en spullen die in en aan uw huis vastzitten, door bijvoorbeeld inbraak, brand en storm.

Inboedelverzekering

Misschien koopt u met de verhuizing ook andere spullen voor in huis. Controleer daarom altijd of de dekking van uw inboedelverzekering na de verhuizing nog klopt. U kunt dit zien op uw polis, of u controleert dit heel makkelijk online.

Extra zekerheid: de buitenshuisdekking

We zijn steeds mobieler. Vooral laptops, smartphones en camera's worden vaak buitenshuis gebruikt. Met de buitenshuisdekking zijn deze spullen niet alleen thuis maar ook onderweg verzekerd. Dit is een uitbreiding van uw inboedelverzekering. Bij ABN AMRO sluit u deze telefonisch of op bankkantoor af. Bel dan met  0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten) om de dekking op uw inboedelverzekering bij ABN AMRO aan te passen.

Overlijdensrisicoverzekering

Bij het kopen van een huis kan het verstandig zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Zeker als uw woonlasten zijn gestegen en er jonge kinderen zijn. Zo krijgen nabestaanden geen hypotheekschuld die zij niet kunnen betalen.

Autoverzekering

Grote kans dat de reistijd naar uw werk na de verhuizing verandert. Dit moet u doorgeven aan je verzekeraar. Als u minder gaat rijden, kunt u vaak besparen op de premie. Ook de regio waar u woont is bepalend voor uw premie.

Van koop naar huur

Gaat u verhuizen van een koophuis naar een huurhuis? Dan heeft u de opstalverzekering niet meer nodig. Zeg deze op zodra u de woning heeft verkocht.