Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Hoe spaar ik voor mijn wereldreis?

Bekijk de 6 tips & tricks

Je besluit om de wereld te gaan ontdekken. Om je te wanen tussen andere culturen en even helemaal uit de dagelijkste sleur te stappen. Een spannende en opwindende beslissing! Hoe beter je voorbereid bent, hoe leuker je reis wordt. Met deze 6 tips en tricks, gaat je in ieder geval met een goed gevulde bankrekening op reis.
 1. Stel een spaardoel op

  De belangrijkste en leukste vraag is natuurlijk: waar gaat de reis naartoe? Je kunt ver weg gaan of juist dichtbij. Backpacken door meerdere landen, of juist van het ene hotel naar het andere in hetzelfde land. Wat je ook beslist, zoek goed uit wat het allemaal gaat kosten. Vergeet ook niet de voorbereidingskosten, zoals eventuele visa, koffers of vaccinaties die je moet halen. 

  Wil je weten hoe je het beste een spaardoel opstelt en deze volhoudt? Lees onze tips!

 2. Weet waar je nu geld aan uitgeeft

  Om te kunnen sparen, moet je natuurlijk eerst weten hoeveel geld er nu binnen komt en hoeveel je uitgeeft. Alleen dan kun je geld opzij zetten voor je reis. Betaal je nog steeds voor dat sportschoolabonnement dat je niet gebruikt? Meteen opzeggen! Maar hoe kun je dit het beste doen? Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven, in bijvoorbeeld Excel. Zo zie je gemakkelijk waar je geld aan uitgeeft en waar je mogelijk op kan besparen.
 3. Zet elke maand een vast bedrag opzij

  Zodra je een handig overzicht hebt van je in- en uitgaven, kun je bepalen hoeveel je maandelijks gaat sparen voor je reis. Natuurlijk hoeft niet alles wat je overhoudt naar je reis te gaan. Je houdt het overzichtelijk als je elke maand een vast bedrag op een persoonlijke spaarrekening zet. Deze open je heel eenvoudig via de ABN AMRO app. Oh ja, check regelmatig het saldo op deze spaarrekening, dan krijg je nog meer zin in je reis!
 4. Bespaartips

  Je kunt op verschillende manieren geld besparen, zonder dat je daar plezier voor hoeft in te leveren. Zoals:

  • Kook je eigen eten : Soms willen we allemaal lekker op de bank ploffen en er niet meer vanaf komen na een lange dag werken. Eten bestellen is dan heel verleidelijk. Doe dit toch niet en wees je eigen chef-kok! Als je voor jezelf eten koopt en bereidt, bespaar je heel veel geld. Al helemaal als je grote porties bereidt en deze invriest om later te eten.
  • Verkoop je spullen : Kleding die je niet meer past. Een camera die je niet meer gebruikt. Een tennisracket dat al jaren op zolder ligt, omdat je inmiddels voetbalt. Gooi het niet weg, maar verkoop het! Aan vrienden, op rommelmarkten of online. Spullen verkopen voelt eigenlijk een beetje als gratis geld ontvangen. Geld dat je mooi op je spaarrekening kunt zetten.
  • Gratis uitjes : Er zijn genoeg leuke dingen te doen die weinig of geen ene cent kosten. Spot dieren in het wild op de Veluwe, in plaats van dat je naar de dierentuin gaat. Of maak een lange wandeling door de duinen of op een van de vele stranden die Nederland rijk is. En wie zegt dat je het huis überhaupt uit hoeft? Houdt een filmmarathon en bekijk alle acht de Harry Potterfilms. Daar ben je voorlopig wel even zoet mee. Voor je het weet is het tijd om te vertrekken!
 

Zij gingen je voor

Wil je naast een spaarplan nog meer inspiratie en tips opdoen voor je reis? Marc en Petra besloten na hun studie een wereldreis te maken. Zij vertellen over hun beslissing waarom ze op reis gingen en hoe ze het financieel regelden tijdens hun trip. Laat je inspireren door hun verhaal.

Freelancen of in loondienst, waar moet je op letten?

Denk jij er ook weleens over? Voor jezelf beginnen? Het klinkt vaak als een goeie deal, eigen baas en je uren zelf bepalen. Is dat wel zo? Lees de ervaringsverhalen van twee young professionals.

Zet nu geld opzij voor later

Wilt u geld opzij zetten voor iets dat u graag wilt hebben of doen? In de Toekomstshop kiest u uw financiële doelen en ontdekt u hoeveel geld u maandelijks moet sparen of beleggen om uw doelen te bereiken.

Wil je op wereldreis?

Een wereldreis lijkt op korte termijn wellicht wat onwaarschijnlijk. Maar is het je droom om ooit een wereldreis te maken? Dan is dit misschien wel een goed moment om alvast aan de ‘financiële’ voorbereiding te beginnen. In dit artikel lees je waar je op financieel gebied aan moet denken.