Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Beginnen met vermogen opbouwen

Hoe start jij met het opbouwen van vermogen?

Je allereerste salaris binnen? Wat een bedrag is dat! Daar kan je (in veel gevallen) ruimschoots van leven. Samen met je vaak nog beperkte lasten blijft er aan het eind van de maand zelfs nog wat over om te sparen of misschien wel beleggen.

 

Nu is de tijd om geld apart te zetten. Zo heb je niet alleen een financiële buffer voor onverwachte uitgaven, maar je hebt nu waarschijnlijk ook nog geen kosten aan hypotheek, 1 of meerdere auto’s of misschien wel kinderen. 

Zet daarom bijvoorbeeld iedere maand een vast bedrag apart met automatisch sparen of periodiek beleggen. Of volg 1 van onderstaande 3 strategieën voor het opbouwen van een vermogen.

  1. Afromen aan het einde van de maand

    Geld wat op een betaalrekening staat, wordt makkelijker uitgegeven. En pas wanneer het saldo de nul nadert, wordt nagedacht of die dure televisie of die mooie jurk nu écht tot de primaire levensbehoeftes behoren. Door het overtollige geld op je bankrekening met regelmaat op een spaarrekening te zetten of ermee te gaan beleggen, bouw je zonder er veel bij na te denken al snel een extra potje op.

  2. Extra is voor de pot

    Vakantiegeld, een 13e maand of bijvoorbeeld een jaarlijkse schenking van je ouders. Spreek met jezelf af dat deze extra’s direct doorgesluisd worden naar je spaar- of beleggingsrekening. Zo groeit je vermogen binnen een jaar naar een aardig bedrag.