Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

man en vrouw in grijze auto

Roy-data

Autoverzekering

Bij het afsluiten van uw autoverzekering heeft u de term Roy-data waarschijnlijk voorbij zien komen. Vraagt u zich af wat Roy-data nu eigenlijk is? Op deze pagina leggen we het uit.
 

Wat is Roy-data?

Roy-data is de centrale database van de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (Stichting EPS). In deze database kunnen autoverzekeraars bekijken hoeveel schadevrije jaren hun klanten hebben. De registratie in Roy-data vervangt sinds 2007 de royementsverklaring. Voorheen ontvingen klanten die hun autoverzekering hadden opgezegd dit document. Hiermee konden ze bij hun nieuwe verzekeraar aantonen hoeveel schadevrije jaren ze hadden. Dankzij Roy-data is dit proces voor u als klant een stuk gemakkelijker geworden.

Hoe werkt Roy-data?

Bij beëindiging van een autoverzekering geeft de verzekeraar het aantal schadevrije jaren van de klant door aan Stichting EPS. Zij zetten deze informatie in Roy-data. 

Sluit u een nieuwe autoverzekering af? Dan controleert uw verzekeraar het aantal schadevrije jaren dat u heeft in Roy-data. Op die manier bepalen zij hoeveel no-claimkorting u krijgt.

Hoe kan ik Roy-data inzien?

Wilt u weten hoeveel schadevrije jaren u op dit moment heeft? Dat kunt u navragen bij uw huidige verzekeraar. Zij kunnen dit voor u bekijken in Roy-data. Zelf het aantal schadevrije jaren opvragen kan via Stichting EPS .

Hoe kan ik onjuiste gegevens in Roy-data melden?

Denkt u dat uw gegevens die in Roy-data staan niet kloppen? Geef dit dan aan bij de verzekeraar bij wie u het laatst een autoverzekering heeft opgezegd. Zij zijn verantwoordelijk voor het doorgeven van het juiste aantal schadevrije jaren.

Schadevrije jaren

Schadevrij rijden wordt beloond. U kunt dan namelijk korting op uw premie opbouwen. Deze loopt op tot wel 80%.

Tweede auto verzekeren

Als u bij ons een autoverzekering afsluit voor uw tweede auto krijgt u korting op de premie. Wel zo voordelig.

Bonus-malus

Bonus-malus is een term die vaak langskomt in verband met een autoverzekering. Maar wat is bonus-malus eigenlijk? En hoe werkt het?