Naar de navigatie Naar de inhoud

Pensioenaanvulling

Een jong stel ligt in een hangmat en geniet van het mooie weer. Dit willen ze later ook. Daarom starten ze nu al met sparen of beleggen voor later.

Pensioen opbouwen met belastingvoordeel

Pensioenaanvulling

  • Extra inkomen naast uw pensioen

  • Inleg aftrekken van uw inkomen voor belasting
  • Vaste of variabele rente

Spaarvarken

Nu pensioen opbouwen, straks genieten

Het pensioen dat u later krijgt, is vaak minder dan het inkomen dat u nu verdient. Dit kan betekenen dat u straks minder geld ontvangt, terwijl uw vaste lasten misschien gelijk blijven. Heeft u een pensioentekort? Of moet u als ondernemer zelf voor uw pensioen zorgen? Als u nu aanvullend pensioen opbouwt met de Pensioenaanvulling, ontvangt u straks extra inkomen naast uw AOW en een eventueel werkgeverspensioen. Vraag nu de Pensioenaanvulling aan.

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

Mogelijk belastingvoordeel

De Pensioenaanvulling is een vorm van banksparen. U mag het geld dat u stort tot een maximum aftrekken van de belasting. U kunt dus een deel van het geld dat u heeft gestort terugkrijgen via uw belastingaangifte. Later betaalt u wel belasting over de maandelijkse uitkeringen. Valt u dan in een lagere belastingschijf? Dan kunt u belastingvoordeel hebben. Daarnaast betaalt u geen vermogensbelasting over het geld op de rekening.

Een vaste of variabele rente

U kunt kiezen tussen een vaste of variabele rente. De variabele rente is nu 1,10%. Deze rente kan tijdens de looptijd wijzigen. Bij een vaste rente weet u precies wat uw vermogen straks opbrengt. De rente is afhankelijk van de looptijd en het bedrag dat u inlegt.

Bekijk de actuele rente
Wilt u alle feiten op een rij? Lees de kenmerken

Bent u overtuigd?

Aanvragen

Bent u overtuigd?

Aanvragen
Risicometer. De risicometer attendeert u erop geen onnodig risico te lopen en de Financiele Bijsluiter te lezen. Het risico van dit product is zeer klein.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.