Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

overwaarde huis

Hoe staat uw pensioen ervoor?

5 tips om uw pensioenzaken te checken

 1. Bereken uw AOW-leeftijd

  Vanaf de dag dat u uw AOW-leeftijd bereikt, ontvangt u van de overheid een basispensioen, de AOW. Op basis van de huidige wetgeving gaat de AOW-leeftijd stapsgewijs omhoog naar 67 jaar in 2024. Wilt u weten wat uw AOW-leeftijd is?

 2. Check uw pensioen

  Heeft u straks een goed pensioen? Met de ABN AMRO Pensioencheck weet u het. De Pensioencheck haalt eenvoudig met uw DigiD en een app (Ockto) uw gegevens op en zet die op een rijtje.

 3. Hoeveel pensioen heeft u nodig?

  Straks heeft u alle tijd om te reizen of meer bezig te zijn met uw hobby’s. Maar houd er rekening mee dat u mogelijk minder geld binnenkrijgt dan wanneer u werkt. Zet voor uzelf op een rijtje wat u later denkt uit te geven.

 4. Neem extra maatregelen

  Als u weet hoe hoog uw pensioen is en wat uw uitgaven ongeveer zijn, kunt u inschatten of dit voldoende is om straks het leven te leiden dat u wilt. Als het nodig is kunt u zelf maatregelen nemen. Bijvoorbeeld door extra geld opzij te zetten middels Pensioenaanvulling.

 5. Doe een jaarlijkse check op uw pensioen

  Een goed inzicht in uw pensioen begint met regelmatig uw pensioen checken. Dit hoeft natuurlijk niet wekelijks. Ons advies: zorg dat u jaarlijks uw pensioen inzichtelijk maakt.

 

Op hoeveel geld kunt u rekenen wanneer u met pensioen bent?

Voorkom verrassingen en maak uw pensioen inzichtelijk met de Pensioencheck. Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Ook interessant voor u

4 tips voor uw pensioen

Weet u hoe u het beste pensioen kunt opbouwen? Een goed pensioen is belangrijk voor later. Ontdek alles over een goed pensioen.

Aanvullend pensioen opbouwen

Door te berekenen hoe uw pensioen is opgebouwd en wat u later krijgt, weet u hoeveel pensioen u eventueel aanvullend moet opbouwen.

Wilt u meer weten over pensioen?

Op de nieuws- en blogpagina vindt u alles wat u wilt weten over pensioen. Van zelf extra pensioen opbouwen tot ontwikkelingen in de wereld van pensioen.