Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Waardeoverdracht

Stap ook over naar ABN AMRO

Uw overstap snel geregeld

Als u met het opgebouwde vermogen van uw lijfrenteverzekering of bankspaarrekening overstapt naar een andere bank of verzekeraar, dan noemen we dit waardeoverdracht.

Waarom overstappen?
Als het saldo van uw lijfrenteverzekering of bankspaarrekening vrijvalt, mag u kiezen voor waardeoverdracht. Bijvoorbeeld omdat u de voorwaarden bij ABN AMRO beter vindt dan bij uw huidige bank of verzekeraar. Ook door veranderingen in uw persoonlijke situatie kunt u kiezen voor waardeoverdracht.

Er zijn 3 manieren om de waardeoverdracht regelen:

  • Tijdens de aanvraag van uw nieuwe product
  • Na de aanvraag van uw nieuwe product, in Internet Bankieren
  • Via een medewerker

Zo werkt het tijdens de aanvraag:

De makkelijkste manier is om tijdens de aanvraag van een nieuw pensioenproduct de opdracht te geven om de waarde over te boeken.

ABN AMRO

Wanneer overstappen

U kunt overstappen op of na de einddatum van uw lijfrenteverzekering of bankspaarrekening. U kunt dan doorsparen bij ABN AMRO.

Vóór de einddatum overstappen mag ook, bijvoorbeeld omdat u onze rente of voorwaarden beter vindt. Of omdat uw persoonlijke situatie verandert. Let op: als u overstapt voor de einddatum kan uw huidige bank of verzekeraar u kosten doorberekenen zoals een boeterente of administratiekosten. Vraag dit na voor u waardeoverdracht aanvraagt.

ABN AMRO

Zo werkt waardeoverdracht

U wilt waarde overdragen naar ABN AMRO. Heeft u nog geen geschikt product? Sluit dit dan eerst af. Bent u aanvullende pensioen aan het opbouwen, kies dan voor ABN AMRO Pensioenaanvulling

Vraag nu de waardeoverdracht online aan. U kunt alleen de waarde overdragen vanuit een bank of verzekeraar die deelneemt aan het ‘Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten’ (PSK). We regelen de rest. Uw oude bank of verzekeraar heeft na ontvangst van het verzoek 14 dagen om het geld over te boeken. We houden u op de hoogte.

Hou bij de aanvraag van waardeoverdracht de gegevens bij de hand van uw lijfrenteverzekering (naam en polisnummer) of bankrekening (naam en rekeningnummer).

Bekijk onze producten

ABN AMRO Pensioenaanvulling

Banksparen op een geblokkeerde rekening met een variabele rente.

  • Zelf bepalen wanneer en hoeveel u spaart
  • Inleg mogelijk aftrekbaar bij uw belastingaangifte
  • Bij overlijden gaat het tegoed naar uw erfgenamen

Meer over waardeoverdracht

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Komt het saldo van uw pensioenspaarrekening of lijfrenteverzekering binnenkort vrij? En weet u nog niet goed wat u met het saldo wil doen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Overstappen

Wilt u het saldo van uw ABN AMRO pensioenspaarrekening of lijfrenteverzekering overboeken bij een andere bank of verzekeraar? Dat vinden we natuurlijk jammer, maar we helpen graag verder.

Kapitaaloverdracht

Banken en verzekeraars hebben onderling afspraken gemaakt over het soepel overdragen van geld van de ene naar de andere financiële instelling. De afspraken hiervoor zijn vastgelegd in het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK). Meer hierover kunt u nalezen op de site van de DNB.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde pensioenvragen.
Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde pensioenvragen.
Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.