Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

vrouw bellend tussen de verhuisdozen

Schade tijdens het verhuizen

Dit is verzekerd tijdens een verhuizing

Een doos laten vallen of per ongeluk de nieuwe trap beschadigen, tijdens een verhuizing kan er iets misgaan. Gelukkig zijn uw spullen en nieuwe woning met een inboedel- en opstalverzekering van ABN AMRO ook tijdens de verhuizing gewoon verzekerd. We vertellen u hoe het zit met schade tijdens een verhuizing en uw verzekeringen.

Uw verhuisschade melden: dit kunt u verwachten

ABN AMRO

Verzamel uw gegevens

Zorg ervoor dat u uw polisnummer, foto's van de schade en eventuele aankoopnota's alvast bij de hand heeft.

ABN AMRO

Bezoek van een expert

Bij schade tijdens een verhuizing sturen we soms een expert langs om samen met u te kijken wat de schade is aan uw woning.

Callcenter vrouw

Persoonlijke schadeafhandeling

U heeft 1 aanspreekpunt aan wie u al uw vragen rondom uw schade en verzekering kunt stellen. Wel zo prettig.

Uw verhuisschade melden: dit kunt u verwachten

ABN AMRO

Verzamel uw gegevens

Zorg ervoor dat u uw polisnummer, foto's van de schade en eventuele aankoopnota's alvast bij de hand heeft.

ABN AMRO

Bezoek van een expert

Bij schade tijdens een verhuizing sturen we soms een expert langs om samen met u te kijken wat de schade is aan uw woning.

Callcenter vrouw

Persoonlijke schadeafhandeling

U heeft 1 aanspreekpunt aan wie u al uw vragen rondom uw schade en verzekering kunt stellen. Wel zo prettig.

adviseur

Zo helpen we u bij schade tijdens een verhuizing

 • U heeft 1 aanspreekpunt om uw vragen aan te stellen.
 • Een expert komt indien nodig bij u langs om samen met u te bepalen wat de exacte schade is.
 • U kunt 24/7 gebruikmaken van noodhulp.
 • Heeft u noodreparaties? Dan heeft u binnen 2 uur contact met een bedrijf om de schade kosteloos te herstellen.
 • Is uw woning door de schade onbewoonbaar? Dan regelen we een vervangende woning.

Wat is wel en niet verzekerd?

ABN AMRO

Wel verzekerd voor schade tijdens uw verhuizing door onder andere

 • Het per ongeluk laten vallen van spullen in de woning door uzelf als u een allriskdekking heeft op uw inboedel
 • Uw opslag van inboedel in een ander afgesloten gebouw zoals een erkend verhuisbedrijf is verzekerd tot € 5.000 per gebeurtenis
 • Uw inboedel is op 2 locaties verzekerd tijdens de verhuizing totdat u naar de nieuwe woning bent verhuisd
 • Uw aansprakelijkheidsverzekering dekt het per ongeluk laten vallen van spullen door uzelf als u vrienden of familie helpt met hun verhuizing
ABN AMRO

Niet verzekerd voor schade tijdens uw verhuizing door onder andere

 • Opzet of ernstige nalatigheid
 • Schade aan uw spullen tijdens het vervoer van de ene naar de andere locatie
 • Als uw inboedel uit zichzelf stukgaat tijdens het verhuizen en het niet meer doet
man bekijkt waterschade in woonkamer

Uw nieuwe vloer is beschadigd

U heeft uw nieuwe huis opgeknapt en wilt met de inrichting aan de slag. Maar wat als u per ongeluk een zware doos laat vallen op uw nieuwe vloer? Geen zorgen, dan helpen we u graag verder. Is uw vloer vastgelijmd of vastgespijkerd aan de woning, dan valt het onder de allrisk opstalverzekering. Ligt uw vloer los en kan deze zonder beschadiging verwijderd worden, dan valt het onder de allrisk inboedelverzekering.

Geef uw adreswijziging op tijd door

Geef uw adreswijziging binnen 14 dagen voor de overdrachtsdatum door aan de verzekeraar om goed verzekerd te blijven tijdens uw verhuizing. Uw inboedel- en opstalverzekering zijn namelijk gekoppeld aan uw adres. Zo zorgt u er ook voor dat u uw polisblad op het juiste adres ontvangt.

Wilt u tijdelijk twee woningen verzekeren? Dat kan, neem contact met ons op .

ABN AMRO

Veelgestelde vragen over schade tijdens uw verhuizing

Schade aan spullen die niet vastzitten aan uw huis zijn verzekerd onder de inboedelverzekering. Bijvoorbeeld een bank, stoelen of laminaatvloer die niet is vastgelijmd of vastgespijkerd aan de woning. Schade aan de woning zoals de muren, de ramen of een vloer die vastzit, wordt gedekt onder de opstalverzekering.

Woont u nog in uw oude huis tijdens het klussen in uw nieuwe huis? Dan kunt u tijdelijk twee woningen verzekeren. Neem dan contact met ons op.

Staan uw spullen tijdelijk in een opslag in Nederland omdat uw nieuwe huis nog niet klaar is? Dan is uw inboedel verzekerd onder de basisdekking van de inboedelverzekering tot € 5.000 per gebeurtenis.

Als een van uw vrienden of familieleden per ongeluk iets laten vallen en u geen erkend verhuisbedrijf heeft ingeschakeld, is de schade in veel gevallen verzekerd onder de aansprakelijkheidsverzekering van uw vrienden of familieleden.

Als u uw spullen laat verhuizen door een erkend verhuisbedrijf, dan is het bedrijf aansprakelijk voor schade tijdens het verhuizen. Is er schade, geef dit dan direct door aan het verhuisbedrijf. Anders kunt u de schade mogelijk niet meer op hen verhalen. Let op: de aansprakelijkheidsverzekering van het verhuisbedrijf vergoedt meestal alleen de dagwaarde. Lees de voorwaarden van de verhuizer goed door om te weten of de verhuizer de dagwaarde of de nieuwwaarde vergoedt.

Als uw spullen tijdens de verhuizing in uw oude of nieuwe woning worden gestolen, is de schade bij diefstal verzekerd onder de basisdekking van uw inboedelverzekering.

Interessant voor u

Alles over verhuizen

Op zoek naar een nieuw huis? Twijfelt u tussen huren en kopen? Laat u inspireren door makelaarstips en onze artikelen over verhuizen.

Woonverzekeringen

Met de inboedel- en opstalverzekering van ABN AMRO bent u verzekerd voor schade aan uw huis en uw spullen. Denk naast verhuisschade aan schade door brand, storm, wateroverlast of een inbraak.

Verhuizen en uw verzekeringen

Verhuizen heeft vaak invloed op de verzekeringen. Check per verzekering waar u bij een verhuizing rekening mee moet houden en lees onze verhuistips.