Naar de navigatie Naar de inhoud

Sparen voor uw kind of kleinkind

Schenk uw (klein)kind geld of beleggingen

Sparen of beleggen voor een ander

Royaal Rekening

  • Uw spaargeld of beleggingen schenken

  • Tot 0,65% rente
  • Kies een Sesamstraat welkomstcadeau

sesamstraat

Kies uw eigen welkomstcadeau

Open nu een Royaal Rekening en kies één van die leuke Sesamstraat welkomstcadeaus voor uw kind. Kiest u voor een badcape of een serviesje? Of een ander leuk cadeau.

Kies uw welkomstcadeau

Rente tot wel 0,65%

Bij de Royaal Rekening krijgt u altijd een basisrente. Momenteel is de basisrente 0,20%. Laat u uw spaargeld tot het eind van een kwartaal op de spaarrekening staan? Dan krijgt u daarover momenteel ook nog eens een bonusrente van 0,45%. Ook als u het bedrag in de loop van dat kwartaal heeft gestort. De genoemde rente is de effectieve rente.

Uw spaargeld of beleggingen schenken

Met de Royaal Rekening kunt u uw spaargeld of beleggingen schenken, bijvoorbeeld aan uw (klein)kinderen. De Royaal Rekening staat op naam van het (klein)kind. U kunt eenvoudig geld overmaken of beleggingen schenken. Vooraf regelt u het beheer over de rekening via de bijbehorende Akte van Schenking en Bewind. Deze akte is gratis en u hoeft er niet voor naar de notaris.

Hoe zit het met schenken en bewindvoering?

Bepaal zelf wanneer het geld vrijkomt

Als u geld aan uw kind schenkt, wordt hij of zij daar eigenaar van. Ook als het kind nog minderjarig is. Zodra uw kind achttien jaar is, mag het kind het geld vrij besteden. Omdat dit een bepaalde verantwoordelijkheid met zich meebrengt, kiezen veel ouders voor een schenking onder bewind. Iemand anders dan het kind beheert dan het geld. U kunt zelf die bewindvoerder zijn. 

Goed om te weten is dat bij deze vorm van schenken het kind bezwaar mag maken tegen het bewind. Dit kan vanaf vijf jaar na invoering van het bewind. Het kind moet dan wel meerderjarig zijn. Vindt de rechter dat het meerderjarige kind het geld zelf kan beheren, dan kan hij het bewind stopzetten.

Lees meer over schenken onder bewind
Wilt u alle feiten op een rij? Lees de kenmerken

Bent u overtuigd?

Afspraak maken

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Sparen voor uw kind

En voor een mooie bonusrente

KinderToekomst Spaarrekening

Help uw (klein)kind om later te kunnen studeren, een rijbewijs te halen of op zichzelf te gaan wonen. Begin meteen met sparen, zodat u de aantrekkelijke bonusrente krijgt.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief