Naar de navigatie Naar de inhoud

Regel uw verzekeringen goed

Verhuizen heeft vaak invloed op de verzekeringen. Omdat uw nieuwe huis groter is, of omdat u meer spullen heeft. En wist u dat de regio waar u woont invloed heeft op uw verzekeringspremie?

kinderen
 

Geef uw nieuwe adres door

Bent u verhuisd of gaat u verhuizen? Geef dan uw nieuwe adres door. Dit heet het 'risico-adres'. Anders loopt u het risico dat u niet meer verzekerd bent. U kunt uw adres eenvoudig via internetbankieren wijzigen.

 

Rechtsbijstandverzekering

Een verhuizing betekent een hoop geregel met veel verschillende partijen. Een rechtsbijstandverzekering is daarom verstandig. Want wat als u op verborgen gebreken stuit? Of u krijgt ruzie met de aannemer? De Rechtsbijstandverzekering neemt werk uit handen en vergoedt juridische hulp.

Opstalverzekering

Heeft u een eigen woning gekocht? Dan moet u uw bestaande opstalverzekering aanpassen of een nieuwe afsluiten. Zo bent u verzekerd voor schade aan uw huis en spullen die in en aan uw huis vastzitten, door bijvoorbeeld inbraak, brand en storm.

 

Inboedelverzekering

Misschien koopt u met de verhuizing ook andere spullen voor in huis. Controleer daarom altijd of de dekking van uw inboedelverzekering na de verhuizing nog klopt. U kunt dit zien op uw polis, of u controleert dit heel eenvoudig online.

Extra zekerheid: de buitenshuisdekking

We zijn steeds mobieler. Vooral laptops, smartphones en camera's worden vaak buitenshuis gebruikt. Met de buitenshuisdekking zijn deze spullen niet alleen thuis maar ook onderweg verzekerd. Dit is een uitbreiding van uw inboedelverzekering. Bij ABN AMRO sluit u deze telefonisch of op bankkantoor af. Bel gratis met 0800 - 00 15 om de dekking op uw inboedelverzekering bij ABN AMRO aan te passen.

 

Beveiligingscertificaat? 20% korting op de basispremie

Heeft uw nieuwe woning het  Politiekeurmerk Veilig Wonen? Onderzoek wijst uit dat u dan tot 95% minder kans heeft op een inbraak. Dubbel goed nieuws: ABN AMRO beloont dit met maar liefst 20% korting op de premie voor de extra uitgebreide of allriskdekking. Dit geldt ook voor de uitbreidingen voor kostbaarheden binnen en buiten de woning.

Overlijdensrisicoverzekering

Bij het kopen van een huis kan het verstandig zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Zeker als uw woonlasten zijn gestegen en er jonge kinderen zijn. Zo worden nabestaanden niet opgezadeld met een hypotheekschuld die zij niet kunnen betalen. 

 

Autoverzekering

Grote kans dat de reistijd naar uw werk na de verhuizing verandert. Dit moet u doorgeven aan je verzekeraar. Als u minder gaat rijden, kunt u vaak besparen op de premie. Ook de regio waar u woont is bepalend voor je premie.

Van koop naar huur

Gaat u verhuizen van een koophuis naar een huurhuis? Dan heeft u de opstalverzekering niet meer nodig. Zeg deze dus op zodra u de woning heeft verkocht.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

  • Bij schade door brand, diefstal en storm
  • 24/7 schadehulp
  • Eerste jaar 20% hypotheekkorting