Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Slim op reis met een beperkt budget

Yes, je kunt er weer op uit. Eindelijk weer een keer naar een andere omgeving, lekker ontspannen en genieten. Met vrienden, alleen of met je partner. En misschien is die verre reis voor nu nog een stap te ver, maar binnen Europa is gelukkig genoeg te zien en te doen. Dat hoeft ook niet duur te zijn. We geven je graag wat tips om met een beperkt budget op reis te gaan.

 

Kies het juiste vervoersmiddel

  1. Touringbus: voordelig en duurzaam
    Wil je besparen op vervoer? Ga dan met de bus. Dit is de meest voordelige manier om te reizen èn de meest duurzame vorm van vervoer. Aanbieders van busreizen, zoals Flixbus, bieden ontzettend veel betaalbare bestemmingen aan in heel Europa. 
  2. Trein: comfortabel en duurzaam
    Vind je comfort erg belangrijk, dan is de trein een goede optie voor jou. De trein is ook een duurzame vorm van vervoer. En met Interrail kun je met 1 treinpas heel Europa ontdekken.
  3. Auto: flexibel en eigen baas
    Vind je flexibiliteit belangrijk en wil je zelf de route en reistijden bepalen, dan kun je met de auto gaan. Dit is wel natuurlijk wel stuk duurder en minder goed voor het milieu. Als je met vrienden op vakantie gaat, is het wel een voordeel dat je de kosten van benzine en de tolwegen kunt delen. 
 

Kamperen of een luxe villa?

Als je deze tussenkop leest, lijkt het een keuze tussen twee opties die qua prijs niet met elkaar te vergelijken zijn. Dit is ook zeker het geval als je alleen gaat, met je partner of een vriend(in). Maar gaat je met een groep vrienden, dan wordt die luxe villa meer dan betaalbaar. Helemaal als je buiten het hoogseizoen gaat. Ga je met z’n achten in een villa aan de Franse Rivièra zitten, met een eigen zwembad, dan voel je jezelf vanaf € 250 euro al een koning in Frankrijk. Daar komen dan nog wel de kosten voor het vervoer en verblijf bij, maar ook die kun je dan delen!

 

Eten en drinken

Alles smaakt beter in het buitenland. Nou ja, veel wel in ieder geval. Het is ook heel verleidelijk om op een terras te ploffen en te genieten van een drankje en een hapje. En het is ook zo makkelijk om ’s avonds uit eten te gaan. Helaas is het wel een stuk duurder dan wanneer je zelf kookt. Hoe duur het levensonderhoud is, verschilt per land. Ga eens naar de lokale markt. Dat is leuk, alles is vers, en je bespaart er een hoop geld mee.

 

Skip de schoolvakanties

Heb je nog geen (schoolgaande)kinderen, dan is het voordeliger om net voor of net na de schoolvakanties op reis gaan. Ga je in het laagseizoen, dan is dat helemaal een stuk voordeliger. Je bespaart dan niet alleen een hoop geld, het is ook nog eens stuk rustiger. Als je met de auto gaat, hoef je niet aan te sluiten bij de benzinepompen en tolpoortjes. En je kunt dan ook gewoon in het weekend vertrekken, want je hebt geen last van Zwarte Zaterdag. 

 

Duurzame land- en tuinbouw

Steek je graag de handen uit de mouwen, wil je meer te weten komen over biologische land- en tuinbouw en wil je zich inzetten voor de beter milieu? Kijk dan eens de website van WWOOF . Deze wereldwijde beweging brengt je in contact met een gastgezin, waar je zonder vergoeding op hun boerderij mag werken en verblijven. 

ABN AMRO

Wil je op wereldreis?

Een wereldreis lijkt op korte termijn wellicht wat onwaarschijnlijk. Maar is het je droom om ooit een wereldreis te maken? Dan is dit misschien wel een goed moment om alvast aan de ‘financiële’ voorbereiding te beginnen. In dit artikel lees je waar je op financieel gebied aan moet denken.