Prinsjesdag 2022

Prinsjesdag 2022

De belangrijkste kabinetsplannen voor 2023

Vrouw op de bank kijkend naar laptop

Misschien toch box 3-compensatie voor niet-bezwaarmakers

Het kabinet heeft besloten om niet-bezwaarmakers geen box 3-compensatie toe te kennen. Maar aangezien de Belastingdienst veel bezwaarschriften heeft ontvangen, stelt de staatssecretaris nu een ‘massaal bezwaar plus’ voor. Wat betekent dat precies?

Mistige vooruitzichten voor de retailer

Mistige vooruitzichten voor de retailer

De omzetresultaten voor de detailhandel – food en non-food samen – zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) rooskleurig. De sector schreef in juli 5,5 procent omzetgroei bij ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Toch zijn er veel onzekerheden die de vooruitzichten mistig maken.

Prinsjesdag 2022

Koopkracht gestimuleerd, maar niet genoeg voor herstel

De piek in inflatie leek achter de rug toen deze in maart 2022 uitkwam op 9,7%. De opvolgende maanden nam de consumentenprijsindex (CPI) daadwerkelijk af, onder andere door overheidsbeleid zoals het verlagen van benzineaccijnzen. Ondanks deze verlaging steeg het inflatiecijfer wederom in de afgelopen twee maanden.

icoon
Prinsjesdag 2021

Nauwelijks nieuwe maatregelen voor woningmarkt

Nederland wordt geteisterd door diverse crises. De wooncrisis is er een van. Wie op Prinsjesdag had gehoopt op nieuwe maatregelen om de problemen rondom huisvesting te bezweren, komt echter bedrogen uit. Het kabinet houdt vast aan de eerder ingezette koers.

Webinar over Prinsjesdag 2022

Tijdens het webinar Prinsjesdag 2022 dat wij op 27 september organiseerden, gaven Expert Vermogensplanning René Bruel en Economen Piet Rietman en Philip Bokeloh hun visie op de kabinetsplannen. Heeft u het webinar gemist of wilt u deze terugkijken? Wij hebben de uitzending voor u opgenomen. Bekijk de video.

Ondernemen in onzekere tijden

Ondernemen in onzekere tijden

Voor ondernemers en consumenten zijn het onzekere tijden. Welke kant gaat de economie op? Zaken als de inflatie, de stikstofcrisis, de energieprijs en het personeelstekort houden veel mensen bezig. Hier vindt u informatie over de economie, en producten en diensten om uw bedrijf te helpen.

Prinsjesdag 2022

Wat betekenen de kabinetsplannen zoals die zijn gepresenteerd op Prinsjesdag 2022 voor u? Wat staat er in de Miljoenennota en wat  kunt u bijvoorbeeld verwachten van de belastingheffing in box 3, de ontwikkelingen op de woningmarkt en de impact van de plannen voor ondernemers? Lees de inzichten van onze experts.