Zo werkt Beeldbankieren

U heeft een afspraak gemaakt voor een gesprek via Beeldbankieren. Handig en makkelijk, want zo hoeft u voor goed advies over uw financiën de deur niet meer uit. Maar hoe werkt Beeldbankieren nou eigenlijk? Bereid u vast voor, zodat u tijdens het gesprek goed geholpen kunt worden.
 

Skype for Business downloaden en installeren

Beeldbankieren doen we met het programma 'Skype for Business'. Hiermee kunt u veilig en met goede beeldkwaliteit praten met onze adviseur. Skype for Business is beschikbaar voor op uw desktopcomputer, tablet of mobiele telefoon.

 
Geld overmaken via ABN AMRO app

Op smartphone of tablet

 1. Klik op uw mobiele telefoon of tablet op de onderstaande button
 2. U wordt automatisch doorverwezen naar de Apple App store, Google Play store of Microsoft store 
 3. Installeer de Skype for Business app. Na het installeren hoeft u niet in te loggen.
 4. U kunt de app voor nu afsluiten, vlak voor uw afspraak krijgt u een email om de afspraak te starten
Geld overmaken via Internet Bankieren

Op PC of Mac

 1. Klik op uw PC of Mac op de onderstaande button
 2. Volg het installatieproces van Skype for Business
 3. Klaar met installeren? Dan kunt u de applicatie voor nu afsluiten
 4. Op het moment van uw afspraak kunt u direct aan de slag
 5. Vlak voor uw afspraak krijgt u een email om de afspraak te starten
 

Uw Beeldbankieren-afspraak starten

Een uur voor uw afspraak krijgt u van uw adviseur een e-mail met de gegevens om uw afspraak te starten. Heeft u Skype for Business al geïnstalleerd? Dan opent de afspraak direct. Heeft u dit nog niet gedaan? Geen probleem: bij het opstarten van uw afspraak kunt u het programma alsnog installeren. 

Maakt u al gebruik van Skype for Business op mobiele telefoon of tablet voor uw werk? Zorg dan dat u, voordat u de afspraak opent, uitlogt uit uw account. U kunt namelijk alleen als gast deelnemen aan de afspraak. 

Programma geïnstalleerd en als gast ingelogd? Vergeet niet op het microfoonsymbool en videosymbool te klikken om uw microfoon en camera aan te zetten.

Komt u er zelf niet uit? Wij helpen u graag

Neem contact op met uw adviseur via e-mail. De contactgegevens van uw adviseur vindt u in de e-mail(s) die u heeft ontvangen.

Bent u op het moment van uw adviesgesprek niet aanwezig in het Skype for Business programma? Dan belt uw adviseur even, naar het telefoonnummer dat u heeft opgegeven bij het maken van uw afspraak. De adviseur kan u helpen bij het installeren van het programma.

Veelgestelde vragen over Beeldbankieren

U kunt Skype for Business gebruiken op:

 • pc's met Windows of iOS (iMac en Macbooks)
 • en op smartphones met Android, iOS en Windows Phone.
Als u direct na het installeren van het programma de Beeldbankieren-afspraak opent kan het gebeuren dat u wordt gevraagd om in te loggen met een account. In deze situatie moet u de mobiele app afsluiten en opnieuw de afspraak openen. U krijgt nu naast de optie om in te loggen, ook de optie om deel te nemen als gast. Met deze tweede optie kunt u de afspraak openen.

Open de installatielink in een privé/incognito venster. Probeer op deze manier het programma te downloaden en installeren.

Voor een goede videoverbinding heeft u een internetsnelheid nodig van minimaal 500Kbps. Een gemiddeld mobiel 4G-netwerk moet voldoende zijn voor Beeldbankieren. Wij raden u voor een stabiele verbinding echter aan om gebruik te maken van een wifi-netwerk.

Nee, u kunt de afspraak alleen openen met de zakelijke versie van Skype: Skype for Business.

Dit is niet mogelijk. U kunt alleen als gast deelnemen aan de afspraak die de adviseur met u inplant.

Wanneer uw afspraak begint, zijn video en geluid gedempt. Klik op het microfoonsymbool en videosymbool om ze te activeren.