Naar de navigatie Naar de inhoud

Pensioenaanvulling

Een jong stel ligt in een hangmat en geniet van het mooie weer. Dit willen ze later ook. Daarom starten ze nu al met sparen of beleggen voor later.

Vermogen opbouwen met belastingvoordeel

Pensioenaanvulling

  • Extra inkomen naast uw pensioen

  • Inleg aftrekken van uw inkomen voor belasting
  • Flexibel: u bepaalt wanneer u spaart

Spaarvarken

Nu vermogen opbouwen, straks genieten

Het pensioen dat u later krijgt, is vaak minder dan het inkomen dat u nu verdient. Dit kan betekenen dat u straks minder geld ontvangt, terwijl uw vaste lasten misschien gelijk blijven. Als u nu aanvullend pensioen opbouwt, ontvangt u straks extra inkomen naast uw pensioen. U kunt dan blijven doen wat u gewend bent.

Belastingvoordeel

De Pensioenaanvulling is een vorm van banksparen. U bouwt vermogen op tegen lage kosten. Het geld dat u stort, mag u tot een maximum aftrekken van uw inkomen in box 1. U betaalt later wel belasting in box 1 over de maandelijkse uitkeringen. U kunt belastingvoordeel hebben als u tijdens het opbouwen van uw vermogen in een hoger belastingtarief viel dan tijdens de ontvangst van de uitkeringen. U betaalt geen vermogensrendementsheffing in box 3 over het tegoed.

U bepaalt zelf wanneer u spaart

De Pensioenaanvulling is heel flexibel. U kiest zelf wanneer u een bedrag wilt storten als aanvulling op uw pensioen. Per maand, per jaar of op een ander moment. Dus zit het u, financieel gezien, een tijdje tegen? Dan slaat u gewoon een jaar over.

Wilt u alle feiten op een rij? Lees de kenmerken

Bent u overtuigd?

Aanvragen

Bent u overtuigd?

Aanvragen
Risicometer. De risicometer attendeert u erop geen onnodig risico te lopen en de Financiele Bijsluiter te lezen. Het risico van dit product is zeer klein.

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 0024 (uitleg belkosten)

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief