Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken KinderToekomst Spaarrekening

Alles over de KinderToekomst Spaarrekening

Voordelen

Lees de voordelen

Wat is de KinderToekomst Spaarrekening?

Een spaarrekening waarop u als (groot)ouder kunt sparen voor uw (klein)kind. Het geld komt vrij op de 18e verjaardag van het kind. U mag maximaal 1 rekening per kind openen.

Rente

 • Basisrente: 0,20%

 • Bonusrente: 0,10%

  De bonusrente krijgt het kind bovenop de basisrente over het geld dat tot en met 30 december op de spaarrekening blijft staan. Meer weten over spaarrente? Lees de uitleg.

 • De rente wordt elk jaar op 31 december op de rekening gestort.

 • De genoemde rentepercentages zijn op jaarbasis en staan niet vast. De bank kan deze altijd wijzigen. Wilt u op dat moment een e-mail van ons ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Productinformatie.

 • Boven € 1.000.000,- krijgt het kind geen rente. Spaart u meer? Lees dan over sparen bij ABN AMRO MeesPierson.

Aanvragen door ouders

Bent u de wettelijk vertegenwoordiger? Dan kunt u tot de 11e verjaardag van uw kind de spaarrekening online binnen 5 minuten aanvragen. U heeft daarvoor wel het burgerservicenummer (BSN) van uw kind nodig.


Bent u nog geen klant bij ABN AMRO? Maak eerst een afspraak 

Aanvragen door opa en oma

Als één van de ouders (wettelijk vertegenwoordiger) een betaalrekening bij ABN AMRO heeft, dan kunt u de spaarrekening eenvoudig online aanvragen. Daarvoor heeft u het rekeningnummer van één van de ouders en het burgerservicenummer (BSN) van het kind nodig.


Nadat u dit formulier afgerond heeft, ontvangt u een bevestigingse-mail. Ook sturen wij binnen 3 werkdagen een Overeenkomst KinderToekomst Spaarrekening ter ondertekening naar het adres van de ouders.

Rekening beheren

 • Als u de rekening aanvraagt, vraagt u automatisch Internet Bankieren aan op naam van uw (klein)kind. Daarmee kan de ouder (wettelijk vertegenwoordiger) de rekening inzien en beheren.

 • U kunt geld opnemen door een bedrag over te maken van de spaarrekening naar een ABN AMRO betaalrekening die op naam van uw kind staat. Heeft uw kind nog geen betaalrekening? Open dan de Jongerengroeirekening.

 • U kunt elk gewenst bedrag opnemen. Dat kost u niets. Let op: het kind krijgt geen bonusrente over het bedrag dat u opneemt.

Na de 18e verjaardag

 • ABN AMRO sluit de KinderToekomst Spaarrekening in de maand januari volgend op het kalenderjaar waarin uw kind 18 jaar wordt. Het spaargeld, inclusief de basisrente en bonusrente, maken wij over naar een andere ABN AMRO spaarrekening op naam van uw kind.

 • Heeft uw kind geen andere ABN AMRO spaarrekening? Dan openen wij die u voor uw kind. We sturen u tegen die tijd hierover een brief met meer informatie.

 • Wil uw kind over het jaar waarin het 18 jaar wordt in aanmerking komen voor de bonusrente? Dan moet uw kind het spaargeld tot en met 30 december van dat jaar op de spaarrekening laten staan. Let op: als uw kind 18 jaar is, kan alleen hij of zij over het geld beschikken.

 • Wilt u niet dat uw kind op zijn of haar 18e verjaardag over het spaargeld beschikt? Maak daar dan goede afspraken over. Als u het spaargeld naar uw eigen rekening overboekt, kan de Belastingdienst dat zien als schenking van uw kind aan u. Het kan dan zijn dat u daarover schenkbelasting moet betalen. Bekijk de tarieven en vrijstellingen van schenkbelasting.

Opheffen

U kunt de KinderToekomst Spaarrekening altijd kosteloos beëindigen. Lees meer over het opheffen van een spaarrekening.


Let op: Houd er rekening mee dat het kind geen bonusrente meer krijgt als u de KinderToekomst Spaarrekening zelf opheft.

Depositogarantiestelsel

Deze spaarrekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad is te vinden op abnamro.nl/garantiestelsel.

Voorwaarden

Voorwaarden KinderToekomst Spaarrekening (pdf, 55kB)

Lees onze sparen blogs

Boordevol tips, nieuws en inspiratie

Lees alles over sparen in onze blogs

Wanneer is je financiële buffer groot genoeg? Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de spaarrentes? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u in onze blogs.